server bedii adlı üyeden alıntı
RTÜK gibi kurumlar boşuna kurulmamış arkadaşım kimin ne tür filmler yayınlayabileceğine devlet pekala karışabilir ve karışmalıdır.
Aynen ben öyle düşünüyorum arkadaşım sevgililerin sokak ortasında el ele tutuşması bile toplumun ahlaki yapısını bozmaktadır.Ha sen yapmıyormusun diceksin,yapıyor olsam bile bu onun doğru olduğunu göstermez.
Türkye'de fazla ****o izleniyor olabilir ama Avrupalılar da zaten ****oyu kendileri yapıyor :)
Osmanlı'da kaç tecavüz vakası olduğunu ve kaç idam vakası olduğunu öğrende gel arkadaşım
İnsanların sadece kendinden sorumlu olduğu felsefi düşünce sizin gibilerin düşüncesidir.İslam dininde sadece kendinden sorumlu değilsindir biraz öğren öyle konuş ;)
Burada ben hayatta ****o izlemedim gibi şeyler söylemedim ben,biz bazı hatalara düştük bari gelecek nesilleri bundan ne kadar koruyabilirsek koruyalım.
Saygılar
İslam'da insanların bireysel özgürlüğe sahip olmadığını en iyi ben bilirim, sen o güzel kafanı hiç yorma. Bu yüzden cümlemin başında "laik bir ülke" vurgusu yaptım. Osmanlı'da kimin tecavüze uğrayıp uğramadığı üzerine konuşmadan önce savaş esirlerinin cariye kültürüyle hayatlarının ele geçirilmesi üzerine yorumlarını beklemek isterim.
İslam iki gencin sevişmesini yasaklar, fakat savaşta esir alınan kadına verilen manevi zararı yadsımaz. Zinaya sopa çektirir. Zinaya sopa çektirmeyi destekleyen bir zihniyetle daha fazla tartışacak değilim. Burası bir İslam ülkesi değil. Ben bir ateistim ve istediğim kişiyle sokak ortasında öpüşürüm de, evinde ****omu da izlerim. Hiçbir sakallı da buna karışamaz arkadaşım.
RTÜK'e gelince; RTÜK yayınları hukuki yönden incelemesi gereken bir kurum olarak gereklidir. Kimin ne izleyeceğini belirlememelidir.. NE izleyeceğini; kendi akıllarını ve iradelerini kullanabilen bireyler zaten biliyor sizin gibi insanlar içinse özel kurum gerekiyorsa; bana karışmamalı.
8 yaşında kendinden bir haber çocuklara din eğitimi vermek, onları sizin standartlarınıza göre yönlendirmek doğrudur; fakat size uygun olmayan bir biçimde masum aşklarla tanıştırmak kötüdür. Aferim be size,,
Evrensel değerlerden uzak arkadaşlara değil söylemlerim. :)
Sizi 1400 yıllık şeyler paklıyor.
Ek Olarak:
radyoloji adlı üyeden alıntı
Harun Yahya yaptın beni. Güzel.
Zaten "laik bir ülke" tanımı geçtiği için bir yere kadar gidebiliyoruz. Ben ülkenin "din kurallarına" göre yönetilmesi taraftarıyım. Bunun karşılığı şeriat mıdır yoksa başka bir yönetim şekli midir bilmem. Şuan gerçekten şeriat ile yönetilen tek ülke İSrail'dir. İran vs. israilin gerisinde kalır. Neyse. Konu dağılmasın.
Şimdi laik ülkede dini kısıtlama var mı. Yok tabi ki. Gerçekten laik bir ülkede dini bir kısıtlama olmaz. Bizim ülkemiz tam laikliğe oturmadı ama dini yada diğer konularda bir kısıtlama pek yok şuan. Dini kurallarla yönetim şekli konusuna girmek istemiyorum. Yanlız şunu söyleyim. İSlam dini başkalarının özgürlüğüne karışmaz. Başkasına baskı uygulamaz.
