lostyazilim

Sgk borcu -> 18 Yaşını doldurmuş olanlar baksın

64 Mesajlar 15.047 Okunma
lstbozum
wmaraci reklam

nuti nuti WM Aracı Kullanıcı
  • Üyelik 19.12.2011
  • Yaş/Cinsiyet 34 / E
  • Meslek Muhasebe
  • Konum Konya
  • Ad Soyad M** D**
  • Mesajlar 597
  • Beğeniler 216 / 85
  • Ticaret 12, (%100)
Arkdaşlar bende dediğim gibi 1500 tl gibi rakam çıktı ben anlamadım bu neyin borcu bir kaç defa acile gözüktüm öğrenci belgemi götürüp karnemi açtırmıştım ama geçen yıl okuldan mezun oldum karnem kapandı ama hiç hastaneye gitmedim. Şimdi ise Aöf de okuyorum ne yapmam gerek
melankolia

kişi bu mesajı beğendi.

wmaraci
reklam

Merkur Merkur WM Aracı Kullanıcı
  • Üyelik 27.11.2012
  • Yaş/Cinsiyet 38 / E
  • Meslek web tasarım
  • Konum İstanbul Anadolu
  • Ad Soyad ** **
  • Mesajlar 238
  • Beğeniler 76 / 61
  • Ticaret 0, (%0)

SerhatY adlı üyeden alıntı

Ailenizin toplam gelirini gösterir bir belge ile itiraz edin derim. Bazı SYDV kafalarına göre hareket ediyorlar. SGK ve SYDV ile bir görüşün durumunuzu izah edin tekrar araştırma talep edin.

Şu tabloları bir inceleyin.

Eyvallah bilgiler için teşekkürlerde itirazla olacak iş değil bu. İtiraz etsek şimdiye kadar olan borçları silecek en fazla. Sonra yine aylık borç yükleyecek, ödenmedikçede tekrar birikecek. Ben hastaneye gitmeyi bırakın önünden bile geçmedim. Eh doğal olarakta almadığım hizmetin parasını da hiçbir şekilde ödemem.
melankolia

kişi bu mesajı beğendi.

prisoner prisoner blogisma Kullanıcı
  • Üyelik 19.08.2011
  • Yaş/Cinsiyet 33 / E
  • Meslek İngilizce Öğretmeni
  • Konum İzmir
  • Ad Soyad İ** M**
  • Mesajlar 369
  • Beğeniler 203 / 80
  • Ticaret 15, (%100)
4,15 çıktı napmam lazım şimdi SGK'ya başvurmam lazım.

Yrlmz Yrlmz WM Aracı Kullanıcı
  • Üyelik 24.12.2011
  • Yaş/Cinsiyet 37 / E
  • Meslek Kamu
  • Konum Konya
  • Ad Soyad ** **
  • Mesajlar 794
  • Beğeniler 24 / 137
  • Ticaret 5, (%100)

Merkur adlı üyeden alıntı

Eyvallah bilgiler için teşekkürlerde itirazla olacak iş değil bu. İtiraz etsek şimdiye kadar olan borçları silecek en fazla. Sonra yine aylık borç yükleyecek, ödenmedikçede tekrar birikecek. Ben hastaneye gitmeyi bırakın önünden bile geçmedim. Eh doğal olarakta almadığım hizmetin parasını da hiçbir şekilde ödemem.

Hastaneye gitmekle alakası yok bunun.Bu herkesi kapsayan bir program.

Eğer gelirin yoksa, ailenin toplam gelirine bakılıyor ve aile ferd sayısına bölünerek sana düşen gelire göre yukarıdaki tablodaki rakamlar uygulanıyor. Eğer aksini ispat edemezsen devlet her türlü senden alır o parayı.

Elbet birgün...
wmaraci
wmaraci

Merkur Merkur WM Aracı Kullanıcı
  • Üyelik 27.11.2012
  • Yaş/Cinsiyet 38 / E
  • Meslek web tasarım
  • Konum İstanbul Anadolu
  • Ad Soyad ** **
  • Mesajlar 238
  • Beğeniler 76 / 61
  • Ticaret 0, (%0)

SerhatY adlı üyeden alıntı

Hastaneye gitmekle alakası yok bunun.Bu herkesi kapsayan bir program.

Eğer gelirin yoksa, ailenin toplam gelirine bakılıyor ve aile ferd sayısına bölünerek sana düşen gelire göre yukarıdaki tablodaki rakamlar uygulanıyor. Eğer aksini ispat edemezsen devlet her türlü senden alır o parayı.

