-
-
Yaş/Cinsiyet
39 / E
-
Meslek
Google Reklam Danışmanı
-
-
Ad Soyad
E** K**
-
-
-
Ticaret
48, (%100)
ticaret bu pazar bu istediğinden alışveriş yap ama unutma senin milletini bu duruma düşüren sebepleri araştırman gerekiyor.
Kendi ürettiğin fındığı bile pahalı yiyorsun kardeşim boş ver ayakkabıyı :)
-
-
Yaş/Cinsiyet
39 / E
-
Meslek
Google Reklam Danışmanı
-
-
Ad Soyad
E** K**
-
-
-
Ticaret
48, (%100)
Ben fındık üreticisiyim zamanında torkuya verdiğimiz mahsulden dönüş ne oldu biliyormusunuz koca bir kazık :D
Kendin piişir kendin ye kardeşim yabancıdan aldığın sürece daha kötü sonuçlar ortaya çıkar, hiç bir yabancı bu topraktan çıkmak istemez.
ülkeyi terk etme mevzusuna gelirsek türk olduğun için seni kabul etmeleri zor.
1 kişi bu mesajı beğendi.
webisyo
Merhaba, ben Ali :)
Kullanıcı
-
-
Yaş/Cinsiyet
32 / E
-
Meslek
Bilgisayar
-
-
Ad Soyad
A** Y**
-
-
-
Ticaret
16, (%100)
Fenty adlı üyeden alıntı
webisyo peki çözüm ne olabilir? Hala ne mutlu TÜRK'üm diyelim mi? veya bu kazık atan insanlar Türk kelimesini ağzına almayı hak ediyor mu? Veya Türkcülüğü prim olarak kullanıp kazık atanlara ne diyelim? söylenecek çok şey var.
Bu sorunun çözümünü bulabilecek kapasitede olduğumu düşünmüyorum. Bunun dışında bu konuya çözüm bulması gereken kişinin de ben (halk) olduğumu düşünmüyorum :(
Adameksik.com | Halı Saha Oyuncu Bulma Sitesi.
-
-
Yaş/Cinsiyet
26 / E
-
Meslek
Öğrenci
-
-
Ad Soyad
C** G**
-
-
-
Ticaret
139, (%100)
Seneye almanyaya gidiyorum. Orada temizlikçi olarak çalışan bir akrabam var. Burada 5 yildizli otelde tatil yapıyor. Kendi ülkemde ben pansiyonda kalamıyorum.
Yunanistana gitsem tatil daha ucuza geliyor. Bilgisayar parcası alacağim bir ekran karti 5 6 bin TL. Amazondan söylüyorum 2.9bin TLye geliyor. Vergisi kargosu her şey dahil. Yani yaşadığımız hayat değil. 2 yaka bir araya gelmiyor zaten. Birde bu fahiş fiyatlar insanı iyiden iyiye ülkeden sogutuyor.
Ekonomik kriz var bu yadsınamaz bir gerçek. Fakat misal dolar 4.80den 4.85e çıkıyor ve ithalatçi firmalar 4.80den ürün almasina rağmen hemen daha fazla kâr elde etmek adına satış kurunu 4.85e çekiyor. Dolar 4.80 altına inse misal 4.75 olsa kuru düşürmüyor ama 4.80de sabit tutuyor. Yani ne koparırsam kârdır düşuncesi hakim.
Ha ben seneye Almanyaya gidiyorum. Daha rahat bir yaşam süreceğim vs.. vs.. lakin gidemeyenler ne yapacak? Çekilecek çile değil.
1 kişi bu mesajı beğendi.
-
-
Yaş/Cinsiyet
37 / E
-
Meslek
WebProgramlama
-
-
Ad Soyad
H** F**
-
-
-
Ticaret
3, (%100)
Adidas'a gidiyorum adam 300'e 500'e ayakkabı satıyor. Gidiyorum Flo'ya 60'a 100'e Kinetix ayakkabı alıyorum. Adidas kazıkçı kardeşim :) Aynı ürünü mü bu fiyata alıyorum ? hayır
Ama benzer kalitede alıyorum.
Şimdi bu örnek makarasına verildi. Konuya gelecek olursak küçük esnafımızda fiyatı yüksek tutmak gelenek haline gelmiş. Peki neden ? Çünkü müşteri olarak bizler pazarlıkta işi çok abartıyoruz. Eee adamda normal olarak fiyatı ilk olarak yüksek söylüyor.
Ama sen büyük bir yerli mağaza ile ithal mağazayı karşılaştırdığın zaman bizimkilerin fiyatlarındaki normalliği görürsün.
Küçük esnafta bu durum kaçınılmaz oluyor. Ayrıca işin içerisine de bir çok teferruat oluyor. Adam sürümden mi kazanıyor ? Mağaza meydanda mı, köşede mi ?
Milletimiz ne kadar pazarlıkçıysa esnafımızda o kadar kazıkçı :)
Not: pazarlık mutlaka yapılması taraftarıyım abartmamak kaydıyla :)
Hocam siz pazarlık istemişsiniz ancak satıcı yapmamış. Hele bide 65'ten satılanı 150'ye. Ya bu esnafımız müthiş kazıkçılardan ya da diğer ürün müthiş çakmacılardan. Ama bunu tüm esnafa yıkmak ayıp olur. Hele bide "gelde vatan sağ olsun de" diyip işi komple vatana millete yıkmak abes olur. Size tavsiyem bilinen mağazaların satış yerlerinden alın Flo gibi.
Vatan Millet Sağ Olsun, Düşmanlar Kahrolsun.
Mrtcn
PrismaCSI
Kullanıcı
-
-
Yaş/Cinsiyet
32 / E
-
Meslek
Cyber Sec & Project Manager
-
-
Ad Soyad
M** G**
-
-
-
Ticaret
10, (%100)
Bayramlarda indirim yapacaklarına bindirim yapıyorlar olayın özeti budur.