Merhabalar,
Benim kafama takılan ve bir çok Wordpress kullanıcının da başına bela olan, yüklenen görsellerin farklı ihtiyaçlarda kullanılmasını için hazırda bulunsun diye Wordpress'in görsel çoğaltma özelliği ile çoğaltılması nasıl kontrol altına alınır?
Mesela az önce sitemde logo olarak kullanmak için bir görsel ekledim, ancak tek bir görsel dosyasını kullanacağım halde sistem otomatik olarak 3 tane ortam ayarlarında seçili diye, 8 tane temanın farklı yerlerinde kullanılsın diye, 3 tane Woocommerce eklentisi aktif diye (ürün kapağı, ürün sayfası ve ürün görsel galerisi için), Ayrın şekilde 3 tane mağaza için görsel oluşturup kaydetti. Ek olarak 2 tane de ne için oluşturduğunu bilmediğim görseller oluşmuş görünüyor. Yani 1 Görsel için 19 görsel hem veritabanına hemde fiziksel dosya olarak sunucuya kaydedildi. Yüklenen görsel sayısı arttıkça bu gereksiz dosyalarda çığ gibi büyüyor.
Bu duruma karşı daha önce bir çözüm bulamadım, manuel yada eklenti ile bu israfın önüne geçmek mümkün müdür? Bir eklenti ile yükleme öncesinde hangi görünümleri kullanacaksak onların oluşturulması sorulamaz mı? Belki aramızdan biri bu fikri değerlendirip bir eklenti yazmaya girişebilir.
Konu hakkındaki bildiklerinizi paylaşırsanız sevinirim.