Sen video izliyorsun diye senin gözlerini çıkarmaz. Her insan kendinden sorumludur. Fakat her din kardeşide birbirinden sorumludur. "komşusu aç yatarken kendisi tok yatan bizden değildir" bu demektir ki sen komşundan sorumlusun. Aynı şekilde sen komşunu diğer konularda uyarabilirsin.
Bozuk toplumdan bahsetmişsin. Sence bu toplumu yada herhangi bir toplumun bozuk olmasının sebebi nedir ? Ben sana cevabını vereyim birden fazla etken olmasıyla birlikte
en büyük etken "
din'i bakımdan eksiklik" tir. Bu toplum kendi kendiliğinden bozulmadı.
Ülkemizde sakallı birine gerek yok. Nerden çıkarıyorsun böyle şeyleri?? Birileri sana sakallı olması gerektiğini mi söyledi yoksa? Bizim ülkemiz güya %90 ı müslüman. Ama gerçek müslüman mı orasını Allah bilir. Bir insan günah işliyorsa müslüman olmaz, diye bir şey yok. Yada müslüman bir insan günah işliyorsa müslümanlıktan çıkar diye de birşey yok.(müslümanlıktan çıkaran günahlarda vardır) Amaç "günah" olayını en aza indirmektir.
Müslümanlık ya da islam "baskılanmış zihin" demek değildir!!! Bir insan dinin gereklerini yapmak istiyorsa bu baskıdan dolayı değildir, dini gereklerden dolayıdır.
"İnsanlara zinayı yasaklayıp, ahirette ödül olarak huriler sunan bir dini öne sürerek bana bu tarz şeyler söylerseniz, size sadece gülerim.. "
Zinanın serbest olmasını mı istiyorsun?
İster ödül de ister mükafat de, huri gerçeği vardır. Biraz Kur'an okursan görürsün. Huri verilecek demek, kendi eşini bırakıp daha güzel kadınlar verilecek, demek değildir. Huriler hizmetkardır, salih kadınlar(eşler) hurilerden daha temiz olacaktır, yazar. Biraz oku.
Tabi inanıyorsan islam dinine. İnanmıyorsan da oku iyi olur.
"insanları şekillendirmek" Şunu söyleyim, bizim insanlara baskı yapmamız gibi bir durum söz konusu değil. Zaten dünya da islam dini kendiliğinden artıyor. Bizim yaptığımız birşey yok :) Biz tabi ki dinimizi diğer insanlara anlatacağız, öğretmeye çalışacağız. Kimseyi "kendi haline" bırakmayacağız. Biz bir insana anlatırız öğretiriz ister gelir ister gelmez, ister kabul eder ister etmez. Ona kalmış birşey. İşte biz buraya kadar çalışırız. Bunun ilerisine gitmemiz yanlış olur. Bir insan benim tarafıma geçmedi diye ona zorlama yapmam. Ben anlatacağımı anlatırım söyleyeceğimi söylerim gerisi ona kalmış.
Her tartışmada olduğu gibi onlar gerçekten Müslüman değiller, o gerçek şeriat değil klişesi geldi elbette. Bir tek sizin gibi 3-5 arkadaş gerçek İslam'ı ve gerçek Şeriat'ı biliyor tabii ki. Dilleriyle, renkleriyle Müslüman olan Araplar bilmiyorlar. :)
İslam zina yapana kaç sopa çekileceğini kendi kitabında söylüyor arkadaşım. Bana bu yüzden baskıcı bir din olmadığını söylemeye kalkma sakın. Bunlarla ancak körpe zihinleri kandırırsınız. Çocukları kuran kurslarında kendi dininiz ekseninde yetiştirerek sömürürsünüz. Her şey baskıyken, bana sevgi ve barış dini naraları atmayın.
Ayrıca konuyu günaha, dine getiren de sizlersiniz.