-
-
Yaş/Cinsiyet
34 / E
-
Meslek
Seo Danışmanlığı
-
-
Ad Soyad
M** A**
-
-
-
Ticaret
19, (%84)
Merhaba değerli wmaracı.com üyeleri sizlere domain için soru sormak istiyorum. Arkadaşlar film sitesi açmak istiyorum birkaç domain kontrol ettim ama kafamda sorular var sizlere sormak istiyorum.
Arkadaşlar sizce keywords domainmi alayım örnek: tekparcahdfilmizle yada marka tarzımı bicaps, filmatesi vb... gibi buna karar veremedim. Keywords bir domain beğendim ancak kime sorsam alma diyor. .com&.net dolu ancak .org boşta, sizlerde bir öneride bulunurmusunuz ?
Sizce hangi domaini kullanmalıyım?
Cevaplayan herkese şimdiden teşekkürler :)
-
-
Yaş/Cinsiyet
31 / E
-
Meslek
-
-
-
Ad Soyad
C** K**
-
-
-
Ticaret
0, (%0)
Öncelikle isteğini kırmak gibi olmasın ama film sitesine bulaşmanı pek tavsiye etmem. En basitinden googleye film izle yazdığında karşına milyon tane link gelir, bu işi senelerdir yapan adamlar var. Ayrıca filmleri güvendiğin bir yere upload etmen gerekir, filmler hakkında geniş çaplı bilgin olması gerekir. Bunların yanı sıra videoda başka sitelerin reklamlarını barındırmayıp kendi sitenin reklamını yapman gerekir. Şu an piyasadakilerden çok daha iyisini yapsan bile tutulmaz. Ayrıca telif hakkı denen bir şey var yani ne bileyim bu işi yapan adamlar işini yıllardır bilen adamlar.
Heee ben bunlara rağmen açacağım diyorsan kendi adını kullan yani markalaşmaya bak. :)
1 kişi bu mesajı beğendi.
-
-
Yaş/Cinsiyet
36 / E
-
Meslek
Öğrenci
-
-
Ad Soyad
A** Ö**
-
-
-
Ticaret
2, (%100)
uzun vadede ugrasacaksan Marka domain al. Ama tek kelimede çıksam bana yeter diyorsan, keyword domain almanı tavsiye ederim. ( google son zamanlarda yaptıgı guncellemelerle keyword domaın etkisini azalttı . bilginiz olsun )
2 kişi bu mesajı beğendi.
Okşadıkça insanları, içinden çıkıyor Cini...
-
-
Yaş/Cinsiyet
40 / E
-
Meslek
Eğitim
-
-
Ad Soyad
A** A**
-
-
-
Ticaret
0, (%0)
zamanında bende uğraşmıştım hocam öncelikle bu işe emek vereceksen dandirik bir tema değil özel bir tema olmalı ve piyasadan farklı olmalı internetten araştır bak. amacın bu işten para kazanmaksa bence başka işlere bak ama seviyorsan devam et. diğerlerini arkadaşlar yazmış zaten...farklı ol ki fark yaratasın..
Editörler aranıyor!...
-
-
Yaş/Cinsiyet
42 / E
-
Meslek
Dijital Pazarlama
-
-
Ad Soyad
R** T**
-
-
-
Ticaret
1, (%100)
Eski film bir sitesi sahibi olarak tavsiyem içinde izle geçmesine dikkat etmelisin. Vk.com'da sorunlar yaşanabiliyor. Bir filmi günde 5 defa yüklediğimi hatırlarım. Hemen şikayet geliyor o an kaldırıyorlar filmi.
Gelecek yok.
Günlük 50 bin girişli sitenin fişini hiç düşünmeden çektim.
Kişisel tavsiyem vazgeç.
Çok ziyaretçi çok para demek değil.
digibakers.com - the power of thinking small...
-
-
Yaş/Cinsiyet
40 / E
-
Meslek
grafik/matbaa/php
-
-
Ad Soyad
İ** K**
-
-
-
Ticaret
3, (%100)
google da
film izle
yaz.
ilk 100 sonuç.
70 com
20 net
9 org
1 in
düşün artık.
(çok araştırdım ben bu işleri)
-
-
Yaş/Cinsiyet
41 / E
-
Meslek
Öğretmen
-
-
Ad Soyad
M** A**
-
-
-
Ticaret
2, (%100)
FİLM SİTESİ AÇANLARIN ORTAK KAYGILARI VE SORUNLARI
1- Para kazanamazsın.
2- Devamlı ziyaretci tutturman çok uzun zaman alır.
3- Filmlerin temin edildiği özel yerleri bilmen gerekir. Mesela sen nerden bulacaksın filmleri? Başka sitelerden muhtemelen.
4- 4 yok.
5- Filmi indirip, üzerine site adı yazıp yeniden yüklemen çok zamanını alır. Bir aya bıkarsın sen zaten.
6- Tahminlerime göre %90 hemen full arkaplan reklam, video önü reklam, splash reklam, sidebar reklamlarla falan boğacaksın siteyi.
7- Eski filmleri yüklesen işe yaramaz. Sadece yeni filmleri yüklesen, film bulamazsın.
8- Bir tahmin daha. %90 2-3 ay sonra buraya gelip "Film sitelerinde, film konusu ve açıklamasını özgün bir şekilde yazıyorum ama sitem film kelimelerinde çıkmıyor" diye bir konu açacaksın.
9- 500 film eklersin. Sonra avukatlık bürosundan bir mail ve telefon gelir. Listedeki 268 filmi 3 gün içinde kaldırmanız gerekiyor derler ve sende kaldırırsın.
10- Belki de kendini ve ziyaretcileri kandırmak için Wordpress bir site kurup Post Wievs eklentisi ile filmlerin izlenme sayılarını manipule edersin. 50.000 kere izlendi vs vs... Oysa hiç kimse izlemedi.
11- Özene bezene film yüklersin. Windows Movie Maker ile üzerine sitenin reklamını yazarsın. Afişini kesip biçersin farklı olsun diye. Güzel bir açıklama yazarsın filmin konusu olarak. Sonra biri gelir "Berbat bir film sakın izlemeyin." ve diğeri "Zaman kaybı. İlk partı bile bitiremedim." diye yorum atar. 2-3 saat uğraştığın filme 1 tek izlenme bile gelmez. Yorumu okuyan 2 sn içinde çıkar.
12- Facebook beğenisi gelmez. Addmefast.com dan yapay Facebook sayfa beğenisi yaparsın. Beğenen 100.000 kişiden 100 tanesi bile sitene girmez.
vs vs..
Sonuç olarak film sitesi işi emek ister. Ama emeklerinin karşılığını göremezsin.
Aynen şuan benim 30 dakika uğraşıp bu yazıyı yazdığım gibi. Bu yazıyı okuyan adam yine gelecek foruma "Film sitesi için tavsiye" diye konu açacak. Emeklerin boşa gidecek.
Ama dene ve gör. Sitenin tutmayacağına, kimsenin senin sitenden film izlemeyeceğine %100 eminim. (herkes gibi bizde açtık film sitesi. 4 kelimede 1. sayfada. toplam 8 kelimede ilk 3 sayfadaydı. sonuç: millet izledi izledi gitti. 1 gr zevk alamadık. hosting masrafını çıkartacak kadar bile para kazndırmadı.)
2 kişi bu mesajı beğendi.