lostyazilim

Şikayetçiyim!!!

28 Mesajlar 2.958 Okunma
lstbozum
wmaraci reklam

SamedSEZGiN SamedSEZGiN Eski adı: Mirzaturumre Kullanıcı
  • Üyelik 21.12.2011
  • Yaş/Cinsiyet 37 / E
  • Meslek Turizm
  • Konum İstanbul Avrupa
  • Ad Soyad F** S**
  • Mesajlar 444
  • Beğeniler 99 / 123
  • Ticaret 17, (%100)
Arkadaşlar Merhaba. Hepinize Hayırlı Akşamlar Diliyorum.

Benim şikayetim iş yapan arkadaşların FİYAT politikaları ile ilgili.

Öğrenci kardeşimiz üye oluyor siteye dakika 1 gol 1 ilk başlık 1 TL'ye logo. 2 TL'ye wp kurulum, 050 Kuruşa makale yazılır. 3 liraya editörlük vs.vs.

Burada kaliteli iş yapan arkadaşlarda bu şekilde mağdur oluyor. Genç kardeşlerin şevkini kırmak için yazmıyorum bunları ama amaç kendini geliştirmekse, biraz bu konu üstünde pişin, bolca örnek ekleyin, ondan sonra işin karşılığı ne ise onu yapın.

2 TL'ye logo diye açılan konuya bakıyorum 20 tane istek var. 2 TL alacaksın da ne logosu çıkartacağını düşünüyorsun 10 defa değişiklik istesem 2 tl için 3 saat benimle mi uğraşacaksın.

admin'den ve diğer yetkili arkadaşlardan makale logo vs.vs. işlere taban fiyat uygulamasını getirmelerini talep ediyorum. Anlık Kampanyalar olursa ona bişey diyemem ama 2-3 TL'ye de logo olmasın pazar ve seviye düşmesin.

Fikirlerime karşı çıkanlar olabilir, eleştirenler olabilir, saygı kuralları çerçevesinde istediğinizi yazabilirsiniz.

Vakit ayırıp okuduğunuz için teşekkür ederim.
tashift00 ykismetli Dijiseo

kişi bu mesajı beğendi.

wmaraci
reklam

TuralAbiyev TuralAbiyev root@localhost ~ / Kullanıcı
  • Üyelik 17.06.2011
  • Yaş/Cinsiyet 34 / E
  • Meslek Network & Linux/UNIX
  • Konum Rusya
  • Ad Soyad T** A**
  • Mesajlar 4146
  • Beğeniler 0 / 1357
  • Ticaret 89, (%100)
Doğru diyorsun. Benimde konularıma rakip olan bolca amatörler vardır. :) Fakat ne yapabilirzki? Burası bir forumdur ve herkes açık fikrini bildiyior. Keşke bir sistem olsada o sistemle iş yapabilsek, işimizi insanlara duyurabilsek. Ben sunucu kurulum konusu açmışım aylardır, yıllardır hizmet veriyorum adamında biri 3 gün önce üye olup, başka sitelerde copy paste yapıyor anlamadan, bilmeden.
SamedSEZGiN

kişi bu mesajı beğendi.

Suistimal Suistimal Bismişah, Allah Allah Kullanıcı
  • Üyelik 14.09.2015
  • Yaş/Cinsiyet 29 / E
  • Meslek Webmaster
  • Konum Antalya
  • Ad Soyad H** G**
  • Mesajlar 320
  • Beğeniler 138 / 123
  • Ticaret 30, (%97)
Bu tarz konular daha öncede açıldı.

Yönetimin cevabı "Biz kimsenin yapacağı işe, emeğe fiyat konusunda bir sınırlandırma yapamayız" şeklinde oldu.
SamedSEZGiN odgonen

kişi bu mesajı beğendi.

Çalış, Çabala.

