wmaraci reklam

Bana Kimse Türk Ekonomisi iyi Demesin !

56 Mesajlar 7.326 Okunma
pst.net
wmaraci reklam

AdonisBG AdonisBG Üyeliği Durdurulmuş Banlı Kullanıcı
  • Üyelik 03.01.2016
  • Yaş/Cinsiyet 40 / E
  • Meslek Bilgisayar Programcısı
  • Konum Bulgaristan
  • Ad Soyad C** Ç**
  • Mesajlar 464
  • Beğeniler 18 / 218
  • Ticaret 25, (%100)
narinhosting ve UNKEF ikinize cevaben.

Amerika'yla sidik yarıştırıcaksak (Beyaz Saray denmiş ) afedersiniz Amerika'nın ekonomisi ile bizim ekonomimizide karşılaştıralım.


600 Milyon dolar harcandıgı biraz olsun matematikle hesaplanabilir. sadece bahçe bakımları bile bizim ömrümüzde kazanamayacağımız paralara çıkmaktadır.

şimdi şöyle bir hesap var önümüzde. Ekonomik yönden iyice gerilemeye başlanılan bu dönemde Saray yapılmasaydı ne yapılabilirdi aşşağıdaki hesaplamalara gözataabilirsiniz.

600000000 dolar (600 Milyon $) = 1.788.600.000,00 tl (1 Milyar 788 Milyon 600 Bin Türk Lirası )

Eğerki Bu Para Karşılığında Toplu Konut İdaresi bu paraya Ev yapsa ve Evin Birim Fiyatı şuanda inşaatçı arkadaşlarım belki kızacaktır , yanlışta söyleyebilirim 80.000 TL ile 100.000 TL arasında olacaktır.

1.788.600.000,00 TL / 100.000 TL = 17886 Adet Daire demektir bu.

bu daireler 20 Sene taksitle vatandaşlarımıza dağıtılıp fiyatı 250.000 TL den verilse ki

250.000 TL * 17886 Daire = 4.471.500.000,00 TL para eder 20 senede dönüşü.

İstihdam sağladın , 17886 * 3 kişi diyelim 1 daire başına Aile olarak = 53 658 Bireyimizi Taksitle ev sahibi yaptın.

Geri dönüşü Türkiye sınırları içinde yaptın ve ekonomiye ufakta olsa bir canlılık verdin.

Bakın Rakamları azımsamayın Yalovada bile depremden sonra yapılan kalıcı konutların toplam istatistiki 3000 Daireyi zor bulur. 17 - 18 Bin daireden bahsediliyor.

Tabiki buna gene muhalif olacak arkadaşlar için söylüyorum bir partiyi tuttuğum yok Doğru bildiklerimi ve insanların yararına olan herşeyi savunuyorum.Bana burda Siyaset yapmak istiyorsanız bir partinin siyasi bakış açısından değil insanların menfaatinden bahsedin.bazı kesimlerin menfaatinden değil !

@narinhosting bir daha anlamadan dinlemedende lütfen benim yazdığım konulara yazma cidden seni kaale almıcam.direk saçma sapan yazılarını report edicem. gecen sefer olduğu gibi.

Buzdolabı , Çamaşır Makinesi yoktu, telefon sırası bekleniyordu diye sıralıyorsun @narinhosting peki 40 sene öncesinin teknolojik altyapısı ile şimdiki altyapıyı karşılaştırıyormusun ? veya siyasi anlamda söylüyorsan halen daha okuduğumuzu anlamıyoruz diye bir yazı yazdım onu bile esgeçecek kadar görmüyoruz demektir lütfen yazdıklarımı iyi okuyunuz.

""Ekonomiyi mahvederek fakirlestirmek icraatsa bunu onceki donem partileride yaptı."

Bu Memleket "Marshall yardımları" diye 1950-1960 lı dönemlerde sömürülmek üzere 352 Milyon dolar yardım alıp , Tarımda ve Sanayii gelişiminde büyük darbeler almıştır ve tamamiyle dışa dönük , üretimi sıfırlamaya yönelik koşulları kabul etmiştir.

