HesapMedya adlı üyeden alıntı
Merhabalar,
Öncelikle, sponsor istiyorsunuz fakat bunu ne için istiyorsunuz?
-Sadece yazar giderleri, hosting giderleri için mi?
-Yatırımınız nedir? Ne kadar daha yatırıma ihtiyaç duyuyorsunuz?
-Gelecek 5 yıl içerisinde sitenizi hangi konumda görüyorsunuz, günlük kaç bin tekil hit alacağınızı düşünüyorsunuz? Neden?
-Size sponsor olan bir firma sizin hangi ihtiyacınızı karşıladığında kendi menfaatleriyle örtüşecek?
-Hangi kategoriye ait firmalardan sponsorluk istiyorsunuz, isimleri nedir, bu firmaların daha önce sponsor olduğu yerlerden farkınız var mıdır?
Bana göre sponsorluk belirli bir hedefi olan ve gelecek vadeden projeye ya da büyük kitlelere sahip kişilere verilir.
Kafanızdaki projeyi ve hedefleri kağıda döktüğünüzde ve sadece bu hedef doğrultusunda çalıştığınızda teklifler kendiliğinden gelecektir.
"Taşı yontan dalganın büyüklüğü değil, sürekliliğidir."
İyi çalışmalar dilerim.
Zaman ayırıp soruların cevabını bu şekilde filtlerediğiniz teşekkür ederim.
Soruların cevabını buraya da yazayım:
-Sponsorluk talebimizin asıl amacı projeye yatırım yapılmasıdır.
Yatırımlarımızın en başında yayıncılar için oluşturduğumuz reklam bütçesinin karşılanmasıdır.
-Sadece reklam için kullanılan yatırımın şu anki toplamı: 880 TL
Yayıncılarla konuştuğumuzda ortaya çıkan yatırım ihtiyacı: 920 TL
-Önümüzdeki 5 yıl içerisinde Allah izin verirse projeyi Twitch Türkiye platformuna yön verecek, haberlerin büyük küçük yayıncılar tarafından yayınlarda konuşulduğu, takipçilerinin bu platformun haberleriyle alakalı yayıncılara sorular sorduğu, tüm etkinliklerde kendisine yer bulan bir seviyede görüyorum.
-Sponsor olan firmanın kendi çıkar ve menfaatlerini kesinlikle elde edip, rahatlıkla karşılayabileceğini düşünüyorum. Örnek veriyorum bir bilgisayar firması, oyuncu ekipmanının ürün pazarlamasını, çekilişlerini, viral reklamlarını rahatlıkla yapabilir ve geri dönüşünü fazlasıyla alabilir.
-Kategori bizim içinde çok önemli. Sadece sponsor olması için alanımızın dışında sponsor kabul etmeyi düşünmüyoruz. Twitch Türkiye kitlesinin ilgisini çeken alanlar: Oyuncu Ekipmanları, Oyun Paraları ve Oyuniçi İtem Satan Firmalar, Bilgisayar ve Parçaları Satan Firmalar.
Instagramda bu alanda bizden büyük sadece 1 tane yapılanma var. Onlardan farkımız ise instagramda yapılabilecek tasarımın, paylaşımın dışında çıkabilerek, haberle alakalı, video, link, görseller ve dosyalar ekleyebileceğimiz bir web sitemizin olması. Bu alanda Türkiye'de başka bir web sitesi henüz yok.