JexyR adlı üyeden alıntı

Kafanda eczacılık mı yoksa yazılım müh. gibi bir soru varsa zaten hiç gitme yazılım mühendisliğine , eczacılık oku. Yazılım mühendisliğini zevk içinde okuyabilmen ve başarılı olabilmen için şimdiye kadar ben yazılım mühendisi olucam diyebilmiş olman gerekirdi. Aksi takdirde okudugun her sene sana işkence gibi gelecektir


Yok hocam ben tabikide yazılım istiyorum ve seviyorum ama ilerde sağlık açısından çok sorun olur dediler ondan bir araştırayım dedim.

FurkanKandemir adlı üyeden alıntı

Yazılımla ilgili sorduğun soruların hepsi çok değişken cevaplara sahip.
Mesela bir firmada yaklaşık 8 saat bilgisayar başında çalışırsın. (robot gibi değil bazılarında robot gibi). Eğer ki bu mesleği seviyorsan bazen bakmışsın 12 saattir kod yazıyorsun ama sana 4-5 saat gibi gelir. Bazen moralin bozuk olur 1 sayfa kod yazarsın zar zor 1 saat geçer. Hastalıklar konusuna gelirsen ilkten bel ve sırt ağrısı çekebiliyorsun alıştığında geçiyor ya da benim gibi değişik pozisyonlarda oturacaksın(nasıl diye sormayın). Göz konusunda ise bozulacak diye bir şey yok tanıdıklarım var görme oranları %99. Bazı durumlarda göz damlası kullanmak zorunda kalabiliyorsunuz. Eğer ki yazılımı sevmiyorsanız isterseniz odtü'yü kazanın yinede okumanızı tavsiye etmem :)
Bu sektörde biraz da şansınız olacak.
Sadece freelance çalışırsanız yukarda yazılan durumlar tamamen değişir :)
Açıkcası bu sorunun cevabı çok uzun bence.


Cevabınız için çok teşekkür ederim bazıları gözleriniz bozuluyor vs. diyor ondan sordum yani. Tekrardan sağolun.

Ek Olarak:

baranos adlı üyeden alıntı

Hocam Ekşisözlüğe ve diğer sözlüklere bu tür konularda kararlar alırken itibar etmemenizi öneriyorum.
Yazılım mühendisliği geleceğin hatta şimdinin bir bölümü önemli bir yere sahip hem Türkiye'de hem de dünyada geçerli bir gelişim bölümüdür, her işin zorlukları vardır seçim yapmadan bu tür şeyleri problem edip takılmamanızı dilerim ayrıca belirtmek istiyorum ki hangi bölümü seçerseniz seçin iş sizde bitiyor, kendinizi geliştirmeli, istemeli yani kısaca bilgiye aç olmalısınız!
Girişimci olursanız başarılı olursunuz...

Başarılar dilerim...


Eyvallah hocam. Araştırırken orası çıktı o yüzden onu örnek verdim. :)