Marshall yardımı bir diğer adıyla Truman Doktrini denilen bu yardımlarda yardımlar alınıp sanayii'de üretim yapılması yerine ihtiyacı hasıl olan tüm sanayii malzemelerinin Amerikadan Mecburi olarak 2-3 kat fiyat farkı ile tedarik edilmesi sağlanmış ve bu yardımın belkide 20 katını Amerika'ya kazandırmıştır.

şimdi yukarda yazdığım örneklerde Amerika 352 Milyon dolar yardım yapıp bizden 20-30 senelik ve halen daha suregelen zaman diliminde bu yardımların acısını bizden çıkarmakla birlikte kar üstüne kar elde etmişltir.

Bizim Ülke insanımız neden bunu düşünememektedir ? Emin Çapa'nın dediği gibi bizde'de Hamamlar var , Bizim sularımızda var. Bizim hamamlarımızda Suyun kaldırma kuvvetini neden bulamıyoruz ?
3525

kişi bu mesajı beğendi.

wmaraci
reklam

Inchredible Inchredible WM Aracı Kullanıcı
  • Üyelik 04.10.2015
  • Yaş/Cinsiyet 33 / E
  • Meslek front-end developer
  • Konum İstanbul Avrupa
  • Ad Soyad M** D**
  • Mesajlar 1130
  • Beğeniler 318 / 359
  • Ticaret 15, (%100)
Her geçen gün ülke daha geriye gitmeye devam ediyor ama bu millet daha beterini hakediyor bu şekilde devam
3525

kişi bu mesajı beğendi.

"En çok inandığımız şeyler, en az bildiklerimizdir."
- M.D. Montaigne.

narinhosting narinhosting narinhosting.com Kullanıcı
  • Üyelik 23.10.2014
  • Yaş/Cinsiyet 27 / E
  • Meslek İnternet Danışmanı
  • Konum İzmir
  • Ad Soyad Ş** N**
  • Mesajlar 1390
  • Beğeniler 217 / 455
  • Ticaret 15, (%93)
AdonisBG Kısaca sana şunu söyleyeyim.Sen almanyanın dünya savaşından sonra nazilerin elindeki teknolojiyi biliyor musun ? O zamanın şartlarında avrupa devletleri yaptı biz neden yapamadık ? 30 km yola yapılmış 8 senede ? Konuşmak kolay...
O zamanla bu zamanı bir tutmuyorum.Bu ülkenin diğer ülkelerden farkımı vardıda yapılmadı ? Attığım videoyu izlediysen zaten herşeyi anlaman gerekiyordu.

İstediğin yerede rapor edebilirsin kardeşim hiç sorun değil.Sen yaz biz yazınca report edicem report edicem.Eyvallah...
 

 

hataman hataman WM Aracı Kullanıcı
  • Üyelik 20.03.2014
  • Yaş/Cinsiyet 50 / E
  • Meslek web programlama
  • Konum Balıkesir
  • Ad Soyad H** A**
  • Mesajlar 158
  • Beğeniler 12 / 40
  • Ticaret 3, (%100)
Herkese merhabalar, siyasetten uzak bazı tespitlerde bulunmak istiyorum nacizane, 80lerde ben ilkokul öğrencisiydim, evimizde tv yoktu, elektriklerimiz nerdeyse hergün kesilirdi, şehrimizin göbeğinde sokakta çelikcomak oynardık, çamurda. Çok et yediğimizi hatırlamıyorum, oyuncak dediğimiz şeylerse kendi imkanlarımızla yaptığımız şeylerdi, çocuk oyunları denecek seylerdi, okulda simit ve gazoz yerdik, 1.sınıfta öğretmenim bana 1 simit bir gazoz almıştı 10TL ye önümüzdeki sene o öğretmenimiz yoktu, ödeyemedim. yani simit 5tl imiş şimdi farkettim.Bilenler bilir hani şu arkasında öğrenci resimleri olan 10 tl. Okul kitaplarını aramak için kırtasiye kırtasiye gezerdik,çoğu zaman az kullanılmış defterleri değerlendrirdik. plastikten yapılma bir reno arabam vardı :) üstüne tel takar sürerdik.

