Türkiye Barolar Birliği Reklam Yasağı Yönetmeliği'nin İkinci Bölüm'ünde yer alan 9. Maddede aşağıda yazan bilgilere yer verilmiştir.

Bu Yönetmelik kapsamında olanlar açacakları internet sitelerinde;

a) Site sahibi ya da sahiplerinin adı soyadı varsa akademik unvanı, avukatlık ortaklığı ise tescil unvanı, avukatlık bürosu ise büro unvanı, fotoğrafı, Türkiye Barolar Birliği ve baro sicil numaraları, mesleğe başlama tarihi, mezun oldukları üniversite, bildikleri yabancı dil, mesleki faaliyetin yürütüldüğü büro adresi, telefon ve faks numaraları, e-posta adresi, (Ek ibare:RG-7/9/2010-27695) baro ve Türkiye Barolar Birliği seçimlerine yönelik oy verecek üye ve delegeleri kendileri ve diğer adaylar hakkında bilgilendirme gibi bilgilerin bulunmasını sağlar,

b) İş sağlama amacına yönelik olmamak ve meslektaşlarıyla haksız rekabete yol açmamak kaydıyla internet sitelerini arama motorlarına kayıt ederken anahtar kelime (keyword) olarak; "adı ve soyadı", "avukatlık ortaklığı unvanı","avukatlık bürosu unvanı", "bulunduğu şehir ve kayıtlı oldukları baro" "avukat, hukuk, hukukçu, adalet, savunma, iddia, eşitlik, hak" dışında bir sözcük ya da tanıtım tümcesi kullanamaz,

c) İş sağlama amacına yönelik ve meslektaşlarıyla haksız rekabete yol açacak şekilde, internet kullanıcılarını kendi sitesine veya kendi sitesinden bir başka siteye yönlendirecek internet kısa yolları kullanamaz, kullanılmasına izin veremez ve reklam veremez ve alamaz.


Bu uyarılar kapsamında Av.Tr uzantılı bir domaini demo olarak kullanmanız büyük bir risk taşımaktadır. Bu konuda da uyarımı belirteyim.

Aynı zamanda gönderdiğiniz link açılmıyor. Ben kafanızda olan karışıklığı çözebilmek adına;


1. Sitenizde yazılacak içerikler için anahtar kelimeleri belirleyin.
2. Anahtar kelimeler için başlıkları belirleyin.
3. Başlıkları kategorize edip, sınıflandırın.
4. Sıralı olarak kategori açıp, içerikleri girin. O kategoriye eklenecek içerikler bittiğinde ikinci kategorinin içeriklerini girmeye, birinci kategorinin de tanıtım-backlink gibi SEO çalışmalarını yapmaya başlayın.
5. Sosyal medya desteğini unutmayın. Türkçe kullanıcıların olduğu her platformda yer edinmeye çalışın.
6. Sahte takipçi, sahte beğeni, sahte hit gibi spamlardan uzak durup, hedef kitlenizi iyi belirleyin.

Bu maddeler ile bir önceki yorumumu harmanlarsanız, güzel bir giriş seviyesi geçirebilirsiniz inancındayım. :)

Selamlar.