lostyazilim
tr.link

Başka bölümde okuyup yazılımcı olunur mu?

6 Mesajlar 2.846 Okunma
acebozum
tr.link

reddeer77 reddeer77 WM Aracı Kullanıcı
  • Üyelik 12.04.2017
  • Yaş/Cinsiyet 27 / E
  • Meslek öğrenci
  • Konum Ankara
  • Ad Soyad E** G**
  • Mesajlar 9
  • Beğeniler 6 / 0
  • Ticaret 0, (%0)
hacettepe maden mühendisliği 2.sınıf öğrencisiyim.özen göstermeden 2015 yılında mf4 70bin sıralama ile girdim buraya neden girdiğimi ben de bilmiyorum başta çekici gelmiş ama ilgimi çekmediğini ve geleceğimi bu yönde ilerletmek istemediğimi karar verdim bir kaç ay önce.bu senenin başında kendi kendime programlamaya yöneldim python,html,css çalışıyordum derslerden ve sorunlarımdan dolayı ara vermek zorunda kaldım arada kaynadılar.birkaç hafta önce javaya ilgim başladı bir kaç kişi ile tanıştım.sürekli bununla uğraşmak istiyorum uğraşırken farkına varmadan saatler geçiyor.bu heves değil gerçekten de hayatımda bunu yapmak istiyorum ancak internette araştırdığım ve çevreme sorduğum sadece bilgisayar-yazılım mühendislerinin itibar görmesi geri kalanın asgari ücretlere tabi tutulmasını duydum.

okuduğum bölümü bırakıp tekrar hazırlansam(eğer kazanırsam ki kazanırım arkadaşlarımın 4 yıllık üniden mezun olduğu yaşta olacağım)
maden mühendisliğin bilgisayar mühendisliği üzerine yüksek lisans yapılması mümkün mü?
kısacası kafam çok karışık yardımlarınızı bekliyorum

elektronikssl
webimgo

FurkanKandemir FurkanKandemir WM Aracı Kullanıcı
  • Üyelik 25.05.2015
  • Yaş/Cinsiyet 32 / E
  • Meslek Web Yazılım Uzmanı
  • Konum İstanbul Anadolu
  • Ad Soyad F** K**
  • Mesajlar 833
  • Beğeniler 0 / 287
  • Ticaret 13, (%100)
Şimdi şunu düzeltmek lazım. Sadece mühendisler rağbet görüyor vs diye bir şey yok. Büyük firmalar diplomaya bakıyor ama onlarda artık anlayacaklar. Önemli olan yaptığın projeler vs. Örnek olarak ben 2 yıllık mezunuyum şirketlerin bana teklif ettiği maaş 3.000 TL. Bence okulunu okumadan da yazılımcı olunabilir
reddeer77

kişi bu mesajı beğendi.

ilkanbalkan ilkanbalkan Genel Yayın Yönetmeni Kullanıcı
  • Üyelik 02.01.2015
  • Yaş/Cinsiyet 31 / E
  • Meslek BT Eğitmeni - Webmaster
  • Konum Düzce
  • Ad Soyad i** B**
  • Mesajlar 1680
  • Beğeniler 435 / 562
  • Ticaret 30, (%100)
Olunur tabi. İnşaat okumadan da inşaatçı olabiliyorsun. Amele oluyorsun, şöför oluyorsun ama soran olursa inşaatçıyım diyorsun. O hesap.
reddeer77

kişi bu mesajı beğendi.

PERMedya PERMedya Üyeliği Durdurulmuş Banlı Kullanıcı
  • Üyelik 13.05.2017
  • Yaş/Cinsiyet 31 / E
  • Meslek WEB
  • Konum Muğla
  • Ad Soyad B** T**
  • Mesajlar 33
  • Beğeniler 33 / 11
  • Ticaret 9, (%100)
Günümüz internet firmaları çok farklı ve hızlı bir gelişme içerisinde. Bu gelişmede diploma, üniversite elbette bir yere sahip durumda. Ama asıl mühim olan, sizsiniz...

Şu ana kadar çalıştığım firmalarda bir çok yazılımcı ile tanıştım, görüştüm. Bir çoğu lise mezunuydu. Ama o kadar sağlam bir kişisel gelişim, deneyim süreci geçirmişler ki "en iyi üniversiteden koştum da geldim" diyene pabuç bırakmazlar.

- Firmalar; 4-5 yıl sadece puan ve ders odaklı çalışarak diploma alanla,
- Kendisini bildi bileli bu işin içinde olup, gece gündüz işi yalayıp yutmuş insanları ayırt edebiliyor artık.

O nedenle "evet, okuduğunuz bölümün önemi olmaksızın" sizin kendinizle alakalı geliştirme, öğrenme becerinize göre yazılımcı olmanız mümkün.
reddeer77

kişi bu mesajı beğendi.

wmaraci
wmaraci

semantik semantik WM Aracı Kullanıcı
  • Üyelik 07.01.2014
  • Yaş/Cinsiyet 35 / E
  • Meslek .
  • Konum Diğer
  • Ad Soyad K** T**
  • Mesajlar 397
  • Beğeniler 6 / 84
  • Ticaret 22, (%100)
Yazılımda önemli olan proje. Sen kendini ne kadar geliştirirsen o kadar iyi yazılımcı olursun ve diploma konuşulmaz. Şuanda Türkiye'de önde gelen bir çok yazılımcı lise mezunu veya üniversite işletme felsefe vs mezunu. Sen bölümünü oku, aynı zamanda yazılımla devam et. 2 seneni çöp etme. Veya yükseklisansını bu mühendisliklere yaparsın.
reddeer77

kişi bu mesajı beğendi.

reddeer77 reddeer77 WM Aracı Kullanıcı
  • Üyelik 12.04.2017
  • Yaş/Cinsiyet 27 / E
  • Meslek öğrenci
  • Konum Ankara
  • Ad Soyad E** G**
  • Mesajlar 9
  • Beğeniler 6 / 0
  • Ticaret 0, (%0)

ilkanbalkan adlı üyeden alıntı

Olunur tabi. İnşaat okumadan da inşaatçı olabiliyorsun. Amele oluyorsun, şöför oluyorsun ama soran olursa inşaatçıyım diyorsun. O hesap.

vaaay beee

wmaraci
wmaraci
Konuyu toplam 1 kişi okuyor. (0 kullanıcı ve 1 misafir)
Site Ayarları
  • Tema Seçeneği
  • Site Sesleri
  • Bildirimler
  • Özel Mesaj Al