90 lı yıllarda tv ile tanıştık orta okul yılları,tek kanalda ne varsa artık.İlk pcmi de o yıllarda edindim borç karşılığı alınan bir sinclair 128k nedir bu diyenler buradan inceliyebilir https://en.wikipedia.org/wiki/ZX_Spectrum
128k yahu :D basic le ne yazarsan o tabi birde kasetleri vardı baya arardım kasetlerini bulmak zordu.Lise yıllarımda gençlik işte müzik merakı falan bir altın kolyem vardı onu sattım bir kasetçalar aldım, inanamıyorum şimdi kendime bir altın kolye nekadar kasetçalar ne kadar? ama 90lardaydık işte yaşamayan anlamaz.Kız arkadaşımla evdeki telefondan çok konusunca gelen faturadan fırcayı yemiştim, öyle yıllardı yani.
Rahatızlıklar da yaşadık, hasta olduk, saatlerce doktor bekledik, muayene olduk, ilaç alalım dedik onuda bekledik saatlerce, hiç unutamıyacağım ayakta boş boş sıkıstepiş gecen saatler,şimdi olsa hemen tweetlerdim hastag olurdu.
Ameliyatlarda geçirdik, doktora para vermeden neşter atmazdı.Yazık insan hayatı bu kadarmı değersizdi.Abimin bir geniz eti ameliyatı var unutamıyorum evlere şenlik :) doktorun özel muayenesinde sandalye üstünde olmuştu ameliyatı yani buna ameliyat denirse.Yıllar sonra benim safra kesesi ameliyatımı düşününce, 2 gün hastanede kaldım cebimden çıkan tek para sıkıntıdan bahçeye cıkıp içtiğim çayın parasıydı.

Lise bitti üniversiteye gittim, 302ler vardı meşhur istanbula 8 saat süren yolculuklar, yolda patlayan teker falan, yurtta kaldım haftada 2 gün sıcak su verilirdi, sıcak su dedimse aldanma soğuk su bile haftada 3 4 gün olurdu, yurdun bahçesindeki kuyu suyunda çok kafamı yıkadım kokmamak için.Siyasi olaylar boldu ama o konulara hiç girmek istemiyorum yazımda siyaset yok.

Bunlarıda geçtik evimize döndük işe atıldık, okuduğumdan alakasız bir iş yaptım çünkü okuduğum bölümle alakalı iş bulamadım.Zordu be gerçekten kimseye laf etmek için demiyorum yaşadıklarımı yazıyorum sadece.

bir atölyemiz var üretiyoruz o yıllardan bu güne, o yıllarda kalfalarımız vardı esnek çalışma saatlerimiz vardı bazen iş yetişmez gecede çalışırdık, çok emekleri geçti o insanların bize haklarını helal ederler umarım.
yılda en az bir ay iş yokluğundan atölyemiz tatil olurdu, süresiz ücretsiz tatil. bu tatilleri en son 2004 de yaptık sanırım o yıldan bu güne atölemiz süresiz ve ücretsiz tatil yapmadı, aksine mesai yapıyoruz, ücretli tabi.
Bu yazıyı yazarken kışlık malzemeler bana bakıyor ben onlara, daha yaza girmemişiz kış için malzemeleri almışız kışlıkları hazırlamaya başlıycaz, tamamı sigortalı sosyal güvenceli çalışanlarımızla.
Bu arada çalışanlarımızdan birisi hamile, nasipse bir evladı olacak ve onu iznine cıkarıcaz, hiç bir kaybı olmıycak sigortası devam edicek ve çalışmamasına rağmen devlet ücretini vericek ne kadar ilginç değilmi? Ben okurken bana bir kitap veremeyen devlet şimdi çalışanıma doğum parası veriyor.O izinliykende iş ve işçi bulma kurumu bize geçici bir işçi bulucakmış buda güzel.Eğer işi bırakırsa yine iş ve işçi bulma kurumu hemen birisini yönlendiriyor bize, değerlendirir uygunsa alırız, işçi bulmakta iş bulmakta dahamı kolaylaştı ne.

