lostyazilim
tr.link

Sigaraya açık alanda da yasaklar geldi

18 Mesajlar 2.773 Okunma
lstbozum
tr.link

KenanKesmez KenanKesmez WM Aracı Kullanıcı
  • Üyelik 11.08.2013
  • Yaş/Cinsiyet 43 / E
  • Meslek TürkiyeYabanHayatıAraştırmacıs
  • Konum İstanbul Anadolu
  • Ad Soyad K** K**
  • Mesajlar 766
  • Beğeniler 549 / 139
  • Ticaret 79, (%100)

Sağlık Bakanlığı 2015-2018 Tütünle Mücadele Eylem Planı'na açık havada sigara yasaklarıyla başladı.

Bakan Mehmet Müezzinoğlu'nun imzasıyla önceki gün illere gönderilen genelgede, çocukların faydalandığı tüm açık alanlarda, yürüyüş yollarında, vatandaşların spor yaptığı aletli egzersiz alanlarında sigara içilemeyecek.

Havaalanı, otobüs terminali, tren garı, alışveriş merkezi, sinema, tiyatro, sağlık kurum ve kuruluşu gibi insanların yoğun olduğu yerlerin giriş kapılarına asgari 5 metre mesafede olacak şekilde sigara tüketilemeyecek.

Kamu kurum ve kuruluşlarının açık alanlarının sadece yüzde 30'unda sigara içmeye izin verilecek.

Aynı kurumlarda sigara içme alanları giriş kapısının 10 metre uzağında olacak.

Denetim için her türlü personel ve lojistik destek sağlanacak.

Kapalı alanda sigara içilmesine hiçbir şekilde müsaade edilmeyecek.

Kamu kurumlarında iyasağa uymayanlara idari işlem uygulanacak.

Üniversitelerde sadece belirli alanlarında sigara içimine izin verilecek.

Kamu kurum ve kuruluşlarında halk sağlığı müdürlüklerince koordineli olarak sigara bırakma kampanyaları düzenlenecek.

Sigara bırakmanın teşvik edilmesi ve çalışanlarının hiçbirinin sigara içmediği işyerlerinin özendirilmesine çalışılacak.

Kaynak: http://turkiyeninportali.com/haber/sigaraya-acik-alanda-da-yasaklar-geldi/32342/

https://www.youtube.com/kenankesmezcom
wmaraci
reklam

FiberTurkiye FiberTurkiye WM Aracı Kullanıcı
  • Üyelik 18.09.2013
  • Yaş/Cinsiyet 29 / E
  • Meslek Webmaster
  • Konum Aksaray
  • Ad Soyad A** K**
  • Mesajlar 979
  • Beğeniler 83 / 144
  • Ticaret 4, (%100)
Sigara biterse bu ülkede ya benzin 10 lira olur yada suyun fiyatı x2 olur başka şekilde nasıl soyacaklar bizi? Yanlış insanları desteklemişiz belli ki.
chimera KenanKesmez

kişi bu mesajı beğendi.

isousluer isousluer Usluer Kullanıcı
  • Üyelik 05.04.2011
  • Yaş/Cinsiyet 31 / E
  • Meslek Yazılım Geliştirici
  • Konum Konya
  • Ad Soyad İ** U**
  • Mesajlar 4900
  • Beğeniler 1419 / 2962
  • Ticaret 45, (%100)

Fiber Türkiye adlı üyeden alıntı

Sigara biterse bu ülkede ya benzin 10 lira olur yada suyun fiyatı x2 olur başka şekilde nasıl soyacaklar bizi? Yanlış insanları desteklemişiz belli ki.

Sen de haklısın, 2 sene önce sırf daha fazla zehirlenmemek için bıraktığım sigaraya bizi soymasınlar diye tekrar başlıyorum.
KenanKesmez

kişi bu mesajı beğendi.

Ogulcan Ogulcan (K)af(S)in(K)af Kullanıcı
  • Üyelik 28.01.2011
  • Yaş/Cinsiyet 30 / E
  • Meslek -
  • Konum İzmir
  • Ad Soyad O** T**
  • Mesajlar 2185
  • Beğeniler 165 / 388
  • Ticaret 13, (%100)

isousluer adlı üyeden alıntı

Sen de haklısın, 2 sene önce sırf daha fazla zehirlenmemek için bıraktığım sigaraya bizi soymasınlar diye tekrar başlıyorum.

