hocam şöyle bir sıkıntı var iban istiyoruz bize iban vermiyor mahkemeye vericem diyor. Ben para istemiyorum domainleri geri verin diyor bizim arkadaşta haklı olarak hiçbirşeyini vermek istemiyor çünkü kadın çok ahlaksız..
wilddeath adlı üyeden alıntı
Sözleşme yok hic birsey yok sadece konusmalarınız var ve arada %70 bitmiş bir site. Mahkemeye versin bi şey cıkmaz bana gore siz parasını iade edin domain leri vermek vermemek size kalmış birsey sonucta parasını sen ödedin parasını verirse domain leri verirsin vermezse dediğim gibi sana kalmış
Devam edeyim aklimda kalmasın 😁
Siteleri ac sitelere satılık domain yaz sonuçta senin senden satın alsın domain leri madem ole yaptı boyle karsılık verebilirsin sirket olmadığı surece domain ler bi dondurma herhangi birsey yapamaz
Ben garanti bankasınla mahkemelik olmuştum domain için domain leri dondurdular mahkeme kararı ile sirket bunyesine aldılar ucrette vermediler.
bakalım hocam galiba dediğiniz gibi olabilir :)
yok hocam sözleşme yok sadece whatsapp yazışmaları ve bankamatikten bir not bile yazılmadan gönderilen bir 1000 tl var.
firmabizde adlı üyeden alıntı
Eğer anlaşma sonrası işi geciktirme yapmışsanız, istenilen tasarımı eksik yapmışsanız, fatura kesmediyseniz, ''biz bunu istedik - siz bunu yaptınız'' gibi konuşma aranızda yaşanmışsa siz suçlu görünürsünüz. Uzlaşmaya gidin derim bence. Saygılar
hocam dediklerinizin hiçbiri olmadı iş tesliminde fatura kesilirdi ama iş teslim edilmedi kadının yüzünden
Scripthanesi adlı üyeden alıntı
Hocam aslında bi ihtimal daha var . Siz ona yöneltin mahkeme hakkınızı . Yani anlaşılan su ki : sizi dolandırma amaçlı yapılmış bu işverme . O yüzden paramı vermezseniz ben sizi dava ederim diyebilirsiniz . Madem o şahıs Whatsapp gorusmelerini delil olarak kullaniyor sizde en baştaki anlaşma yaptığınız yerin ekran fotosunu alın . Çünkü şahsın kendi aklı fikri ve kişisel özgürlükleri ile yapmış olduğu anlaşmalar kabul görmekte . Böylelikle siz de ona dersiniz ki ; hakkımızda **************lık ve maddi tazminat davaları açacağım. Eminim ki işin hallolacaktir hocam .
Hocam gerçekten iyi bir çözüm bu :) Çok haklısınız olayın birde bu yüzü var çok teşekkür ederim :)
cihaneken adlı üyeden alıntı
Kapora verilmez birkere, kaporanın amacı zaten bu tür cayma durumlarına karşı alınmasıdır. Madem geri verilecek kapora almanın bir mantığı kalmıyor. Mahkemeden aleyhinize birşey çıkacağını hiç sanmıyorum. Zaten ortada sözleşme yoksa hiç birşey çıkmaz. Kapanır gider bizim mahkemelerde bu konu.
Diğer yandan madem domainleri istiyor, verin domainlerini ama parayı vermem deyin o benim emeğimin kaporası deyin. Kaporayı geri verdikten sonra, almanın bir anlamı yok.
Örneğin bir araba için pazarlıl edersin dersinki ilandan kaldır arabayı, al sana 500 lirada kapora. Daha sonra sen aracı almaktan vaz geçersen kaporan yanar. Alamazsın. Çünkü kaporanın amacı zaten bu gibi cayma durumlarında kaporayı alan kişinin zararını bir nebze olsun gidermek içindir.
Domainleri kadının terbiyesizlikleri yüzünden geri vermek istemiyoruz.. Kapora konusundada haklısınız bende aynen sizin gibi düşünüyorum..
SefaCanDemir adlı üyeden alıntı
Düzgünce izah ettiniz mi peki? "Hanımefendi siz hem kaporayı hem de domainleri istiyorsunuz fakat domainleri satın alan benim, dolayısıyla ya kaporadan domain ücretlerini düşüp size kalanı vereceğim ya da domainleri vermeyeceğim." şeklinde ?
Hayır hocam bazı webciler onun kafasına girmiş sanırım biz bir şey izah etmedik ama bazı konularda bilmişlik tasladı hiç birşeyden anlamamasına rağmen.. kadından iban istedik ilk başlarda ben paramı istemiyorum bana domainleri vereceksiniz falan diye kavga edip suratımıza kapadı.. daha fazlası var tabi ama bizde çok sinirlendik haliyle..
Hocam öyle söylüyosunuz ama kapora dediğimiz şey zaten 1000 tl yani site 2000 tlye yapılacaktı.. 1000 tlsini kapora gibi aldık yani işin yarısını iş başlarken aldık.. Sitenin %70'i bitmiş 1-2 güne teslim edeceğiz bu durumda nasıl ücret talep edilir bu hak mı?
Stores adlı üyeden alıntı
Yapacağınız belli hocam. Kaporayı alacaksınız.Atıyorum 300 TL kaporaydı. 700 TL üzerinden de domain+hosting+tema giderlerini düşeceksiniz. Kalanını iade edeceksiniz. 80 TL domain olsa 100 TL host olsa diyelim 500-520 TL iade edersiniz biter gider başka bir hak idda edemez. Lakin domain ve hosting için ödeme dekontlarını alıp kendisine iletin.
bir üst alıntıdada belirttim hocam hosting ve domain için değil de direk site için 1000 tl alındı yani işin yarısı sitenin %70'i bitmiş yani %50'i , 1000 tl ediyo zararda olan biziz nasıl iade edebiliriz bu durumda.