Bakın şunuda atladım aklıma geldi 90ların sonları 2000lerin baslarında ben pazarlama yapardım sattığımız ürünü bu gün 5 tl ye satıyosam haftasına 5,5 e satardık, zam vardı, işin ilginci kimsede çıkıp bune yahu demezdi kabullenmişti herkes. Bugün nerdeyse son 5 yıldır aynı fiyata satıyoruz ürünleri, tabi son seçim olaylarında doların yükselmesinden faydalanan fabrika üreticisinin koyduğu zammı es geçersek.Kim yaptı bu karısıklıgı neyınıze yaradı bu kadar zamandır zamsızdı ürünlerimiz.

Neyse baya uzun oldu ama hayatımdan kesitlerdi, bizzat yaşadım.Eminim benden daha yaşlılara sorsak onlarda daha ne hikayeler vardır.

Arkadaşlar, gençler yaşananlara bakın yaşayanlara bakın, düşünceleriniz tabii ki değerliler ama yaşananlar yanında sadece düşüncedirler nihayetinde.

Kimseyi rencide etmek kırmak değil amacım, amacım insanlar bunları unutmasın bilsin ve bunlar aklındayken konussun yazsın, daha gercekci oluruz, bunları es gecerek yapılan konusmalar kusuruma bakmayın fantaziden öteye geçemiyor gözümde.

Herkese iyi çalışmalar.
AhmetCakmak34 Arestr narinhosting

kişi bu mesajı beğendi.

http://hataman.com
Skype : ha.taman
wmaraci
Mersin evden eve nakliyat

ozgurgezen ozgurgezen WM Aracı Kullanıcı
  • Üyelik 17.03.2016
  • Yaş/Cinsiyet 42 / E
  • Meslek Bilgisayar Muhendisi
  • Konum İstanbul Anadolu
  • Ad Soyad Ö** H**
  • Mesajlar 702
  • Beğeniler 224 / 225
  • Ticaret 16, (%100)
Merhabalar,
Okumayi sevenler icin asagidaki linkten kitaplari alip okuyabilirler, kesinlikle tavsiye ederim.
http://www.hepsiburada.com/ara?q=ekonomik+tetik%C3%A7i

Kitaplardan herhangi birini alana - sanirim ben de sadece 4. kitap kaldi - hediye edecegim .

ilk ve tek yorumum
bir ustteki yoruma hitaben, baskasinin parasini baskasina vermek kolay. zor olan kendi parani baskasina vermektir ;) kissadan hisse
 

 

Juzk Juzk WM Aracı Kullanıcı
  • Üyelik 11.04.2015
  • Yaş/Cinsiyet 28 / E
  • Meslek Üniversite Öğrencisi
  • Konum İstanbul Avrupa
  • Ad Soyad T** T**
  • Mesajlar 1197
  • Beğeniler 66 / 300
  • Ticaret 66, (%100)
Birçok arkadaş bilgi sahibi olmadığı halde karalama amacıyla yorum yapmış.
Örneğin Bulgaristan bizden 10 yil ileride lafı.Bulgaristan nüfusu kadar bizim üniversite öğrencimiz var bundan 10 yıl önce öğrencilere bu kadar burs veriliyor muydu ? Örneğin ben yurtta kalıyorum otel gibi günlük 9 TL yemek aylık 270 TL eder + barınma elektrik su ısıtma dahil + masa tenisi,yabancı dil eğitimi vs. Ne kadar biliyor musunuz ? 175 TL bunu çoğu öğrenciye nasıl sağlayacak nereden alıp verecek e tamam öğrencilere vermesin herkesin sofrasına koysun Bulgarlar gibi olalım öyle mi ? BU hesaba her ay belirli öğrencilere verdiği 400 TL bursu saymiyorum.
Harç alıyordu eskiden şimdi almiyorlar.