• Üyelik 21.12.2011
  • Yaş/Cinsiyet 37 / E
  • Meslek Turizm
  • Konum İstanbul Avrupa
  • Ad Soyad F** S**
  • Mesajlar 444
  • Beğeniler 99 / 123
  • Ticaret 17, (%100)
Ne yapabiliriz ki;

Bazı işlerde alt taban fiyat uygulaması yapabiliriz.
Referansı Bol olan arkadaşlara yıldız uygulaması gibi bişey yapılabilir.

Ben de burada potansiyel bir müşteriyim ucuza yaptırmak elbette işime gelir ama karşı tarafında emeğine yazık.
kohreg

kişi bu mesajı beğendi.

wmaraci
wmaraci

ykismetli ykismetli Tasarım Kullanıcı
  • Üyelik 22.08.2014
  • Yaş/Cinsiyet 29 / E
  • Meslek Grafiker ve Web Master
  • Konum İstanbul Avrupa
  • Ad Soyad Y** K**
  • Mesajlar 342
  • Beğeniler 34 / 73
  • Ticaret 28, (%100)
Taban fiyat uygulaması gerçekleştirilirse çok iyi olur diye düşünüyorum.

• Üyelik 21.12.2011
  • Yaş/Cinsiyet 37 / E
  • Meslek Turizm
  • Konum İstanbul Avrupa
  • Ad Soyad F** S**
  • Mesajlar 444
  • Beğeniler 99 / 123
  • Ticaret 17, (%100)

Suistimal adlı üyeden alıntı

Bu tarz konular daha öncede açıldı.

Yönetimin cevabı "Biz kimsenin yapacağı işe, emeğe fiyat konusunda bir sınırlandırma yapamayız" şeklinde oldu.

O zaman 5 tane tabiri caizse hızlı genç arkadaş gelse, 0,20 kuruşa 100 kelime makale dese, 1 tl ye logo dese, 2 tl ye seo dese kimse bundan rahatsız olmayacak burada. Bence yapılabilir dediğim taban fiyat uygulaması ile en azından belli başlı konularda.

impjix impjix WM Aracı Kullanıcı
  • Üyelik 10.03.2013
  • Yaş/Cinsiyet 33 / E
  • Meslek Yazılım Mühendisi
  • Konum Ankara
  • Ad Soyad F** A**
  • Mesajlar 2426
  • Beğeniler 809 / 814
  • Ticaret 17, (%100)
Dediklerinizde tamamen haklısınız fakat serbest piyasa diye bir olay var. Ücretsizde çalışırlar isterlerse 2 lirayada yaparlar ne yazıkki.

Keşke dediğiniz gibi olsa fakat çok daha büyük ticari işlerde de aynı olaylar mevcut. Hatta sizin yaptığınız rekabet kurumunca yanlış. Düşük fiyata yapılan hizmet halkın refah seviyesini yükseltir.

Sizin bahsettiğiniz olayı anlıyorum kötü veya bilmeden saçma işler yapıp gerçekten işini düzgün yapanların ekmeği ile oynuyorlar diyorsunuz. Fakat dürüstce 2 liraya güzel logo yapan insanında hakkını yeme ihtimaliniz var.

Mal ve hizmetler açısından piyasaları etkilemeye ve rekabeti kısıtlamaya yönelik teşebbüsler arası anlaşma veya kararlar ile pazardaki hakim durumun kötüye kullanılması ve tekelleşmeye yol açacak veya rekabeti bozacak şekilde yoğunlaşmaların önlenmesine ilişkin düzenleyici ve yasaklayıcı hukuki düzenlemelerin tümüne ‘’rekabet sınırlamaları hukuku’’ veya ‘’kartel hukuku’’ ya da kısaca ‘’rekabet hukuku’’ denilmektedir.

Kaynak: http://www.rekabet.gov.tr/tr-TR/Sayfalar/Kanunun-Genel-Gerekcesi
SamedSEZGiN

kişi bu mesajı beğendi.

