1. "SEO açısından bir sorun olur mu" sorusuyla rganik aramalar açısından etkisini merak ettiğinizi varsayarak yanıtlıyorum; bir sorun olmaz. AMA sıralama yükseltmek adına yapmanız gereken çalışmalar da daha kapsamlı olur.
2. Adsense reklamları domain, site içeriği, ziyaretçinin alışkanlıkları, ziyaretçinin siteye gelme alanı gibi birçok alanda gösterilir. Hit sabitleştikten sonra haftalık olarak her reklam tarzını deneyip, kazanç açısından size en uygun olanların kombinasyonlarını kullanabilirsiniz.
3. Bazı haber siteleri, haber yaptıkları alanlarda lider değilken, "kelle paça" "kulak temizleme çöpü" gibi alakasız kelimelerde ilk sayfadalar. Bunun sebebi ilgi odağının belirlenmemiş olması. Yukarıda yazdığınız başlıklardan örnekleyerek ilerleyelim; en çok kazandıran 10 sektör, en pahalı 10 araba markası gibi maddiyat temelli olan içerikleri kategorize edip, bu kategoriyi ilk aşamada doldurup, sonra kol ağrısını geçirmenin 10 yolu, diş ağrısını geçirmenin 10 yolu gibi başlıkları kategorize edip, bu kategoriyi doldurma yöntemiyle ilerlerseniz; hem keyword, hem başlık, hem kategori indeks hızı verimli hale gelir. Lakin 1. maddede belirttiğim gibi çalışmalar her kategoride kapsamı genişletir.
4. Google bir "robot"tur. Bu robot, site ve tür ayrımı yapmaya değil, "fayda" ayrımı yapmaya odaklanmıştır. Eğer internet siteniz fayda sağlayabilecek düzeye ulaşırsa, Google zaten bunu ön plana çıkartarak ilerletir. Ama bu sorunun cevabı da birinci ve üçüncü soruların cevaplarıyla eşdeğer.
Kısacası; hem güncel, hem kaliteli, hem fayda sağlama potansiyeline sahip, hem de keyword açısından kuvvetli bir internet sitesi oluşturmak için güçlü ve tecrübeli bir ekibe, maddi bir birikime, sabıra ve zamana ihtiyaç var.