D3M1R adlı üyeden alıntı
tebrikler. fakat iş ciddiye binmezse eğer 2 ay sonra tekrardan görüşelim :D o zaman ubuntumu kurulu olcak yoksa windowsmu görürüz. :) bunu kendimden pay biçip yazıyorum, son 10 yıldır bilgisayarımda linux maximum 3 hafta durmuştur galiba. nedenide aşağıda;
linux grafik alanında, ne video nede resim düzenlemede benim ihtiyaçlarımı karşılamadığı kesin. photoshop alternatifi olarak gimp gösteriliyor, bunu anlamıyorum photoshop ile nasıl karşılaştırılıyor bu yazılım? gimp'e saydırmıyorum burda yanlış anlaşılmasın. ama gimp ile çalışan ne bir fotoğrafçı duydum nede bir grafiker gördüm, versuslara bakıldığında photoshop'un ücretli olması ve gimp'in arayüzünün basit olmasına değinilmiş sürekli. gimp ne öyle delphi 7 gibi beşi bi yerde. :) isyannn!!
bu arada kod yazıyorsan atom editor kullanabilirsin Ömer. tavsiye ederim hem linux kullanan arkadaşlar için, hemde windows kullanan arkadaşlar için;
=>
https://atom.io/
birde linux'un sürekli şifre sormasına kızanlar varsa (gördüğüm kadarıylada var, buna bende dahil-dim) bence kızmasınlar. :) çünkü sistem size ne yapacaksa bunu bildirip izin istiyor, buda windows'dan ayıran başka bir özellik olsa gerek. sürekli rootta çalışmak bindiğin dalı kesmek gibi birşey olur galiba.
biraz saçma bi yazı oldu ama hem derdimi yazdım hemde öneride bulundum bildiklerim kadarıyla. :o
Hocam windowsta virüsler açılıyor ama soemuyorda ne oluyor :D sağolun önerileriniz için ancak ben şahsen sevdim ubuntuyu dertleriizi aitemde yorum yaparak giderebilirsiniz bence tabi size kalmıl hocam
Mrtcn adlı üyeden alıntı
Kesinlikle size katılmıyorum niye diyecek olursanız Ubuntu Türkiye forumunun çıkartmış olduğu Sudo dergisi tamamen GİMP + Inkscape kullanılarak hazırlanmış bir dergidir.
Arayüzleri evet karışık Adobe ürünleri kadar basit kalmıyor ama uygulamaları profesyonel olarak kullanan kişiler bir photoshop kadar bir illustrator kadar iyi çizim yapabiliyorlar. bu konuda yedirmem uygulamaları :)
Tabi grafik işlemlerini yapacak olan arkadaşa da kalkıp GNU/Linux kullan diyemeyiz.Tabi her ne kadar tercih meselesi de olsa Retina ekran bir Mac + Adobe ürünlerini kullanmak sektörel olarak gayet normal
Versuslar da GİMP in arayüzüne kolay diyenlere de ayrıca gülmek istiyorum.Tüm toolleri aynı yere toplamak basitlik anlamına gelmiyor sonuçta kullanılabilirlik her şeyin önünde gelir gimp bu konuda gerçekten patates :)
Bunca yıldır ubuntuyu sizin kadar savunan bir tek sizi gördüm hocam. Sjype eklemeniz mümkünmü acaba: skype: ocaydinoglu
D3M1R adlı üyeden alıntı
Mrtcn yorumunuz için teşekkürler hocam,
lakin bende arada kalmış vaziyetteyim. hani ben bile bi bakımdan kendime katılmıyorum. :) yapacak birşey yok.
Hocam ubuntu ile ilgili makalelerim olacak takipte kalırsanız size ubuntuyu sevdirebileveğimi düşünüyorum.