JexyR
Codeigniter / Symfony
Kullanıcı
-
-
Yaş/Cinsiyet
40 / E
-
Meslek
Yazılım Müh.
-
-
Ad Soyad
K** T**
-
-
-
Ticaret
0, (%0)
Kafanda eczacılık mı yoksa yazılım müh. gibi bir soru varsa zaten hiç gitme yazılım mühendisliğine , eczacılık oku. Yazılım mühendisliğini zevk içinde okuyabilmen ve başarılı olabilmen için şimdiye kadar ben yazılım mühendisi olucam diyebilmiş olman gerekirdi. Aksi takdirde okudugun her sene sana işkence gibi gelecektir
-
-
Yaş/Cinsiyet
32 / E
-
Meslek
Web Yazılım Uzmanı
-
-
Ad Soyad
F** K**
-
-
-
Ticaret
13, (%100)
Yazılımla ilgili sorduğun soruların hepsi çok değişken cevaplara sahip.
Mesela bir firmada yaklaşık 8 saat bilgisayar başında çalışırsın. (robot gibi değil bazılarında robot gibi). Eğer ki bu mesleği seviyorsan bazen bakmışsın 12 saattir kod yazıyorsun ama sana 4-5 saat gibi gelir. Bazen moralin bozuk olur 1 sayfa kod yazarsın zar zor 1 saat geçer. Hastalıklar konusuna gelirsen ilkten bel ve sırt ağrısı çekebiliyorsun alıştığında geçiyor ya da benim gibi değişik pozisyonlarda oturacaksın(nasıl diye sormayın). Göz konusunda ise bozulacak diye bir şey yok tanıdıklarım var görme oranları %99. Bazı durumlarda göz damlası kullanmak zorunda kalabiliyorsunuz. Eğer ki yazılımı sevmiyorsanız isterseniz odtü'yü kazanın yinede okumanızı tavsiye etmem :)
Bu sektörde biraz da şansınız olacak.
Sadece freelance çalışırsanız yukarda yazılan durumlar tamamen değişir :)
Açıkcası bu sorunun cevabı çok uzun bence.
ytre10
Üyeliği Durdurulmuş
Banlı Kullanıcı
-
-
Yaş/Cinsiyet
44 / E
-
Meslek
CTO
-
-
Ad Soyad
H** B**
-
-
-
Ticaret
12, (%100)
tabi ki de eczacılık. 10 yıldır yazılım geliştiriyorum. yazılım işini sevmeyen biri yapamaz. eğer sadece meslek olsun die okuyacaksan eczacılık oku. yoksa yazılım alanında okusanda o sektörde iş yapmayacaksın nasılsa.
-
-
Yaş/Cinsiyet
27 / E
-
Meslek
Öğrenci
-
-
Ad Soyad
K** Ü**
-
-
-
Ticaret
11, (%100)
Merhaba arkadaşlar, bende haftaya pazar üniversite sınavına gireceğim. Kendi şehrimde Bilgisayar Mühendisliği istiyorum. Önerileriniz, tavsiyeleriniz nedir acaba? Doğru bir seçimmi? Bilgisayar ile iç içeyim, eğitim almadan bir çok kişi gibi kendimi geliştirdim. Bunun eğitimini alıp meslek haline dönüştürmek istiyorum. İş imkanı açıkmı? Üniversitede okuyan abilerimiz ne derler bu konuya, eğitim süreci nasıl oluyor?
-
-
Yaş/Cinsiyet
25 / E
-
Meslek
öğrenci
-
-
Ad Soyad
H** E**
-
-
-
Ticaret
27, (%96)
Eğer yazılım mühendisliğine kodlama öğreneyim diye gidecekseniz baştan söyleyelim, hayal kırıklığına uğrarsın. Yazılım mühendisliği bir çok ünide aslında yüksek lisans programı olarak mevcut. Yazılım mühendisleri bir ürünün (yani bir yazılımın) mimarisini tasarlar, plana koyar ve uygular. Bilgisayar Mühendisliği ile ilgisi yoktur. Yazılım mühendisleri takım lideri ya da yönetici olurlar. Ülkemizde bir çok yazılım mühendisi üst düzey pozisyonlarda çalışan insanlar. Kod yazan insanlar değil.
-
-
Yaş/Cinsiyet
38 / E
-
Meslek
Diğer
-
-
Ad Soyad
F** Y**
-
-
-
Ticaret
5, (%100)
Tıp okuma elini,kolunu kesersin.
Elektrik mühendisi olma elektrik çarpar.
İşletme okuyup da milleti mi işleticen :)
Herkesten fikrini al,kendi bildiğini yap.
Tabi ister eğitim,ister iş hayatı en iyisini yaptıktan sonra iş,imkan bağdatta da olsa gelir seni bulur. Hakkında hayırlısı inş.