Bir biyolog olarak konuya dahil olmak istiyorum.

Şimdi grip virüsü'nü diğerlerinden ayıran en önemli özelliği bir retrovirüs olmasıdır. Bu şu anlama geliyor;

Retrovirüs: Virüs içerisindeki kalıtsal maddesinin RNA olduğunu gösterir.

İşte ne oluyorsa bu retrovirüs yüzünden olmaktadır. Retrovirüsler genetik bilgilerini değiştirebilen virüslerdir. Bu yüzdendir ki insanlar sürekli grip oluyorlar. Yoksa DNA taşıyan bir virüsü yenmiş bir vücut o virüse karşı direnç kazanır. Fakat grip virüsünde bu mümkün değildir. Çünkü hastalığı atlattıktan sonra tekrar grip olduğunuzda vücudunuza önceki grip virüsünden farklı bir grip virüsü bulaşmış oluyor.

Bu demek değildir ki grip aşısı etkisizdir.

Ufak bir istatistikle bunu şöyle açıklayabiliriz.

100 farklı çeşit grip virüsü olduğunu varsayarsak (ki bu her geçen gün artmaktadır). Grip virüsünün içinde bu 100 farklı çeşitten 90 tanesi yer alsın diyelim. Aşıyı olduktan sonra bu 100 virüsten sadece 10 tanesi sizi hasta edebilir. Yani aşı olmayıp 100 virüs ile mi hasta olma riski daha düşük yoksa 10 mu??

Aşıyı vurulduktan sonra hasta olmanın 2 nedeni olabilir.

Ya aşının tarihi geçmiştir ya da o aşının içindeki virüslerden farklı bir grip virüsü kapmışsınız demektir.

onur33 arkadaşımın dediği "aşı olmayın c vitamini alın" ibaresi maalesef işe yaramamaktadır. Askorbik asidin yani c vitamininin virüsleri yok etme gibi bir özelliği yoktur. Zaten ne kadar c vitamini alırsanız alın vücut fazlasını atacaktır ve ayrıca ne kadar c vitamini alsanız da yine hasta olma riskiniz devam etmektedir.

Meyve ve sebze takviyesi sadece vücudun direncini artırmak içindir. Bu vücudun virüse karşı savaşını sadece bir miktar etkileyebilir.

Özellikle grip hastalığında ilaç kullanma taraftarı değilim ama aşılar yapılmalıdır.

Not: Her aşı ömür boyu etki göstermez.
Not2: Aşıda sizi hasta edecek mikrop yoktur.