Bi arkadaş demiş ki Kore 1980 lerde bizden geriydi evet bizden geriydi ama bu farkı son 10 yılda atmadi 1960-1980 lerde uyguladığı ileriye dönük yatırım (teknolojik) yatırımlar ile yaptı ve meyvelerini 2000 den sonra topladilar.

Gelelim baska bir arkadasin cevabina baska ulkelerden ziyaretcileri geliyormus ve bu ziyaeetciler Turkiyeden daha dusuk kalitede ki bir ulkeden geliyorlar elbette ki Turkiye olacaktir bu Turkiyenin piyasasinin kotu oldugunu gostermez.Bir Çin vatandasi Amerikaya giderse alacagi urun kendi ulkesinde 2 ise ABD ' de 10 dur.
Turkiyede kazandigin parayi gider ABD de yersen ac kalirsin.Ayni sekilde bizden dusuk ulke vatandasi bizdd yerse ac kalir..


Siz 1980 olaylarini gormus bir ulkenin vatandaslarisiniz millet 80 lerde 1 yil 1 yil atlarken 5 yil 5 yil ilerlemis biz ise farkli davalar yuzunden 20 yil geriye dusmusuz.

Telefondan yaziyorum fazlada uzatmak istemiyorum.
sadrazam

kişi bu mesajı beğendi.

ozgurgezen ozgurgezen WM Aracı Kullanıcı
  • Üyelik 17.03.2016
  • Yaş/Cinsiyet 42 / E
  • Meslek Bilgisayar Muhendisi
  • Konum İstanbul Anadolu
  • Ad Soyad Ö** H**
  • Mesajlar 702
  • Beğeniler 224 / 225
  • Ticaret 16, (%100)
Tum yorumlari da simdi okudum. Dunyanin bircok ulkesini de gezdim, bilgi sahibi olmayip da fikir sahibi olan insan oraninda bizim kadar kara cahilin oldugu ulke gormedim.
 

 

AdonisBG AdonisBG Üyeliği Durdurulmuş Banlı Kullanıcı
  • Üyelik 03.01.2016
  • Yaş/Cinsiyet 40 / E
  • Meslek Bilgisayar Programcısı
  • Konum Bulgaristan
  • Ad Soyad C** Ç**
  • Mesajlar 464
  • Beğeniler 18 / 218
  • Ticaret 25, (%100)

hataman adlı üyeden alıntı

Herkese merhabalar, siyasetten uzak bazı tespitlerde bulunmak istiyorum nacizane, 80lerde ben ilkokul öğrencisiydim, evimizde tv yoktu, elektriklerimiz nerdeyse hergün kesilirdi, şehrimizin göbeğinde sokakta çelikcomak oynardık, çamurda. Çok et yediğimizi hatırlamıyorum, oyuncak dediğimiz şeylerse kendi imkanlarımızla yaptığımız şeylerdi, çocuk oyunları denecek seylerdi, okulda simit ve gazoz yerdik, 1.sınıfta öğretmenim bana 1 simit bir gazoz almıştı 10TL ye önümüzdeki sene o öğretmenimiz yoktu, ödeyemedim. yani simit 5tl imiş şimdi farkettim.Bilenler bilir hani şu arkasında öğrenci resimleri olan 10 tl. Okul kitaplarını aramak için kırtasiye kırtasiye gezerdik,çoğu zaman az kullanılmış defterleri değerlendrirdik. plastikten yapılma bir reno arabam vardı :) üstüne tel takar sürerdik.