• Üyelik 21.12.2011
  • Yaş/Cinsiyet 37 / E
  • Meslek Turizm
  • Konum İstanbul Avrupa
  • Ad Soyad F** S**
  • Mesajlar 444
  • Beğeniler 99 / 123
  • Ticaret 17, (%100)
impjix hocam haklısınız serbest piyasa ama burada piyasadan ziyade bir arkadaşlık ve güven ortamı da var her pahalı olan iyi olacak diye bir şey yok ama piyasayı da bu kadar öldürmeye gerek yok bence. Ucuz yapılan işler halkın refah seviyesini yükseltir ama belli alanlarda bu olur. 2 tl ye logo alınca yükselmez ki bu. Yada şu şekilde bir örnek vereyim.

2 TL'ye logo yapıyoruz. 20 tane logo aldık 40 TL para ödedik.
30 TL'ye logo yapıyoruz. 5 tane logo aldık 150 TL para ödedik.

150 TL'nin piyasaya dönme oranı daha fazla bence. Bu şekilde bu aradaki fark da piyasaya ekstra hareket katacaktır. Profesyonel yapan arkadaş o parayla senden tanıtım yazısı alacak, link alacak, vs.vs.
impjix

kişi bu mesajı beğendi.

Psycho Psycho <--! Am I Psycho? --> Yönetici
  • Üyelik 11.12.2010
  • Yaş/Cinsiyet 37 / E
  • Meslek Emekçi
  • Konum Edirne
  • Ad Soyad H** K**
  • Mesajlar 6008
  • Beğeniler 3911 / 3917
  • Ticaret 6, (%100)

Samed SEZGİN adlı üyeden alıntı

O zaman 5 tane tabiri caizse hızlı genç arkadaş gelse, 0,20 kuruşa 100 kelime makale dese, 1 tl ye logo dese, 2 tl ye seo dese kimse bundan rahatsız olmayacak burada. Bence yapılabilir dediğim taban fiyat uygulaması ile en azından belli başlı konularda.

O hızlı gençler;

100 kelime makaleyi 20 kuruşa değilde 2 TL'ye yazınca,
logoyu 1 TL'ye değil de 100 TL'ye yapınca,
SEO'yu da 2 TL'ye değilde 200 TL'ye yapınca

yaptıkları işlerin kalitesi artacak mı peki? Hayır.

Ucuz etin yahnisi olmaz. Bunu müşterinin öğrenmesi lazım. 1 TL'ye yapılan logonun nasıl bir logo olacağı az çok bellidir.

Sen kaliteli iş yaparsın, müşteri zaten seni seçer, yaptığın logoya da 300 TL para verir.

Burada şikayetçi olman gereken BU HIZLI GENÇLER değil, bu gençleri tercih eden MÜŞTERİLER.

Yani kısacası müşterilerden şikayetçisin. Valla herkes şikayetçi :)
Ahmet SamedSEZGiN BigSEO

kişi bu mesajı beğendi.

Hatalıysam telefon etme, idare et (?)

Samurai Samurai Üyeliği Durdurulmuş Banlı Kullanıcı
  • Üyelik 22.12.2015
  • Yaş/Cinsiyet 31 / E
  • Meslek Php Yazılımcısı
  • Konum İstanbul Anadolu
  • Ad Soyad M** K**
  • Mesajlar 354
  • Beğeniler 84 / 86
  • Ticaret 13, (%92)
Bir yerde haklısınız. Bir de bu işin ticaret boyutu var. Belki de adamın zamanı bol 10 tl lik işi 2 tl den yapıp sürümden kazanmak istiyordur. Ticaret bu hocam. Herkes farklı farklı politikalar izler. Mesela ben piyasada 100 tl lik yapılan işi 50 tl ye ondan daha iyi yapıyorum. Sürümden de allaha şükür iyi kazanıyorum.
Bence bu konu hakkında bir şey yapılacağıno sanmıyorum.
SamedSEZGiN

kişi bu mesajı beğendi.

wmaraci
Konuyu toplam 1 kişi okuyor. (0 kullanıcı ve 1 misafir)
Site Ayarları
  • Tema Seçeneği
  • Site Sesleri
  • Bildirimler
  • Özel Mesaj Al