-
-
Yaş/Cinsiyet
34 / E
-
Meslek
icra Takip Uzmanı
-
-
Ad Soyad
B** D**
-
-
-
Ticaret
0, (%0)
Değerli arkardaşlar merhaba
Benim ufak bir sorum olacak nacizhane.
Ben 10 maddeli konulardan oluşan bir makale sitesi açmak istiyorum.
Mesela
En çok kazandıran 10 sektör
En pahalı 10 araba markası
Baş ağrısından kurtulmanın 10 yolu
gibi sadece 10 lu maddelere yer vereceğim bir site olacak.,
Benim sorum şu.
1} Çeşitli kategori ve sektöre giren paylaşımlar olacağı için seo açısından bir sorun olur mu?
2} Adsense reklamları neye göre çıkar?
3} Sitenin belli çaplı anahtar kelimede çıkması zor, peki konu başlığı ve içerikteki konuya göre çıkar mı?
4} Bu tarz siteleri google eskisi kadar önemsemiyor diye duymuştum. Doğru mu?
Sorum hakkında bana vereceğiniz en parlak fikirler benim bu yoldaki gidişatıma ışık tutacaktır.
İlginize çok teşekkür ederim.
İcra Takip Uzmanı
-
-
Yaş/Cinsiyet
31 / E
-
Meslek
Ajans Direktörü
-
-
Ad Soyad
C** S**
-
-
-
Ticaret
46, (%98)
1. "SEO açısından bir sorun olur mu" sorusuyla rganik aramalar açısından etkisini merak ettiğinizi varsayarak yanıtlıyorum; bir sorun olmaz. AMA sıralama yükseltmek adına yapmanız gereken çalışmalar da daha kapsamlı olur.
2. Adsense reklamları domain, site içeriği, ziyaretçinin alışkanlıkları, ziyaretçinin siteye gelme alanı gibi birçok alanda gösterilir. Hit sabitleştikten sonra haftalık olarak her reklam tarzını deneyip, kazanç açısından size en uygun olanların kombinasyonlarını kullanabilirsiniz.
3. Bazı haber siteleri, haber yaptıkları alanlarda lider değilken, "kelle paça" "kulak temizleme çöpü" gibi alakasız kelimelerde ilk sayfadalar. Bunun sebebi ilgi odağının belirlenmemiş olması. Yukarıda yazdığınız başlıklardan örnekleyerek ilerleyelim; en çok kazandıran 10 sektör, en pahalı 10 araba markası gibi maddiyat temelli olan içerikleri kategorize edip, bu kategoriyi ilk aşamada doldurup, sonra kol ağrısını geçirmenin 10 yolu, diş ağrısını geçirmenin 10 yolu gibi başlıkları kategorize edip, bu kategoriyi doldurma yöntemiyle ilerlerseniz; hem keyword, hem başlık, hem kategori indeks hızı verimli hale gelir. Lakin 1. maddede belirttiğim gibi çalışmalar her kategoride kapsamı genişletir.
4. Google bir "robot"tur. Bu robot, site ve tür ayrımı yapmaya değil, "fayda" ayrımı yapmaya odaklanmıştır. Eğer internet siteniz fayda sağlayabilecek düzeye ulaşırsa, Google zaten bunu ön plana çıkartarak ilerletir. Ama bu sorunun cevabı da birinci ve üçüncü soruların cevaplarıyla eşdeğer.
Kısacası; hem güncel, hem kaliteli, hem fayda sağlama potansiyeline sahip, hem de keyword açısından kuvvetli bir internet sitesi oluşturmak için güçlü ve tecrübeli bir ekibe, maddi bir birikime, sabıra ve zamana ihtiyaç var.
1 kişi bu mesajı beğendi.
-
-
Yaş/Cinsiyet
31 / E
-
Meslek
Ajans Direktörü
-
-
Ad Soyad
C** S**
-
-
-
Ticaret
46, (%98)
Türkiye Barolar Birliği Reklam Yasağı Yönetmeliği'nin İkinci Bölüm'ünde yer alan 9. Maddede aşağıda yazan bilgilere yer verilmiştir.
Bu Yönetmelik kapsamında olanlar açacakları internet sitelerinde;
a) Site sahibi ya da sahiplerinin adı soyadı varsa akademik unvanı, avukatlık ortaklığı ise tescil unvanı, avukatlık bürosu ise büro unvanı, fotoğrafı, Türkiye Barolar Birliği ve baro sicil numaraları, mesleğe başlama tarihi, mezun oldukları üniversite, bildikleri yabancı dil, mesleki faaliyetin yürütüldüğü büro adresi, telefon ve faks numaraları, e-posta adresi, (Ek ibare:RG-7/9/2010-27695) baro ve Türkiye Barolar Birliği seçimlerine yönelik oy verecek üye ve delegeleri kendileri ve diğer adaylar hakkında bilgilendirme gibi bilgilerin bulunmasını sağlar,
b) İş sağlama amacına yönelik olmamak ve meslektaşlarıyla haksız rekabete yol açmamak kaydıyla internet sitelerini arama motorlarına kayıt ederken anahtar kelime (keyword) olarak; "adı ve soyadı", "avukatlık ortaklığı unvanı","avukatlık bürosu unvanı", "bulunduğu şehir ve kayıtlı oldukları baro" "avukat, hukuk, hukukçu, adalet, savunma, iddia, eşitlik, hak" dışında bir sözcük ya da tanıtım tümcesi kullanamaz,
c) İş sağlama amacına yönelik ve meslektaşlarıyla haksız rekabete yol açacak şekilde, internet kullanıcılarını kendi sitesine veya kendi sitesinden bir başka siteye yönlendirecek internet kısa yolları kullanamaz, kullanılmasına izin veremez ve reklam veremez ve alamaz.
Bu uyarılar kapsamında Av.Tr uzantılı bir domaini demo olarak kullanmanız büyük bir risk taşımaktadır. Bu konuda da uyarımı belirteyim.
Aynı zamanda gönderdiğiniz link açılmıyor. Ben kafanızda olan karışıklığı çözebilmek adına;
1. Sitenizde yazılacak içerikler için anahtar kelimeleri belirleyin.
2. Anahtar kelimeler için başlıkları belirleyin.
3. Başlıkları kategorize edip, sınıflandırın.
4. Sıralı olarak kategori açıp, içerikleri girin. O kategoriye eklenecek içerikler bittiğinde ikinci kategorinin içeriklerini girmeye, birinci kategorinin de tanıtım-backlink gibi SEO çalışmalarını yapmaya başlayın.
5. Sosyal medya desteğini unutmayın. Türkçe kullanıcıların olduğu her platformda yer edinmeye çalışın.
6. Sahte takipçi, sahte beğeni, sahte hit gibi spamlardan uzak durup, hedef kitlenizi iyi belirleyin.
Bu maddeler ile bir önceki yorumumu harmanlarsanız, güzel bir giriş seviyesi geçirebilirsiniz inancındayım. :)
Selamlar.
-
-
Yaş/Cinsiyet
29 / E
-
Meslek
E-Ticaret
-
-
Ad Soyad
M** D**
-
-
-
Ticaret
18, (%100)
Hocam demoyu başka domaine kurmanızı tavsiye ediyorum. Projenizde başarılı olmanız dileğiyle...