90 lı yıllarda tv ile tanıştık orta okul yılları,tek kanalda ne varsa artık.İlk pcmi de o yıllarda edindim borç karşılığı alınan bir sinclair 128k nedir bu diyenler buradan inceliyebilir https://en.wikipedia.org/wiki/ZX_Spectrum
128k yahu :D basic le ne yazarsan o tabi birde kasetleri vardı baya arardım kasetlerini bulmak zordu.Lise yıllarımda gençlik işte müzik merakı falan bir altın kolyem vardı onu sattım bir kasetçalar aldım, inanamıyorum şimdi kendime bir altın kolye nekadar kasetçalar ne kadar? ama 90lardaydık işte yaşamayan anlamaz.Kız arkadaşımla evdeki telefondan çok konusunca gelen faturadan fırcayı yemiştim, öyle yıllardı yani.
Rahatızlıklar da yaşadık, hasta olduk, saatlerce doktor bekledik, muayene olduk, ilaç alalım dedik onuda bekledik saatlerce, hiç unutamıyacağım ayakta boş boş sıkıstepiş gecen saatler,şimdi olsa hemen tweetlerdim hastag olurdu.
Ameliyatlarda geçirdik, doktora para vermeden neşter atmazdı.Yazık insan hayatı bu kadarmı değersizdi.Abimin bir geniz eti ameliyatı var unutamıyorum evlere şenlik :) doktorun özel muayenesinde sandalye üstünde olmuştu ameliyatı yani buna ameliyat denirse.Yıllar sonra benim safra kesesi ameliyatımı düşününce, 2 gün hastanede kaldım cebimden çıkan tek para sıkıntıdan bahçeye cıkıp içtiğim çayın parasıydı.

Lise bitti üniversiteye gittim, 302ler vardı meşhur istanbula 8 saat süren yolculuklar, yolda patlayan teker falan, yurtta kaldım haftada 2 gün sıcak su verilirdi, sıcak su dedimse aldanma soğuk su bile haftada 3 4 gün olurdu, yurdun bahçesindeki kuyu suyunda çok kafamı yıkadım kokmamak için.Siyasi olaylar boldu ama o konulara hiç girmek istemiyorum yazımda siyaset yok.

Bunlarıda geçtik evimize döndük işe atıldık, okuduğumdan alakasız bir iş yaptım çünkü okuduğum bölümle alakalı iş bulamadım.Zordu be gerçekten kimseye laf etmek için demiyorum yaşadıklarımı yazıyorum sadece.

bir atölyemiz var üretiyoruz o yıllardan bu güne, o yıllarda kalfalarımız vardı esnek çalışma saatlerimiz vardı bazen iş yetişmez gecede çalışırdık, çok emekleri geçti o insanların bize haklarını helal ederler umarım.
yılda en az bir ay iş yokluğundan atölyemiz tatil olurdu, süresiz ücretsiz tatil. bu tatilleri en son 2004 de yaptık sanırım o yıldan bu güne atölemiz süresiz ve ücretsiz tatil yapmadı, aksine mesai yapıyoruz, ücretli tabi.
Bu yazıyı yazarken kışlık malzemeler bana bakıyor ben onlara, daha yaza girmemişiz kış için malzemeleri almışız kışlıkları hazırlamaya başlıycaz, tamamı sigortalı sosyal güvenceli çalışanlarımızla.
Bu arada çalışanlarımızdan birisi hamile, nasipse bir evladı olacak ve onu iznine cıkarıcaz, hiç bir kaybı olmıycak sigortası devam edicek ve çalışmamasına rağmen devlet ücretini vericek ne kadar ilginç değilmi? Ben okurken bana bir kitap veremeyen devlet şimdi çalışanıma doğum parası veriyor.O izinliykende iş ve işçi bulma kurumu bize geçici bir işçi bulucakmış buda güzel.Eğer işi bırakırsa yine iş ve işçi bulma kurumu hemen birisini yönlendiriyor bize, değerlendirir uygunsa alırız, işçi bulmakta iş bulmakta dahamı kolaylaştı ne.

Bakın şunuda atladım aklıma geldi 90ların sonları 2000lerin baslarında ben pazarlama yapardım sattığımız ürünü bu gün 5 tl ye satıyosam haftasına 5,5 e satardık, zam vardı, işin ilginci kimsede çıkıp bune yahu demezdi kabullenmişti herkes. Bugün nerdeyse son 5 yıldır aynı fiyata satıyoruz ürünleri, tabi son seçim olaylarında doların yükselmesinden faydalanan fabrika üreticisinin koyduğu zammı es geçersek.Kim yaptı bu karısıklıgı neyınıze yaradı bu kadar zamandır zamsızdı ürünlerimiz.

