Kış Fotoğrafları Çekmek İçin Bazı Bilgiler

Fotoğrafçılık ayrı bir tutku, bambaşka bir dünyayı temsil ediyor bu hobiye gönül verenler için. Kimileri zevk için uğraşıyor, kimileri ise profesyonel anlamda fotoğrafçılık sanatı ile ilgileniyor. Böylesine büyük bir dünyanın içinde ise, çok çeşitli fotoğraf türleri ve fotoğraf çekme yöntemleri bulunuyor. Ana başlıklardan bir tanesi ise, “kış fotoğrafı”! Kış fotoğrafları, mevsim ile alakalı konseptlerden oluştuğu için, bazı temel durumları da içinde barındırıyor.

Mevsim Kış, Hava Soğuk

Malum, fotoğrafçılar kış manzarası, kar, üşüyen hayvan, don tutmuş göl, karlı tepeler gibi görüntüleri yakalamak için uğraşacaklar. Bu tür fotoğrafların çekildiği ortamlar ise, haliyle soğuk olacaktır. Soğuk ortamda fotoğraf çekebilmek için, öncelikle dikkat edilmesi gereken unsur, makine ile ilgili olarak pil ömürleridir. Fotoğraf makinenizde kullandığınız piller, normal şartlarda oda sıcaklığında muhafaza edilirken, kış fotoğrafları için soğuk havaya çıktığınızda, pillerin daha kısa ömürlü olacağını aklınızdan çıkarmamalısınız. Bu nedenle de, özellikle 0 C’nin altındaki sıcaklıklarda fotoğraf çekecek olan, üstelik bir de uzun süre arazide kalmayı hedefleyen fotoğrafçıların, yanlarında mutlaka yedek pil bulundurması ve bu pilleri de uygun sıcaklıkta saklaması gerekmektedir.

Teknik Detaylar Mevsim Şartlarında Çok Önemli Bir Konumda Bulunuyor

Havanın oldukça soğuk olduğu ortamlarda, çoğu fotoğraf makinesinin de hızı düşecektir. Mevsimin kış olmasından dolayı, havanın bazı zamanlar kapanması da söz konusu olacağı için, hem makinenin nemden ve soğuktan korunması; hem de hedeflenen görüntünün ışık değişimlerinden dolayı etkilenmesi durumları yaşanabilecektir. Bu durumda, uygun an ve şartlarda, yakalanan açı çekilmelidir.

Kar manzaralı fotoğraflar için önerdiğimiz etmenlerin içinde, ilk olarak geniş açılı bir objektif mekan bulunması ve seçilmesi gerekliliği vardır. İdeal bir karlı manzara fotoğrafı için, 35 mm eşdeğeri yaklaşık olarak 24 mm denk gelecek şekilde ayarlanırsa, harika bir fotoğraf için uygun açı yakalanmış olacaktır.

Uygun mekan seçimi ve açının ayarlanması aşamalarından sonra, çekeceğiniz fotoğrafta yer alacak objelerin renkleri ile ilgili bir takım ayarlamalar yapmak zorunda kalabilirsiniz. Eğer fotoğrafınızda bulunan objelerin kar beyazı tonlarına uyum sağlamasını istemekteyseniz, makinenizin renk ve efekt ayarlarından uygun seçimi yapabilirsiniz. Fotoğraf çekiminin ardından, iyi bir fotoğrafçılık programı da bu konuda size yardımcı olacaktır.

Kış fotoğraflarında yapılacak olan poz müdahaleleri de oldukça önemli bir yer tutmaktadır. Manzara ve istenilen özelliklere göre yapılacak ufak dokunuşlar, enfes görüntüleri yakalamada etkili olacaktır.

Kaynak: Kış Fotoğrafları Çekmek İçin Bazı Bilgile