ogzhntr adlı üyeden alıntı
Hocam bu karıyla kızla sinema ile olmaz..
Aşagıdaki hadis-i şerifi kendinizi kötü hissediğiniz zaman 5 10 defa okuyunuz
Hasbünallah ve ni’mel-vekîl Ayrıyeten“İstiğfara devam eden, her sıkıntıdan, her dertten kurtulur, ummadığı yerden rızıklanır”
“Lâ ilâhe illallah demek 99 belâyı defeder, en aşağısı sıkıntıdır.”
“La havle ve la kuvvete illa billah okumak, 99 derde devadır. Bunların en hafifi sıkıntıdır”
“Sıkıntıya düşen veya borçlanan, bin kere "La havle ve la kuvvete illa billahil aliyyil azim" derse, Allahü teâlâ işini kolaylaştırır.”
“Sıkıntılı iken “Hasbünallah ve ni’mel-vekîl” deyiniz!”
“Sabah-akşam İhlas ve Muavvizeteyni [iki kuleuzüyü] üçer defa oku! Bunlar, bütün belâları, afetleri, sıkıntıları ve istemediğin şeyleri giderir.”
“Bir kimse, sıkıntılı zamanında on defa, Hasbiyallahü lâ ilâhe illâ hüve aleyhi tevekkeltü ve hüve rabbül arşil azîm’i okursa, Allahü teâlâ üzüntüsünü giderir.”
İmam-ı Rabbanî hazretleri, her türlü zararlarından kurtulmak için her gün 500 defa La havle vela kuvvete illa billah okur, okumaya başlarken ve okuduktan sonra yüz defa Salevat-ı şerife getirirdi.
Allah razi olsun okudum uygulayacagim tesekkurler
Ek Olarak:
hasmer adlı üyeden alıntı
Okul olunca rahatliyorum olmayınca rahatlayamiyorum diye yazmışsın. O zaman yazın spor salonuna, özel kurslara veya halk eğitim merkezindeki ücretsiz kurslara gidebilirsin. Yeni çevre ve sosyalleşme ise yarayacaktır.
Oyle gozukuyor , tesekkur ederim iyi fikir olmadi yazin hergun denize giderim veya dediklerinizi yaparim tesekkur ederim
Ek Olarak:
vergizle adlı üyeden alıntı
Canım kardeşim.
Can sıkıntısını alıp ruhunun çektiği ızdıraba şifa olacak, benim, şahsen bizzat kendimin:) acil durumlarda bastığım buton, titaniğimin en baba filikası olmuş olan ve muhtemelen olacak olan taktiğimi adım adım yazayım sana. Allahın izni ile uygularsan sanada şifa olsun.
1.ADIM: Her seferinde
Besmele-i Şerif ile birlikte olmak üzere '
Rabbene zalemne enfüsene ve inlem tağgfirlene ve terhamne lenekünenne minel hasirin.'
Duasını okumak ( Yunus A.S'mın yunus balığının içindeyken okuduğu ve kurtulmasına en büyük vesile olan duadır.) benim en çok okuduğum, en çok ru-beru fayda gördüğüm duadır. Can sıkıntın büyükse 1000 kere otur oku. Uzun gelecek diye korkma, kaybettiğin zamandan daha faydalı ne yaptık ki? Sonra her gün 100 adet. Olağanüstü derecede farklılık göreceksin.
2.ADIM:ilk adımı bitirdikten sonra yürümek.Mümkünse yarım en az 30 dakika
3.ADIM: Deriiiiiiiiiiiiinn nefes alıyorsun 30 saniye tutuyorsun. Sonra nefesi verirken yavaş yavaş veriyorsun ne kadar mümkünse o kadar yavaş veriyorsun. (burundan nefes al - ağızdan ver) Bunu 3 kere yapıyorsun.
Bu adımın bir çok noropsiko ve noro fizyolojik sebebi var ama ben sana sadece bir tanesini söyleyeyim.. Vucudumuzdaki duygu sebebiyle salınan hormon oranını dengeye getiriyor.
4.ADIM:Dik dur.Oturuyorsan dik otur. ( dağınık beden, dağınık zihne sebeb olur- dağınık zihin dağınık bedene sebeb olur.)
--------------------------------------
Hamişi pek mühim: Can sıkıntısı, benim kendimde tespit ettiğim kadarıyla ruhuma gıda vermediğim zamanlarda meydana geliyor.
Bu duruma psikologlar bilinçaltı mevzularından dem vurup olayı çözümlemeye çalışıyorlar.Ama psiko bilimiyle uğraşanların kimyasal hap dışında çözüm ürettiklerine daha şahit olmuş değilim.
Psikoloji ilmi beyin ile ruhu birbirinden ayırıp incelemeye çalıştığı, ve ruh ile ilgili gerçekleri elle tutulmadığından üzerine araştırma konusu olan her bilgiye 3.sınıf bilgi muamelesi yaptıkları için bir türlü istenilen sonuç alınamıyor.
İşin doğrusunu ve hakikatını yalnızca ALLAH bilir ancak senin buraya kısa anlattığın ama içi ızdırap dolu cümlelerinin kaynağının bilinçaltı rahatsızlığı olmadığı, ruhunun beslenmesinin (gerçek besin kaynağı) zayıf olduğu kanaatindeyim.
İlerde ALLAH korusun bu ruh sıkılımaların uzayacak (sıklık bakımında yada süre bakımında) olursa bazı kalıcı rahatsızlıklara götürür insanı. Buna hemen çözüm üret. (manevi dünyanı azar azar artırarak ama sürekli olarak besle)
Eğer dünyevi eksikliklere ( iş bulamayacağım, işimden atılacağım, okulu bitiremeyeceğim aileme ne söyleyeceğim gibi) basit mevzulara kafanı yorupda canını sıkıyorsan da kendini toparla... hiç birşey geçmiş değil... elin oğlu nelere yapmış sen mi yapamayacaksın. topla kendini ve sorumluluklarına ver kendini. ne olacaksa o zaten olacak.
Allah razi olsun hocam dediklerinizi yaptim, ileride cocugum olursa veya evlenirsem gecim sikintisi yasamaktan korkmuyor degilimde ani uasamayi ogrenmem gerek sanirim