Teşekkürler, hiç bilgim yok. Onu o zaman görecez artık.
tarantula901 adlı üyeden alıntı
Fragmandan dolayı telif yiyenlerin sonucu ne oldu acaba, bu konuda bilgin var mı.
Youtube linkinin sahibi farklı kişi mi yoksa şarkınının sahibinin mi.
Üyen paylaşmasına rağmen sizi etkiliyormuymuş o kişiyi ilgilendirmesi lazım değilmiydi dikkat etmek gerekiyormuş demekki.
Siz o içerikten gelir sağlıyormuydunuz?
Avukatınız var mı?
Youtube linki bilhassa bunu ifademede belirttim.
Fragmandan dolayı telif yiyenlerin sonucundan haberim yok ama fragmanın da telifli olduğunu söyleyen çok. Haliyle fragman sahibinin işine gelsin veya gelmesin telif atıp parayı isteyebiliyor. Kanunda kendine pay bulsun yeter ki.
Youtube linkinin sahibi şarkıcının ta kendisi. Ve hâlâ iframe koduyla paylaşma özelliğini kapatmamışlar. Kapatsalar kimse link paylaşsa bile iframe oynatıcı çalışmaz. Ama işlerine gelmiyor. Üstelik iframe ile oynatınca zaten kazanç youtube sahibine yani onlara gidiyor ama işte bedava para kazanmak varken reklamı ne yapsınlar.
Üye paylaştı dememe rahmen durum benim üzerimden ilerledi. Site sahibi olduğum için sorumluymuşum. Üye kim zaten zaten belli değil onu da bulamadım. IP falan yok.
Siteden henüz hiç gelir elde etmedim. Zaten geliştirme aşamasında yayına açmıştım.
Avukatım yok. Kendi kendimi savunacam artık.
alidemiral adlı üyeden alıntı
Geçmiş olsun. Hiç utanma kalmamış. "İnsanları nasıl yolarım, kolay yoldan nasıl para kazanırım(!)" diyerek pusuya yatmış hâlde bekliyorlar galiba. Benim emek verdiğim bir yazıyı Adana'nın en bilinen bir bölgesel gazetesi hem basılı gazetede, hem de web sitesinde haber vermeden, izinsiz şekilde komple yayınladı. Alıntı değil ha, tamamını diyorum. Tesadüfen birkaç ay sonra gördüm. E-postayla sitemkâr bir mesaj göndermiştim ama cevap vermemişlerdi. Demek ki bunlar benim yerimde olsalar gazeteyi satın almaya kalkarlar. Terbiyesizler. Dizi ve film yorumu yapmak için bir blog hazırlamayı düşünüyordum. Vazgeçerim artık. İnsanlar iyilikten anlamıyor. Sen destek, onlar köstek.
Teşekkürler... Evet durum öyle. Birçok kişiye toplu dava açmışlar zaten. Büyük sitelere değil de sadece küçük sitelere dava açmışlar hep. Nerdeyse tıklanma dahi almayan sayfalar bunlar