Neyse baya uzun oldu ama hayatımdan kesitlerdi, bizzat yaşadım.Eminim benden daha yaşlılara sorsak onlarda daha ne hikayeler vardır.

Arkadaşlar, gençler yaşananlara bakın yaşayanlara bakın, düşünceleriniz tabii ki değerliler ama yaşananlar yanında sadece düşüncedirler nihayetinde.

Kimseyi rencide etmek kırmak değil amacım, amacım insanlar bunları unutmasın bilsin ve bunlar aklındayken konussun yazsın, daha gercekci oluruz, bunları es gecerek yapılan konusmalar kusuruma bakmayın fantaziden öteye geçemiyor gözümde.

Herkese iyi çalışmalar.


hocam senin soyledigin bazı anektotlara cevaben.

Bulgaristanda yaşıyorum. 3. aydan itibaren hamilelik iznine ayrıldığı zaman bir çalışan çocugu 2 yaşına gelene kadar Maaşını alıyor. benim eşim örneğin ; karşılaştırma yapılırsa bu zaten geç kalınmış birşey.

ve diğer bahsedilen şeylere gelelim. bu kadar bol kese dağıtılan hersey sizce nerden geliyor ? dış borçlardan , vatandaştan alınan gereksiz vergiler ve özelleştirme adı altında satılan birçok fabrikamız ve yerleşkelerden. şimdi sürekli böyle gidecekmi derseniz orası belli değil derim.

peki karşılaştırma yapılırken bunlar neden soylenmiyor bahsedilen donemdeki dış ve iç borçların toplamı ile şimdiki dış ve iç borçların toplamı arasında ne fark var onuda bir ekleyin.

Ek Olarak:

tayfun29 adlı üyeden alıntı

Birçok arkadaş bilgi sahibi olmadığı halde karalama amacıyla yorum yapmış.
Örneğin Bulgaristan bizden 10 yil ileride lafı.Bulgaristan nüfusu kadar bizim üniversite öğrencimiz var bundan 10 yıl önce öğrencilere bu kadar burs veriliyor muydu ? Örneğin ben yurtta kalıyorum otel gibi günlük 9 TL yemek aylık 270 TL eder + barınma elektrik su ısıtma dahil + masa tenisi,yabancı dil eğitimi vs. Ne kadar biliyor musunuz ? 175 TL bunu çoğu öğrenciye nasıl sağlayacak nereden alıp verecek e tamam öğrencilere vermesin herkesin sofrasına koysun Bulgarlar gibi olalım öyle mi ? BU hesaba her ay belirli öğrencilere verdiği 400 TL bursu saymiyorum.
Harç alıyordu eskiden şimdi almiyorlar.


Bi arkadaş demiş ki Kore 1980 lerde bizden geriydi evet bizden geriydi ama bu farkı son 10 yılda atmadi 1960-1980 lerde uyguladığı ileriye dönük yatırım (teknolojik) yatırımlar ile yaptı ve meyvelerini 2000 den sonra topladilar.

Gelelim baska bir arkadasin cevabina baska ulkelerden ziyaretcileri geliyormus ve bu ziyaeetciler Turkiyeden daha dusuk kalitede ki bir ulkeden geliyorlar elbette ki Turkiye olacaktir bu Turkiyenin piyasasinin kotu oldugunu gostermez.Bir Çin vatandasi Amerikaya giderse alacagi urun kendi ulkesinde 2 ise ABD ' de 10 dur.
Turkiyede kazandigin parayi gider ABD de yersen ac kalirsin.Ayni sekilde bizden dusuk ulke vatandasi bizdd yerse ac kalir..


