FİLM SİTESİ AÇANLARIN ORTAK KAYGILARI VE SORUNLARI

1- Para kazanamazsın.

2- Devamlı ziyaretci tutturman çok uzun zaman alır.

3- Filmlerin temin edildiği özel yerleri bilmen gerekir. Mesela sen nerden bulacaksın filmleri? Başka sitelerden muhtemelen.

4- 4 yok.

5- Filmi indirip, üzerine site adı yazıp yeniden yüklemen çok zamanını alır. Bir aya bıkarsın sen zaten.

6- Tahminlerime göre %90 hemen full arkaplan reklam, video önü reklam, splash reklam, sidebar reklamlarla falan boğacaksın siteyi.

7- Eski filmleri yüklesen işe yaramaz. Sadece yeni filmleri yüklesen, film bulamazsın.

8- Bir tahmin daha. %90 2-3 ay sonra buraya gelip "Film sitelerinde, film konusu ve açıklamasını özgün bir şekilde yazıyorum ama sitem film kelimelerinde çıkmıyor" diye bir konu açacaksın.

9- 500 film eklersin. Sonra avukatlık bürosundan bir mail ve telefon gelir. Listedeki 268 filmi 3 gün içinde kaldırmanız gerekiyor derler ve sende kaldırırsın.

10- Belki de kendini ve ziyaretcileri kandırmak için Wordpress bir site kurup Post Wievs eklentisi ile filmlerin izlenme sayılarını manipule edersin. 50.000 kere izlendi vs vs... Oysa hiç kimse izlemedi.

11- Özene bezene film yüklersin. Windows Movie Maker ile üzerine sitenin reklamını yazarsın. Afişini kesip biçersin farklı olsun diye. Güzel bir açıklama yazarsın filmin konusu olarak. Sonra biri gelir "Berbat bir film sakın izlemeyin." ve diğeri "Zaman kaybı. İlk partı bile bitiremedim." diye yorum atar. 2-3 saat uğraştığın filme 1 tek izlenme bile gelmez. Yorumu okuyan 2 sn içinde çıkar.

12- Facebook beğenisi gelmez. Addmefast.com dan yapay Facebook sayfa beğenisi yaparsın. Beğenen 100.000 kişiden 100 tanesi bile sitene girmez.

vs vs..

Sonuç olarak film sitesi işi emek ister. Ama emeklerinin karşılığını göremezsin.
Aynen şuan benim 30 dakika uğraşıp bu yazıyı yazdığım gibi. Bu yazıyı okuyan adam yine gelecek foruma "Film sitesi için tavsiye" diye konu açacak. Emeklerin boşa gidecek.

Ama dene ve gör. Sitenin tutmayacağına, kimsenin senin sitenden film izlemeyeceğine %100 eminim. (herkes gibi bizde açtık film sitesi. 4 kelimede 1. sayfada. toplam 8 kelimede ilk 3 sayfadaydı. sonuç: millet izledi izledi gitti. 1 gr zevk alamadık. hosting masrafını çıkartacak kadar bile para kazndırmadı.)