Yanlış/doğru insanı desteklemeyi bi yana koyalım. Şöyle düşünelim. Ülkemizde sigaradan alınan vergi oranı ortada, onun yanı sıra her gün alınan sigara da tahmin ediliyor. Yani sigara alış-verişi artarsa bunun ülkeye maddi bi zararı mutlaka olacaktır. Bu nasıl karşılanacak?
KenanKesmez

kişi bu mesajı beğendi.

wmaraci
wmaraci

isousluer isousluer Usluer Kullanıcı
  • Üyelik 05.04.2011
  • Yaş/Cinsiyet 31 / E
  • Meslek Yazılım Geliştirici
  • Konum Konya
  • Ad Soyad İ** U**
  • Mesajlar 4900
  • Beğeniler 1419 / 2962
  • Ticaret 45, (%100)

Oğulcan adlı üyeden alıntı

Yanlış/doğru insanı desteklemeyi bi yana koyalım. Şöyle düşünelim. Ülkemizde sigaradan alınan vergi oranı ortada, onun yanı sıra her gün alınan sigara da tahmin ediliyor. Yani sigara alış-verişi artarsa bunun ülkeye maddi bi zararı mutlaka olacaktır. Bu nasıl karşılanacak?

Ne demek istediğini anlamadım Oğulcan. Yalnız benim demek istediğim şu. Sigara kullanımı yasaklarını destekliyorum. Benim arkadaşın yorumunu eleştirmemdeki kastım ise olayı farklı yerlere çekmek istemesi.

Sen artarsa yerine azalırsa diyecektin sanırım. Eğer demek istediğin buysa insanların sağlığı önemli değil, zehirlenerek ölsünler, yeter ki devletimiz kazansın düşüncesi çok cahilce bir düşünce olur.
KenanKesmez

kişi bu mesajı beğendi.

Ogulcan Ogulcan (K)af(S)in(K)af Kullanıcı
  • Üyelik 28.01.2011
  • Yaş/Cinsiyet 30 / E
  • Meslek -
  • Konum İzmir
  • Ad Soyad O** T**
  • Mesajlar 2185
  • Beğeniler 165 / 388
  • Ticaret 13, (%100)

Ne demek istediğini anlamadım Oğulcan. Yalnız benim demek istediğim şu. Sigara kullanımı yasaklarını destekliyorum. Benim arkadaşın yorumunu eleştirmemdeki kastım ise olayı farklı yerlere çekmek istemesi.

Sen artarsa yerine azalırsa diyecektin sanırım. Eğer demek istediğin buysa insanların sağlığı önemli değil, zehirlenerek ölsünler, yeter ki devletimiz kazansın düşüncesi çok cahilce bir düşünce olur.

Ben de sigara yasaklarının olması taraftarıyım ve bu yapılanları destekliyorum. Benim demek istediğim diğer zorunlu vergilerden bu fark karşılanmaya çalışılınca halka daha fazla yüklenilecek. Peki bu halk bunu nasıl kaldıracak?
KenanKesmez FiberTurkiye

kişi bu mesajı beğendi.

FiberTurkiye FiberTurkiye WM Aracı Kullanıcı
  • Üyelik 18.09.2013
  • Yaş/Cinsiyet 29 / E
  • Meslek Webmaster
  • Konum Aksaray
  • Ad Soyad A** K**
  • Mesajlar 979
  • Beğeniler 83 / 144
  • Ticaret 4, (%100)

Yasaklarla bi derdim yok benim hocam. Ben içen bir insan da değilim. Onu belirtmek isterim. Hocam bu ülkenin maddi olarak karşılaması gereken şeyler için vergi alıyorlar almalılarda. Peki bu alınan vergilerin kaçı acaba işe yarıyor. Duble yol yapmakla mı övünelim. Bakın ben şu anki hükümetin taraftarıydım ama cumhurbaşkanımızın yaptıklarını görüyorsunuz. Oğlunun cemaat yurtlarını kapatıp kendine yurt açması. Camide bağış toplayan hocanın parayı cebe atması. Verdiğimiz vergilerle saray yapması. Peki sizce vergilerimiz ne kadar gerekli yerlerde kullanılıyor. Yapılmasın mı yapılsın. Çünkü bu ülkeye hizmet gerek. 3. Köprü havalimani deniz altında otoyol tüneli yapılması vs çok güzel ama ha bire bi şeyi yasaklıyorlar peki bunun parasını kimden alacaklar?
Ama yasaklar olmalı mesela kapalı alanda icilmesinden bende rahatsizim bu tur yasaklar güzel ama sonuçları bize yansıyor.

