onur33
https://onurr.org
Kullanıcı
-
Üyelik
17.06.2013
-
Yaş/Cinsiyet
29 / E
-
Meslek
Öğrenci
-
Konum
Mersin
-
Ad Soyad
O** E**
-
Mesajlar
829
-
Beğeniler
106 / 155
-
Ticaret
18, (%100)
Bence kesinlikle olunmamalı. C vitamini alın günü gününe vücuda aşı olup mikrop almaktansa
Kişisel Blog: www.onurr.org
-
Üyelik
02.06.2014
-
Yaş/Cinsiyet
35 / K
-
Meslek
Bilgisayar Programcısı
-
Konum
Malatya
-
Ad Soyad
S** G**
-
Mesajlar
550
-
Beğeniler
223 / 118
-
Ticaret
25, (%100)
İğneden zaten tırsıyorum :/ of of.
Grip olurum daha iyi.
-
Üyelik
26.09.2013
-
Yaş/Cinsiyet
36 / E
-
Meslek
Microsoft Sertifikalı Yazılım Geliştirici - Yazılım&Veritabanı Uzmanı
-
Konum
Ankara
-
Ad Soyad
H** Ş**
-
Mesajlar
74
-
Beğeniler
19 / 24
-
Ticaret
6, (%100)
Sektörü iyi bilen biri olacak bazı açıklamalar yapmak istiyorum :
1.) Grip bakteriyel değil virütik bir hastalıktır yani antibiyotikle tedavisi mümkün değildir. Virüslerle ilgili az çok bilgi sahibi olanlar bilirler, bu canlılar devamlı modifikasyon geçirmekte ve yaşamlarını önleyen her türlü ortama karşı bağışıklık kazanacak hale gelmektedirler. Yani grip yapan binlerce çeşit virüs bulunmaktadır. Grip aşısı, eğer vücuda bulaşan virüsü tanıyorsa etkilidir ve o virüsten grip olmanızı engeller, aksi durumda yeni bir virüs gibi vücuda yerleşir ve grip oluruz. Aşı olan birinin gribe yakalanması bu şekilde açıklanır. Aşılar her yıl virüslere göre yenilenir, yani daha çok virüsü önleyecek hale getirilir. Ancak unutulmamalıdır ki %100'lük bir koruma teorik olarak da pratik olarak da mümkün değildir.
2.) Avrupa'da gerekli koşulları sağlamadığı için üretimi ve kullanılması yasaklanan grip aşılarının olduğu doğrudur ancak grip aşınısın komple yasaklanması gibi bir durum söz konusu değildir. Zira Avrupa ülkeri içerisinde en az grip aşısı satılan ülke Türkiye'dir.
3.) Risk grupları olarak tanımlanan küçük çocuklarda ve yaşlılarda grip aşısı tavsiye edilmektedir. %100 olmasa da koruyucu etkisi göz önüne alındığında, yaptırmak yaptırmamaktan daha güvenlidir.
4.) "Vücuda aşı olup mikrop almak" çok yanlış bir tabirdir. Aşının temel mantığı zayıflatılmış hastalık hücrelerinin vücuda verilerek vücudun antikor üretmesini sağlamak ve gelecekle karşılaşılacak hastalık için hızlı ve etkin biçimde antikor üretilip, vücudun "mikrop" savaşını kazanmasını sağlamaktır.
Babaannemin bir sözüyle grip mevzusunu noktalamak istiyorum.
"Grip ilaçla 7 günde, ilaçsız 1 haftada geçer."
1 kişi bu mesajı beğendi.
-
Üyelik
03.06.2011
-
Yaş/Cinsiyet
32 / E
-
Meslek
Biyolog
-
Konum
Ankara
-
Ad Soyad
D** K**
-
Mesajlar
1703
-
Beğeniler
659 / 509
-
Ticaret
9, (%100)
Bir biyolog olarak konuya dahil olmak istiyorum.
Şimdi grip virüsü'nü diğerlerinden ayıran en önemli özelliği bir retrovirüs olmasıdır. Bu şu anlama geliyor;
Retrovirüs: Virüs içerisindeki kalıtsal maddesinin RNA olduğunu gösterir.
İşte ne oluyorsa bu retrovirüs yüzünden olmaktadır. Retrovirüsler genetik bilgilerini değiştirebilen virüslerdir. Bu yüzdendir ki insanlar sürekli grip oluyorlar. Yoksa DNA taşıyan bir virüsü yenmiş bir vücut o virüse karşı direnç kazanır. Fakat grip virüsünde bu mümkün değildir. Çünkü hastalığı atlattıktan sonra tekrar grip olduğunuzda vücudunuza önceki grip virüsünden farklı bir grip virüsü bulaşmış oluyor.
Bu demek değildir ki grip aşısı etkisizdir.
Ufak bir istatistikle bunu şöyle açıklayabiliriz.
100 farklı çeşit grip virüsü olduğunu varsayarsak (ki bu her geçen gün artmaktadır). Grip virüsünün içinde bu 100 farklı çeşitten 90 tanesi yer alsın diyelim. Aşıyı olduktan sonra bu 100 virüsten sadece 10 tanesi sizi hasta edebilir. Yani aşı olmayıp 100 virüs ile mi hasta olma riski daha düşük yoksa 10 mu??
Aşıyı vurulduktan sonra hasta olmanın 2 nedeni olabilir.
Ya aşının tarihi geçmiştir ya da o aşının içindeki virüslerden farklı bir grip virüsü kapmışsınız demektir.
onur33 arkadaşımın dediği "aşı olmayın c vitamini alın" ibaresi maalesef işe yaramamaktadır. Askorbik asidin yani c vitamininin virüsleri yok etme gibi bir özelliği yoktur. Zaten ne kadar c vitamini alırsanız alın vücut fazlasını atacaktır ve ayrıca ne kadar c vitamini alsanız da yine hasta olma riskiniz devam etmektedir.
Meyve ve sebze takviyesi sadece vücudun direncini artırmak içindir. Bu vücudun virüse karşı savaşını sadece bir miktar etkileyebilir.
Özellikle grip hastalığında ilaç kullanma taraftarı değilim ama aşılar yapılmalıdır.
Not: Her aşı ömür boyu etki göstermez.
Not2: Aşıda sizi hasta edecek mikrop yoktur.
1 kişi bu mesajı beğendi.