Hocam sistem falan yok, adamlardaki düşünce ister çalış yada çalışma, olaya gelir açısından bireysel bakmıyorlar illede aile sayısı toplam maaş bürüdünü baz alıyorlar.

Hastaneye gitmekle alakası nasıl yok? Sağlık sigortası ise bu ve ben sağlık adına hiçbir hizmet almadıysam neden sağlık sigortası adı altında para ödemek zorunda bırakılıyorum?

Biz aksini ispat ettiğimiz halde devlet 2256tl borç kesmiş. Bakın dilekçe verip mahkemeye verenler ve iyi sonuç alanlarda var. Zaten seçimlere doğru kaldırılır büyük ihtimalle. Yok kaldırılmazsada olmayan parayı her türlü nasıl alacakmış göreceğiz.
melankolia

kişi bu mesajı beğendi.

OguzEREN OguzEREN MustafaKemalAtatürk Kullanıcı
  • Üyelik 15.10.2012
  • Yaş/Cinsiyet 30 / E
  • Meslek Computer Engineering
  • Konum İzmir
  • Ad Soyad O** E**
  • Mesajlar 216
  • Beğeniler 54 / 61
  • Ticaret 0, (%0)
Biraz araştırdım ve öğrenci olan arkadaşlar öğrenci belgeleriyle sgk'ya gidince borçları siliniyormuş. Doğru mu bu durum ?

A good friend would give you the shirt off his back.

uslanmaz91 uslanmaz91 WM Aracı Kullanıcı
  • Üyelik 01.12.2011
  • Yaş/Cinsiyet 32 / E
  • Meslek Baggi Tekstil A.Ş
  • Konum Manisa
  • Ad Soyad E** U**
  • Mesajlar 872
  • Beğeniler 100 / 104
  • Ticaret 15, (%100)

iskorpita adlı üyeden alıntı

Biraz araştırdım ve öğrenci olan arkadaşlar öğrenci belgeleriyle sgk'ya gidince borçları siliniyormuş. Doğru mu bu durum ?

Doğrudur hocam. Benim 1566 tl borcum vardı 2 gün öncesine kadar. Bugun gittim 8 tl'ye kadar sildiler borcumu. Daha çıkarmı dedim yetkiliye borç. Oda çıkacaktır, sen her 2-3 ayda bir öğrenci belgeni getir sileriz dediler.

Yani buradan anladığım öğrenci olmayanlar mininum 35 lira aylık olarak genel sağlık sigortası için ödemek zorunda..
OguzEREN

kişi bu mesajı beğendi.

Okeskin Okeskin SUPREMACY Kullanıcı
  • Üyelik 12.01.2012
  • Yaş/Cinsiyet 30 / E
  • Meslek Web
  • Konum Kocaeli
  • Ad Soyad O** K**
  • Mesajlar 880
  • Beğeniler 836 / 288
  • Ticaret 18, (%100)
Bu nasıl bir iştir arkadaş, benim borcum yok... Diyelim ki babamın özel hastanesi var, ben niye para ödeyeyim ki. Zaten sigortasızken her türlü geçiriyorlar.

iyi.

ByPowerfuL ByPowerfuL E-Commerce Manager Kullanıcı
  • Üyelik 22.05.2011
  • Yaş/Cinsiyet 32 / E
  • Meslek E-Ticaret Uzmanı - A+++ SEO
  • Konum Konya
  • Ad Soyad M** Ö**
  • Mesajlar 1575
  • Beğeniler 533 / 460
  • Ticaret 18, (%100)
Bunun hakkında kaymakamlığa gitmiştim , üniversite öğrencisi olduğumdan yaptırmamışlardı inşallah ileride bir sıkıntı yaşamam :)

N11'de Ürünlerinizi İlk Sıraya Taşıyorum. Detaylar İçin P.m Atınız.

3579 3579 WM Aracı Anonim Üyelik
  • Üyelik 30.01.2012
  • Yaş/Cinsiyet - /
  • Meslek
  • Mesajlar 2434
  • Beğeniler 686 / 1151
  • Ticaret 1, (%100)
Bende kişi kaydı bulunamadı diye hata verdi ya. Şimdi borcum mu yok, beni mi adam yerine koymuyorlar anlamadım. :D
Kenar

kişi bu mesajı beğendi.

wmaraci
Konuyu toplam 6 kişi okuyor. (0 kullanıcı ve 6 misafir)
Site Ayarları
  • Tema Seçeneği
  • Site Sesleri
  • Bildirimler
  • Özel Mesaj Al