Siz 1980 olaylarini gormus bir ulkenin vatandaslarisiniz millet 80 lerde 1 yil 1 yil atlarken 5 yil 5 yil ilerlemis biz ise farkli davalar yuzunden 20 yil geriye dusmusuz.

Telefondan yaziyorum fazlada uzatmak istemiyorum.


senin bahsettigin o ulke varya para biri senin paranın 5 te 1 iken simdi senin paranı gecmis fark atmış.

Kore dediğin ülke hem Güney kore Kuzey kore çatışmaları yuzunden bugune kadar ki halen daha devam eden bir savaş söz konusudur. halen daha atraksiyonları devam etmektedir buna ragmen atılım yapabiliyorsa senin ülken farklı şeylerle uğraşırken bunları neden yapmadıda surekli cebe cukka yaptı.

Ben konu olarak açtığım yere donersem Ekonominin surekli iyi oldugu ve harika oldugu soyleniyor. peki arkadaşım 1200 TL asgari ücret alan bir insan istanbulda bir kira parası ne kadar oduyor en az onuda soylermisiniz ? bir markete gittiginde marketten en az asgari oranda ihtiyaclarini aldığında kac para birakiyor ? bu sekilde dusunsenize ?

ben ilk yazıda size grafiklerle göstermişim Avrupa Balkan ülkelerinin en berbat ekonomisine sahip ülkelerin bile bizim para birimimizden değerli paraları mevcut. senin ekonomin içerde iyi olabilir. herkes kendini begenir. ama ya dışarısı ?

Birde eklemeden duramayacağım Herkes vizeler kalksın vizeler kalsın diye bangır bangır bağıurıyor , kalksın inşallahda gelin bir yurtdışına ne demek istediğimizi o zaman anlarsınız
ozgurgezen

kişi bu mesajı beğendi.

hataman hataman WM Aracı Kullanıcı
  • Üyelik 20.03.2014
  • Yaş/Cinsiyet 50 / E
  • Meslek web programlama
  • Konum Balıkesir
  • Ad Soyad H** A**
  • Mesajlar 158
  • Beğeniler 12 / 40
  • Ticaret 3, (%100)
Anektod değil yaşadıklarımı anlattım, hayat yaşadıklarımızdan ibaret , ekonomist değilim, maliye uzmanı da değilim, şurada söyle burada böyle diyecek kadarda bilgi sahibi değilim. Bildiklerim yaşadıklarım kadardır. Anlattıklarımda yaşadıklarımdır. Yurtdışında bulunmadım dolayısıyla oraları içinde yorumda bulunamam.Sonuç olarak bilmediğim şeyleri konuşamam.
AhmetCakmak34

kişi bu mesajı beğendi.

http://hataman.com
Skype : ha.taman

Juzk Juzk WM Aracı Kullanıcı
  • Üyelik 11.04.2015
  • Yaş/Cinsiyet 28 / E
  • Meslek Üniversite Öğrencisi
  • Konum İstanbul Avrupa
  • Ad Soyad T** T**
  • Mesajlar 1197
  • Beğeniler 66 / 300
  • Ticaret 66, (%100)
AdonisBG

Çok merak ettiğim Türkiye ' de asgari ücreti 300 TL az yazıp sonra da en pahalı şehrinden ev kiralarını örnek veriyorsun açıkla bakalım o zaman Bulgaristan 'da 150-300 € ev kiraları asgari ücret 184 €
sen nasıl geçineceksin asgari ücret ile ?

Yandaş ya da bi öyle bi böyle olmayalım ben karşı olduğum yerde karşı demesini bilirim hataları var mı illa ki var ben saraya harcanan paranın eğitime,hastanelere ya da başka birşeye harcanmasını isterim lakin gelişme yok derseniz hakka girersiniz.
AhmetCakmak34

kişi bu mesajı beğendi.

wmaraci
Konuyu toplam 2 kişi okuyor. (0 kullanıcı ve 2 misafir)
Site Ayarları
  • Tema Seçeneği
  • Site Sesleri
  • Bildirimler
  • Özel Mesaj Al