lostyazilim

Ara sıra içime sıkıntı giriyor

34 Mesajlar 5.054 Okunma
lstbozum
wmaraci reklam

muhammetdemirel muhammetdemirel Üyeliği Durdurulmuş Banlı Kullanıcı
  • Üyelik 24.10.2015
  • Yaş/Cinsiyet 26 / E
  • Meslek Öğrenci
  • Konum Muğla
  • Ad Soyad M** D**
  • Mesajlar 302
  • Beğeniler 109 / 73
  • Ticaret 0, (%0)
https://www.youtube.com/watch?v=e5XFqTbH2ZQ

wmaraci
reklam

KralFx KralFx WM Aracı E-Mail Onaysız
  • Üyelik 02.01.2016
  • Yaş/Cinsiyet 36 / E
  • Meslek tasarımcı
  • Konum Diğer
  • Ad Soyad M** Y**
  • Mesajlar 2408
  • Beğeniler 815 / 525
  • Ticaret 105, (%100)

TekilCPM adlı üyeden alıntı

ForexleKazan Kardeşim öncelikle ALLAH şifa versin. Orada da bahsettiğin gibi vesvese bu. Ancak içine bir şeyin girmesi felan değil. Bunu bir titizlik hastalığı gibi görün. Ve ona namaz kılma demeyin. "ALLAH aşırı gidenleri sevmez diyin." Ne tasadüftür benimde ablam böyle. Ve dediğiniz gibi başarılı birisidir de lisede okul birinciliği felan. Abdest alırken 5 kere besmele çekip 10-15 dakikada abdest alıyor. Sanki kabul olmuyor gibi yapıyorlar bunu.

Ona ilk başta yaptığının yanlış olduğunu kabul ettirmen gerek. Yani 10-15 dakika banyoda durup abdest almaya çalışırsan suyu israf edersin gibi tavsiyelerde bulunun. Benim ablamda kabul ediyordu yaptığının yanlış olduğu ama bazen durduruyor bazen durduramıyordu. Bir anda geçecek bir şey değil. Bir ara hacemat yaptırdı ama tamamen geçti diyemem faydasının olup olmadığı biraz kendisinde saklı ama önemli olan onun yaptığının bir Şeytanın vesvesesi olduğunu anlaması veya vaktini veya suyu gibi şeylerin israf ettiğini ve bu tür şeylerden ALLAH'ın hoşnut olmayacağını söyleyin.

Onu çok yere götürüp üzerinde psikolojik bir sorun varmışçasına yargılamayın. Güvendiğiniz ehli sünnet bir hocaya kendiniz gidin ve tavsiye isteyin, aynı zamanda duasını da.

Sorunun çözülme noktası onun yaptığının yanlış olduğunu kabul etmesinde başlıyor.
Ve bir anda değil yavaş yavaş azalarak bitiyor. Gerçekten büyük bir sorun.

Ayrıca hadislerde kendine güvenebilecek kaynaklar vardır hocalar daha iyibilir.
Örneğin bu bende de ablamda da oluyordu. Abdest aldıktan sonra
ıslak olduğu için insan namaz kılarken osurmuş hissine kapılıyor. Ancak alakası bile yok. Yani osurmak için insanın birazda olsa zorlaması gerek.
Hadiste de söyle buyruluyor "Sesini veya kokusunu almadığınız şeylerden dolayı abdest almayınız."
İşte bu beni çok rahatlatmıştı.

Eğer bu tarz öneriler, tavsiyeler, ve Ayetlerden Hadislerden örnek verirseniz onun için çok daha faydalı ve hayırlı olacaktır.
ALLAH kardeşin ve kardeşin gibi mümin kullarına acil Şifalar versin. Bu vesvese hastalığına düşmekten de muhafaza eylesin. ALLAH Şafi'dir isterseniz kardeşinize dua ederken ALLAH'ın Şafi ismi şerifini de zikredin.

hocam anlatımınızdaki tavsiyelerde dahil olmak üzere hepsini uyguluyoruz ve şuan kendisi de yanlış yaptıgının farkında ama o banyoya girdiğinde hersey degısıyor, kimseyı duymuyor dınlemıyor kendı bıldıgını yapıyor. Güzellikle yapınca da aynı zorla yeter yuzunu yıkadın kollarına geç deyince de aynı. ablanızda devam ediyor mu bu sorun gectı mı acaba

anonymated anonymated Webnoloji.net Kullanıcı
  • Üyelik 01.06.2015
  • Yaş/Cinsiyet 29 / E
  • Meslek Teknoloji ve Psikoloji
  • Konum Niğde
  • Ad Soyad S** A**
  • Mesajlar 2004
  • Beğeniler 1489 / 657
  • Ticaret 15, (%100)
Dostum, gel insanları çok iyi anlayabilen biri olarak birkaç tavsiye vereyim.

Öncelikle, çok ama çok yakın olduğun 1-2 dostun olsun. Daha fazlası olması zor. Çünkü 1-2 arkadaşın olsun demiyorum, dostun olsun.

Bunaldığında dertleşebileceğin, beraber saçmalayabileceğin, seni anlayan insanlar olsun bu dostların.

Daha sonra, beni hep sıkıntılı anlarımda kurtaran bir kavram, inanç.

Çok sevdiğim bir insanla maalesef kavga ettim 2 gün önce. Feci şekilde kalbini kırdım çünkü o da beni çok üzdü.
Sonra gittim ve tek gerçek dostum Allah'a dua ettim. Namaz kılmak ve dua etmek, bu 2'sine dikkat edersen Allah sana inşallah huzuru verir.

Hayatımda birçok şeyin düzeni bozulduğunda, sevdiğim insanlarla kavga ettiğimde, gelecek kaygısı ağır bastığında, bunaldığımda ve her şey sıkıcı geldiğinde dayanmam çok zordu.

Tüm bunları aynı anda yaşadım bir süre. Dayanmamı sağlayan şey ise boşver diyebilmek, gereksiz şeyleri takmamak, Allah'a yönelmek oldu.

Hepimizin içine sıkıntı düşer bazen, dayanamayacak dereceye geliriz. Yukarıda bahsettiklerime bir daha bak, birçok abim de güzel tavsiyeler vermiş.

Hiçbir şeyi kafana fazla takma, bir de ideallerin olsun. O zaman çok daha iyi olacaktır.
Allah'a emanet...
TekilCPM

kişi bu mesajı beğendi.

MeMo MeMo SEO Candır, MeMo Uzman :) Kullanıcı
  • Üyelik 23.07.2015
  • Yaş/Cinsiyet 29 / E
  • Meslek Webmaster, Editör, SEO Uzmanı
  • Konum Azerbeycan
  • Ad Soyad T** M**
  • Mesajlar 2187
  • Beğeniler 1198 / 578
  • Ticaret 50, (%100)
en güzel çözüm bir iki tane yeni oyun alıp oynamak ve ya netten indir oyna))
can sıkntısı olunca unutturur oynarken en azından yüzünü güldürür ))

wmaraci
wmaraci
wmaraci
Konuyu toplam 1 kişi okuyor. (0 kullanıcı ve 1 misafir)
Site Ayarları
  • Tema Seçeneği
  • Site Sesleri
  • Bildirimler
  • Özel Mesaj Al