Güldürmeyin hocam,söylediğiniz grupların alayı script kiddie den öteye gidememiş insanlar.Sağda solda sql injection la forum patlatıp e-maillerini deşifre etmekten ötesi yok bunlar için.Kaldı ki sırf prim için paravan siteler kurup patlatıyorlar.Herkesin ip sinin bilindiği şu ortamlara hackerler girer mi sizce ? İnternette rehber yardımıyla backtrack ta dns spoofing yapmaya benzemiyor malesef bu işler.
Yanlış anlamayın ama hiç birşey yapmayıp bir çaba sarfetmeyip de kendi çapında belki çapsız belki çaplı birşeyler yapmaya çalışan ve sürekli kendini geliştirmeye çalışan bir çok insanı aşağılamak niye ?
Ben bile ücretli programlar kullanıyorum kendi ip'm bile sürekli değişirken hacker arkadaşlarımız kendini gizleyemeyecek mi şu sitenin içerisinde ? Kaldı ki bir çoğu zaten iş dünyasında web tasarım. Şahsen 10 senedir piyasadayım daha kimsenin ip adresini bilmem. Bırak onu kendi ip adresimide ezbere bilmem. Çünkü hiç ihtiyaç yok. Bir çok hacker arkadaşımda oldu. hiç onlarında şu Ahmet'in IP'si şu Mehmet'in IP'si bak kayıt ettim dediklerini duymadım. Onların daha farklı yöntemleri var.
Prim için diyorsunuz. Paravan siteler kurup patlatıyor diyorsunuz. Bunu yapan 10 tane yaşı 15 olan gençler yüzünden emek vermiş onlarca insanıda karalayıp atıyorsunuz ilginç geliyor bana.
Ha yaptıkları çok iyi demiyorum. Ama en azından gönül verdikleri bir işte kendilerini geliştirmek için çaba sarfediyorlar.
Siz ne yapıyorsunuz ?
Şahsen 1923turk.org'un personeli olarak da görev yapmaya devam ediyorum. Hacker'cılık oynamıyorum. Grafik alanında destek veriyorum elimden geldiği kadar. Bildiğim alan konusunda destek veriyorum. Sizin söylemlerinizin aksine ne bir paravan site kurduklarını gördüm nede prim yapmaya çalıştıklarını. Aksine skype grubu içerisinde sürekli yeni bilgiler öğrenmeye çalışıyorlar öğrendiklerini birbirlerine anlatıyor aile ortamı oluşturulmuş gayet de sohbetler tad veriyor.
En azından bir kaç tane bile olsa değersiz bile olsa bir rus sitesini hacklediklerin de de ben hiç lan bak şuna ben kralım dediklerini de duymadım. Aksine her seferinde daha da öteye gitmek için çabalıyorlar.
Ayyıldıza gelecek olursak da zaten fan siteleri olduğunu kendi söyledi. Yoksa koskaca adamlar kendilerini bak anonu hackledik diyecek kadar küçük düşürmezler. Bir çok fan sitesine de ddos saldırı yapıp siteleri ulaşılamaz hale getirdiklerinde bile millet sazanlamasına atlarken helal kralsınız aslansınız derken adamlar çıktı bu hack değildir bu anon'un yaptığı bir saldırı biçimidir dedi.
Kısaca her nasıl ben webmaster'ım diyen webmaster değil ben seo uzmanımıyım diyenin daha kendi sitesi bile sıralamada yoksa bir o kadar da aksi durumlar mevcut. Ama durum bu diyerek de bir kaç tane ergen arkadaşın kendi içlerinde eğlencesine bakıp alayı böyle bunların demek saçma geliyor.
Kaldı ki buraya da olmuş ile ölmüşe çare bulaya gelmedik. Neler yapılabilir okumaya belki de birşeyler olursa ucundan tutmaya geldik.