Ek Olarak:

Oğulcan adlı üyeden alıntı

Ben de sigara yasaklarının olması taraftarıyım ve bu yapılanları destekliyorum. Benim demek istediğim diğer zorunlu vergilerden bu fark karşılanmaya çalışılınca halka daha fazla yüklenilecek. Peki bu halk bunu nasıl kaldıracak?

İşte demek istediğim tam olarak buydu. Bende destekliyorum sigara alkol vs sorun yok olmalı boyle yasaklarda. Ama gene bize binecek
KenanKesmez

kişi bu mesajı beğendi.

iskifogl iskifogl WM Aracı Kullanıcı
  • Üyelik 21.06.2014
  • Yaş/Cinsiyet 27 / E
  • Meslek Öğrenci
  • Konum KKTC
  • Ad Soyad A** İ**
  • Mesajlar 1121
  • Beğeniler 139 / 152
  • Ticaret 7, (%100)
İyi oluyo bence şahsen ben sigara içmiyorum ve yanımda biri içincede rahatsız oluyorum. Karar doğru yani.
Orifame KenanKesmez

kişi bu mesajı beğendi.

webtegez webtegez İstersen Milyoner Olursun Kullanıcı
  • Üyelik 04.11.2013
  • Yaş/Cinsiyet 29 / E
  • Meslek Elektronik Teknikeri - PHP'ci
  • Konum İstanbul Anadolu
  • Ad Soyad B** P**
  • Mesajlar 329
  • Beğeniler 100 / 99
  • Ticaret 0, (%0)
konunun içine girmek istemedim ama dayanamadım bu yasaklar konusunda. her şeye yasak koyuyorlar. bizi resmen ellerinde oyuncakmışız gibi ne derse yaptırtmaya çalışıyorlar. zenginden alıp fakire verceklerine, fakirden alıp zenginlere veriyorlar. her sene bir şeye hem yasak geliyor hemde zam yapılmışın üzerine tekrar zam yapıyorlar.

amaçları gerçekten bu millete sigara bıraktırmaksa bunu yasaklarla yapmazlar. istanbulda %40 dan fazla dükkanların cafelerin içinde sigara içiliyor. sigara içmeyi yasak koycakları yerine, sigarayı bırakmaları için yasak koyulmadan başka alternatiflerde yapılabilir. hemde gerçekten işe yarayabilir. ben açıkcası karşıyım böyle şeylere.
FiberTurkiye

kişi bu mesajı beğendi.

Batuhan P. | SoftVore.com

ekbilisimm ekbilisimm ek-bilişim Kullanıcı
  • Üyelik 25.04.2014
  • Yaş/Cinsiyet 36 / E
  • Meslek mühendislik öğrencisi
  • Konum Konya
  • Ad Soyad F** E**
  • Mesajlar 557
  • Beğeniler 137 / 114
  • Ticaret 8, (%100)

webtegez adlı üyeden alıntı

konunun içine girmek istemedim ama dayanamadım bu yasaklar konusunda. her şeye yasak koyuyorlar. bizi resmen ellerinde oyuncakmışız gibi ne derse yaptırtmaya çalışıyorlar. zenginden alıp fakire verceklerine, fakirden alıp zenginlere veriyorlar. her sene bir şeye hem yasak geliyor hemde zam yapılmışın üzerine tekrar zam yapıyorlar.

amaçları gerçekten bu millete sigara bıraktırmaksa bunu yasaklarla yapmazlar. istanbulda %40 dan fazla dükkanların cafelerin içinde sigara içiliyor. sigara içmeyi yasak koycakları yerine, sigarayı bırakmaları için yasak koyulmadan başka alternatiflerde yapılabilir. hemde gerçekten işe yarayabilir. ben açıkcası karşıyım böyle şeylere.

Nası karşısın kardeşim senin beni zehirlemeye ne hakkın var söylesene ?
isousluer

kişi bu mesajı beğendi.

wmaraci
Konuyu toplam 1 kişi okuyor. (0 kullanıcı ve 1 misafir)
Site Ayarları
  • Tema Seçeneği
  • Site Sesleri
  • Bildirimler
  • Özel Mesaj Al