gokenim adlı üyeden alıntı

Madem video çekebiliyosun vlog oluştur. Youtube'da ilginç şeyler yap. Yabancı kanalları izle orda ilginç deneyle falan oluyor. Örneğin: youtube.com/user/pratikbilgiler oha diyorum kanalları bu şekilde meşhur oldular ve yüzbinlerce takipçileri var.

İlk başladıklarında onlar da bu dertlerden muzdariplerdi. Ama şimdi parayı kırıyolar. Sadece sabır ve düzenli video eklemek gerekli. Düzenli ve özgün güncel video çeker yüklersen bi süre sonra youtube aramalarında da çıkarsın. Aboneler artmaya başlayacak o şekilde. Ama sabır önce ve çalışma.

Hocam vlog yapacak kadar ekipman yok sadece oyun ve küçük çaplı videolar çekebiliyorum. Oha diyorum gibi kanallar özgünlüğün aksine bence tanınmışlıktan ve media kraft gibi bir devden yararlandı. Media kraft desteği olmasa böyle bir yere gelemezlerdi.

Özgün videolar çekiyorum fakat şöyle bir şey varki 15 dakikalık bir video çektiğimde düzenlemesiyle, yüklemesiyle beraber yaklaşık 1 saatimi alıyor ve aşıyor. Buna birde makale yazıyorum ve görsel hazırlıyorum nerdeyse toplam 1.5 saat daha sonra yayınlıyorum video 10 görüntülemeye makale 5 okumaya ulaşmıyor. Boşa kürek çekiyormuşum gibi hissettiriyor.