Burada gerçekten naif yorumlar yapılıyor. Size somut verilere dayalı gerçekçi bir örnek vereceğim bakın bakalım geliş mişmiyiz yoksa yerimizde mi sayıyoruz? Buyrun yıllara göre Türkiye'nin dünya ekonomisindeki sıralaması:
http://www.hurriyet.com.tr/turk-ekonomisinin-yeri-siralamada-cok-degismiyor-17846827
Bakarsanız Türkiye ekonomisi hep 15-16-17 sıraları arasında değişiyor. Yıl 2016 bugün yine 16. ekonomiyiz. 2006-2007-2008 yıllarında 15. olabilmişiz ancak bu ilk değil, 1987-1998'de de 15. olmuşuz.
40 yıl önce cep telefonu yoktu demek nasıl bir şey yahu? Dünyada vardı da bir bizde mi yoktu yani? Ben de bir örnek vereyim. Ben ortaokul lise yıllarındayken walkman'ler en teknolojik oyuncağımızdı. Harçlığımızı biriktirir gider en babasından alırdık öyle çakma çin malı falan da değil, Sony. Sonra Diskman çıktı onu da aldık. Kasetleri, CD'leri gider orijinal alırdık öğrenci harçlığımızla.
Bugün paramızla ilaç bulamıyoruz diyoruz adamlar bize hikaye anlatıyor. Ben de 34 yaşındayım hayatımda bu iktidar hariç hiçbir zaman paramla ilaç bulamadığım olmamıştı. Çok iyi biliyosunuz madem bize bir yol gösterin yurtdışından mı sipariş edelim ilaçlarımızı?