-
-
Yaş/Cinsiyet
39 / E
-
Meslek
Bilgisayar Mühendisi / Fotoğra
-
-
Ad Soyad
A** Y**
-
-
-
Ticaret
2, (%100)
O halde bunun bir açık olma ihtimali söz konusu olurdu veya söz konusudur. Kendinizde belirttiniz "Domain ile marka apayrı şeylerdir, birbirine karıştırmamak gerekir.", gerçekten domain ile marka tescilini birbirine karıştırmamak gerekirdi. Fakat eğer böyle bir durum söz konusuysa bana göre çok saçma bir durum. Sonuç olarak .com uzantısı uluslararası bir uzantıdır ve bunu bütün dünya bu şekilde kabul etmiştir. Ama uluslararası kabul edilmesine ve domain'in ilk kuralı olarak saydığımız, ilk gelen kapar kuralını egale ettiysek domain piyasası gerçekten ölmek üzere demektir. Eğer marka tescili var ise com.tr uzantısını alabilir buna bir şey diyemem. Fakat marka tescili mantığıma sığmadığı için varsayalım marka tescili yaptırmadım ve sonradan birisi gelip websitemi tescilledi,elimden aldı. Bu açık bir şekilde hak ihlali ve fırsatçılıktır. Şöyle düşünün bir evladınız var ve yıllar sonra birisi gelip size diyorki bu çocuğun ailesi biziz. Bana göre bunun gibi bir misaldir. Gerekirse gecemi gündüzümü verdiğim bu domain'i kendim kapatır kimseye de kaptırmam. Ömür boyu da kimseye yâr etmem... Teknoloji çağında gerçekten tartışabileceğim konulardan birisidir...
1 kişi bu mesajı beğendi.