Ali Burak adlı üyeden alıntı
Haysiyet ar onur namus meselesi "medeniyet" se bu istiklal marşımızdan alıntı yapmama gerek yok anlamışsınızdır. Modernleşiyoruz diye ben kız kardeşimin annemin yanında genital bolge temizliğini dinleyemem. Kültürüm, dinim gereği. Sizin genişliğiniz sizi ilgilendirir.
Birisi "sağlık maksadıyla" genital bölge temizliğinden bahsederken
siz bunu farklı anlamda anlıyorsanız burada sapık olan genital bölge temizliğinden bahsedenler değil, sizsiniz. Bunun utanma, haysiyet ya da namus ile alakası yok. Sırf bu genital bölge temizliği gibi durumları utanıp da anlatamadığı için hastalanan yüzlerce insan oluyor. Siz yanlış anlıyorsanız o sizin sorununuzdur.
Siz üniversitede biyoloji falan okusanız ne yapacaksınız merak ediyorum. Dikkat edin "kadın hastalıkları uzmanı" falan da demiyorum. Tıp konusuna girmiyorum yani. Direkt biyolojiden örnek veriyorum. Öğretmen her "penis şu şekilde erekte olur" dediğinde sen kalkıp öğretmene "Ahlaksız, kitapsız! Nasıl öğretmensin sen? Bu sınıfta kızlar da var ve sen
penisten bahsediyorsun!" diyebilir misin? Öğretmen onu anlatıp seni bilgilendirdiği için mi ahlaksızdır, yoksa sen sağlık olarak, bilgilendirilmek amacıyla sana bahsedilen bir şeyi bile
cinsel anlamda anladığın için mi ahlaksızsındır?
Bu tarz şeylere dikkat edin biraz. Kimse onu cinsellik maksadıyla yapmıyor. Adam kadınlar için sağlık malzemesi tanıtıyor, ped tanıtıyor. Siz "sapık fikirliler" her şeyi ahlaksızlık olarak algılıyorsunuz. Sorun onlarda değil yani, sorun sizlerde.
Ama aslında buna da kızamıyorum, bu ülkede aileler çocukları ile zamanında her şeyi konuşmadıkları için oluyor bu. Çocuklar ergenliğe girip vücutlarını tanımaya başladıklarında onlara ilk destek olması gereken, neyin ne olduğunu anlatması gereken aileler bunu yapmıyorlar; "Terbiyesize bak hele. Git ders çalış!" diyorlar. Zamanla çocuk bu fikri benimsiyor ve sağlık söz konusu olsa bile bunu terbiyesizlik olarak nitelendiriyor. Halbuki aileler oturup çocuklarıyla utanmadan, terbiyesizlik olarak nitelendirmeden gerekeni gerektiği gibi anlatsaydı şu anda o reklamı gördüğünüzde "sapıklık ya da ahlaksızlık" değil, sağlık/temizlik için gerekli bir şey olduğunu anlayabilirdiniz. Fakat bu tarz bir eğitim almadığınız için, farklı amaçla reklamı yapılan
şeyi bile ahlaksızlık olarak nitelendiriyorsunuz. Unutmayın, herkes sizin gibi düşünmüyor ve herkesin düşünceleri de kendilerini belirtiyor. Sizin düşünceniz sürekli sapıklık üzerine getiriyorsa konuyu, problem sizdedir.
Gerçi bu tarz şeylerden utandığını, ahlaksızlık olarak değerlendirdiğini söyleyen kişilerin çok çok büyük oranının ****o izliyor olması da ayrı bir ironi olsa gerek. :rolleyes:
Neyse ya, ben "ahlaksız ama bilgili" olmaya razıyım. Bu tarz bir reklam gördüğümde nedense aklıma hiç ama hiç "vajina" gelmiyor. Zaten gelseydi, "aşırı" düzeyde sapık fikirli olmuş olurdum.
Bak büyük bir ahlaksızlık yapayım ve iki cinsel organ adı yazayım; "Allah kadınları
göğüs ve
rahim kanserinden korusun!"