-
-
Yaş/Cinsiyet
28 / E
-
Meslek
Bilgisayar Mühendisi
-
-
Ad Soyad
A** Ş**
-
-
-
Ticaret
5, (%100)
ziraat.com tehlıkelı olabılır yanlıs kısılere gecerse o yuzdende verılmıs bı karar olabılır
-
-
Yaş/Cinsiyet
25 / E
-
Meslek
Girişimci
-
-
Ad Soyad
M** K**
-
-
-
Ticaret
30, (%100)
Yani ozaman örnek veriyorum car(dot)com alınmış ve içeriği yok ayrıca marka tescili de yok ben hemen 1400 tl çıkarıp marka tescili yapıyorum araba ile alakalı marka tescilini sonra bunu adamın elinden ucuza alıyorum yani
-
-
Yaş/Cinsiyet
39 / E
-
Meslek
Webmaster
-
-
Ad Soyad
B** O**
-
-
-
Ticaret
19, (%100)
Şaşırmadım, çünkü;
Arkadaşlar bankalar uluslararası özel yasalarla korunmaktadır, ICANN kurumu da bankaları bu yüzden fazlasıyla önemsiyor. O yüzden sıradan bir durum.
eka7a
openix.io
Kullanıcı
-
-
Yaş/Cinsiyet
39 / E
-
Meslek
Yazılımcı
-
-
Ad Soyad
E** K**
-
-
-
Ticaret
2, (%100)
WpÖmerFaruk adlı üyeden alıntı
Bankayı haklı bulan ve domaini kişinin elinden alan kurum devlet değil, uluslararası bir kuruluş.
"WIPO, ziraat. com alan adıyla yapılan tescilin terkini isteyen Ziraat Bankası’nı haklı buldu."
Eğer alan adı sahibi siteyi, ziraat bankasının marka haklarını ihlal etmeden aktif edip kullansaydı büyük ihtimal elinden alamazlardı. Kanald örneğinde olduğu gibi.
Alan adını tescil eden kişi alan adını kullanmadığı ve diğer kişi ya da kurumların kullanma hakkını elinden aldığı için wipo ziraat bankasını haklı bulunmuştur. Çünkü alan adını alıp kullanmamakta bir nevi ihlal/kötü niyet sayılıyor.
1 kişi bu mesajı beğendi.
Openix.io | $9.90 PositiveSSL | $12.90 RapidSSL
-
-
Yaş/Cinsiyet
32 / E
-
Meslek
Biyolog
-
-
Ad Soyad
D** K**
-
-
-
Ticaret
9, (%100)
Çok çok saçma bir durum. Hali hazırda enpara.online gibi siteler dururken sırf isim uyuşmasından bu kadar kayırma ve hukuk kullanılarak "zorla" alma hiç adaletli bir yöntem değil.
Garanti, Ak, Deniz, Finans, Vakıf, Şeker, Asya, Halk, İş, Anadolu, Aktif ve diğer banka isimleriyle uyuşan jenerik .com .org .net ve marka tescilsiz alınabilen diğer uzantılı domainlerin davaları için emsal oluşturacaktır.
Demek oluyor ki kimse asya.com/net/org alarak bir çevirmenlik veya halkla ilişkiler veya tanıtım sitesi oluşturmaz veya alıp kenarda bekletemez. Sizce de saçma bir durum yok mu ortada?
**************lık ile önlem alınması normaldir lakin önlem sonradan değil önceden alınır. Unutulmamalıdır ki hukuka göre suçu delillerle sabit olmamış her er kişi masumdur. "Sen bu alan adını kötüye kullanabilirsin" düşüncesiyle böyle bir karar bana göre doğru değildir.
Demek oluyor ki adıma birden fazla marka tescilleyerek elinizdeki bütün alan adlarını alabilirim. Üstüne bir de mahkeme ücretini de size kitlerim. Oh ne ala memleket. İstediğim alan adı marka tescili fiyatına.
eka7a
openix.io
Kullanıcı
-
-
Yaş/Cinsiyet
39 / E
-
Meslek
Yazılımcı
-
-
Ad Soyad
E** K**
-
-
-
Ticaret
2, (%100)
MehmetFazilK adlı üyeden alıntı
Yani ozaman örnek veriyorum car(dot)com alınmış ve içeriği yok ayrıca marka tescili de yok ben hemen 1400 tl çıkarıp marka tescili yapıyorum araba ile alakalı marka tescilini sonra bunu adamın elinden ucuza alıyorum yani
car ya da Türkçe adıyla araba tek başına tescil edilebilir bir isim değil. O yüzden tescil edemezsiniz. Ziraat de tek başına markalaştırılacak bir kelime değil. ziraat bankası, ziraatmobil, ziraat halı saha gibi isimler marka olabilir. Ziraat bankasının da ziraat ile ilgili bir çok markası var. Ziraat.com sahibi bu alan adını kullanmıyor ve ziraat bankasının sahip olduğu markalarla ilgili bu alan adını kullanmasına engel oluyor.
Ek olarak siz car bankası diye marka tescil etseniz de, car(dot)com u hemen size verilecek diye bir şey yok ve alan adı sahibinin bu kelime ile ilgili bir markasının olmadığı nereden biliyorsunuz?
Openix.io | $9.90 PositiveSSL | $12.90 RapidSSL