Trangormad Öncelikle GNU/Linux bir sistem tercih ettiğiniz için sizi tebrik etmek istiyorum.Pek çok kişi windows ortamından kopamıyor gerek oyun gerekse alışkanlıklarından dolayı ama siz bunu başarmışsınız. :)
Gelelim yapmanız gerekenlere tamamen kişisel fikrim olarak şunları söylemeliyim. Unity seçiminiz yanlış bu güzelim keyfi böylesine rezalet bir desktop ekipmanı ile bozuyorsunuz size bu konuda XFCE öneririm direk olarak Xubuntu kurulumu yapabilirsiniz bir farkı yok sadece unity ile gelmiyor ve özelleştirilmiş bir paket
Ayrıca kod editörü olarak her zaman vim önerimdir. Biz ürkütmeden bunu öğretmeyi amaçladık şöyleki
https://yapaygerizeka.github.io/2016/03/15/asama-asama-vim-ogrenin/ size yetecek
Wine gibi uygulamalar ile çalışma yapmayın 2 gün sonra ya niye sistem patladı boot sırasında açılmıyor dersiniz özellikle teamviewer gibi wine ile çalışan uygulamalarda wine sizin en büyük düşmanınız
Driver uyuşmazlığına gelirsek Ubuntu en fazla donanım ve driver desteği veren işletim sistemidir.Debiana kıyasla oldukça fazla parçayı destekler bunu son çıkan tablet + laptop sistemlerde çok rahat anlayabilirsiniz değişken CPU frekanslarına en iyi uyumu sağlamıştır kendileri
Ayrıca şifrelemede gereken yamayı ubuntu her ne kadar yaptığını söylese de işlemciniz ney bilmiyorum ama şu uygulamayı kurmanızı öneririm.
sudo apt install haveged
Ne geliştirecekseniz yada ne yapacaksanız onları kurun biraz optimize edin ve sistemi kullanın bazıları gibi indirme yapabilmek için IDM gibi saçma uygulamalar kesinlikle kurmayın
bunun yerine bizim kutsalımız olan aria2c kurmanız yeterli tüm dosya uzantılarını ve tüm herşeyi indirebilirsiniz üstedik firefox ile birlikte kullanılabiliyor flashgot eklentisi sağolsun :)
Şimdiden başarılar dilerim.
dipnot: 5 yıldır GNU/linux kullanan bu mübarek insanı dinlemenizi öneririm :)