Bimedya adlı üyeden alıntı
En azından çamur atmadan soruyorsunuz. Bu yönünüz için teşekkür ediyorum. Piyasasına bakarsanız 40,50 liradan ekliyorlar, geneli moderatörler tarafından ekleniyor, yada bizimki gibi. Benimki 30 lira piyasanın altında. Kimse size %100 ekleme gibi bir şey söyleyemez.
Eklemeden önce site adresini isteyip sitenize göz atıyorum. %10 eklenir, %50 eklenir, %90 eklenir gibi. Kimseye %100 demem.. Diyemem.
Bu işten neden tamamını iade etmediğime gelirsek; Bizde böyle proejerden kazanıyoruz. Yani bu kumar gibi bişey.. Zaten size %20 eklenir dediysem, ve siz parayı verip ekle dediyseniz sorun sizdedir (: Dmoz'a hakimiz. Nasıl ekleyeceğini biliyoruz. Onun için böyle bi hizmet sunduk.
Rica ederim. Çamur atmak değil de ortada etik olmayan bazı durumların olduğu kanaatindeyim. Mesela, dediğiniz üzere %20 eklenir deyip, ücret alıp, sorunu karşı tarafa yüklemeniz etik değil bana göre. Sonuçta alacağınız ücret sitenin dizine eklenmesi ile doğru orantılı. Eklenme ihtimali düşük ve ya hiç olmayan bir site için ücret almayı doğru bulmuyorum.
Dmoza başvuru yapmak zaten zor değil. Neredeyse tüm site sahipleri doğru başvuru yapar ama sitelerinin bazı istatistikleri dolayısı ile kabul edilmezler. Yani başvurudan daha çok sitenin durumu önemli. Başvuru işlemleri için her hangi bir ücret alınıp / verilip ticaret oluşturulması bence yanlış.
Diyelim ki eklenme ihtimali %20-%49 olan bir siteyi ücreti alıp ekletmeyi başardınız. Eklenen site ile her hangi birisi karşılaştığında dmoza şikayet edebilir. Sonuçta dmozu hak etmek gerek. Dizinden kaldırılabilir.
Özetle, zorla dmoza site göndermek sadece geçici bir çözümdür.