-
-
Yaş/Cinsiyet
48 / E
-
Meslek
Web Master
-
-
Ad Soyad
M** K**
-
-
-
Ticaret
14, (%100)
DAHA NELER YAA bu çinlilerden korkulur arkadaş
1 kişi bu mesajı beğendi.
antalyaplaket.com / aktifyasafitkal.com
-
-
Yaş/Cinsiyet
26 / E
-
Meslek
Creative Director
-
-
Ad Soyad
B** E**
-
-
-
Ticaret
113, (%100)
Her söktür bir gün son buluyor hocam. :)
-
-
Yaş/Cinsiyet
38 / E
-
Meslek
cad/cam/cae
-
-
Ad Soyad
O** Ö**
-
-
-
Ticaret
61, (%98)
Beyler ben bu işle uğraşıyorum bu yazıcıya verilen 3 boyutlu dataları çiziyorum yani,
Bu bizim piyasadaki örme makinası(3d yazıcı) öyle zannettiğiniz gibi kaliteli değil.
avrupada bu makinaların çok ileri düzeyleri var. Bizim piyasada bulunan bu makinalar daha çok bir ürünün kalıbı yapılmadan önce bir örülüp kontrol edebilmek için çalıştırılıyor isteyene de yaparım.
Ama bu örme tezgahları ince ip şeklinde 3 eksen servo motor kontrolü ile gerekli yerlere plastiği akıtarak inşa ediyor.
Bu makinanın en babası metal olanıdır metale örme yapıyor. Daha doğrusu metal tozu bulunan havuza lazer ışını ile gerekli yerleri yapıştırıyor ve ortaya örülmüş metal çıkıyor.
Şu anda bu metal örgü makinası 1 milyon dolar civarı bir fiyatı var donanımlara göre çok daha ucuz olanları var ama idael olanın fiyatları bu aralıkta.
Bu makinanın ördüğü çelik malzeme 0,01 (yüzde bir) tolarenslar içinde oluşturulabiliyor.
Ancak kötü tarafı yüzey kalitesi düşük ve çıkan malzeme gerçek çelik kadar hassas değil.
İlerleyen dönemde bunu hassası+hızlısı+kaliteli malzeme öreni çıkarsa işte o zaman hiç bir sektörde ekmek kalmaz emin olabilirsiniz. :)
Herkes bana gelsin 3b tasarım eğitim veririm :) :) (Geleceğin işi yani:) )