NumanABi
--> numanozdemir.com <--
Kullanıcı
-
-
Yaş/Cinsiyet
33 / E
-
Meslek
-
-
-
Ad Soyad
N** Ö**
-
-
-
Ticaret
21, (%95)
Merhaba dostlar,
Atıyorum numanabi.org diye bir domain aldım, projemi gerçekleştirdim.Fakat sistemimi çok beğenen birisi numanabi diye marka tescilledi.Domain'imi elimden alabilir mi?
Marka tescillemem gerekiyor mu? Yoksa domain tescili marka tescili yerine geçer mi?
Veya grubumun markasını tescilleyip diğer tüm ürünlerimi o marka altında yayımlayabilir miyim? Atıyorum, KRALLAR diye bir ekip oluşturdum ve buna marka tescilletim, aldığım domain'leri veya diğer projelerimi ek bir marka olarak tescilletmeden yasal olarak KRALLAR markasının altında yayınlayabilir miyim?
Bilgisi olanların yazmasını rica ediyorum.
-
-
Yaş/Cinsiyet
53 / E
-
Meslek
Web Tasarım
-
-
Ad Soyad
D** K**
-
-
-
Ticaret
12, (%100)
Domain marka tescili yerine geçmez.
Sizden sonra biri marka tescil işlemi yapar ise sizin domaini kullanmanızı engelleme hakkına sahip olur.
Eğer uzun vadede yatırım amaçlı bir projeye girişecekseniz zaten marka tescil işlemi yaptırmalısınız. Önemli olan bulunduğunuz sektöre ait marka sınıfları üzerinden tescil işlemi yapmanız gerektiğidir.
Projeyi sadece domain olarak düşünmek biraz tedbirsiz bir davranış olur.
Kolay gelsin.
-
-
Yaş/Cinsiyet
39 / E
-
Meslek
Bilgisayar Mühendisi / Fotoğra
-
-
Ad Soyad
A** Y**
-
-
-
Ticaret
2, (%100)
Benim bildiğim alamaz. Domain marka tescilinden önce alındığı için marka size ait sayılacaktır. Yani hangisinin önce alındığına bakılır çok zor durumda kalınırsa. Hatta bildiğim kadarıyla domaini ilk kim alırsa ona aittir. Bugüne kadar aksi bir durumu sadece Ziraat bankasıyla ilgili bir yazıda okumuştum, diğer türlü genelde domaini kim aldıysa onda kaldığını gördüm.
1 kişi bu mesajı beğendi.
Karamese
Üyeliği Durdurulmuş
Banlı Kullanıcı
-
-
Yaş/Cinsiyet
34 / E
-
Meslek
serbest
-
-
Ad Soyad
U** K**
-
-
-
Ticaret
1, (%100)
Tescili alan markayı kapar, domain falan her şey yalan olur. Eğerki geleceği düşünüyorsanız kesinlikle tescil ettirmek zorundasınız. Domaini ilk alan markayı kapar diyen genç kardeşimizin sözüne inanmayın, devlete ilk harç ödeyen markayı kapar.
-
-
Yaş/Cinsiyet
39 / E
-
Meslek
Bilgisayar Mühendisi / Fotoğra
-
-
Ad Soyad
A** Y**
-
-
-
Ticaret
2, (%100)
O halde bunun bir açık olma ihtimali söz konusu olurdu veya söz konusudur. Kendinizde belirttiniz "Domain ile marka apayrı şeylerdir, birbirine karıştırmamak gerekir.", gerçekten domain ile marka tescilini birbirine karıştırmamak gerekirdi. Fakat eğer böyle bir durum söz konusuysa bana göre çok saçma bir durum. Sonuç olarak .com uzantısı uluslararası bir uzantıdır ve bunu bütün dünya bu şekilde kabul etmiştir. Ama uluslararası kabul edilmesine ve domain'in ilk kuralı olarak saydığımız, ilk gelen kapar kuralını egale ettiysek domain piyasası gerçekten ölmek üzere demektir. Eğer marka tescili var ise com.tr uzantısını alabilir buna bir şey diyemem. Fakat marka tescili mantığıma sığmadığı için varsayalım marka tescili yaptırmadım ve sonradan birisi gelip websitemi tescilledi,elimden aldı. Bu açık bir şekilde hak ihlali ve fırsatçılıktır. Şöyle düşünün bir evladınız var ve yıllar sonra birisi gelip size diyorki bu çocuğun ailesi biziz. Bana göre bunun gibi bir misaldir. Gerekirse gecemi gündüzümü verdiğim bu domain'i kendim kapatır kimseye de kaptırmam. Ömür boyu da kimseye yâr etmem... Teknoloji çağında gerçekten tartışabileceğim konulardan birisidir...