-
-
Yaş/Cinsiyet
27 / E
-
Meslek
öğrenci
-
-
Ad Soyad
E** G**
-
-
-
Ticaret
0, (%0)
hacettepe maden mühendisliği 2.sınıf öğrencisiyim.özen göstermeden 2015 yılında mf4 70bin sıralama ile girdim buraya neden girdiğimi ben de bilmiyorum başta çekici gelmiş ama ilgimi çekmediğini ve geleceğimi bu yönde ilerletmek istemediğimi karar verdim bir kaç ay önce.bu senenin başında kendi kendime programlamaya yöneldim python,html,css çalışıyordum derslerden ve sorunlarımdan dolayı ara vermek zorunda kaldım arada kaynadılar.birkaç hafta önce javaya ilgim başladı bir kaç kişi ile tanıştım.sürekli bununla uğraşmak istiyorum uğraşırken farkına varmadan saatler geçiyor.bu heves değil gerçekten de hayatımda bunu yapmak istiyorum ancak internette araştırdığım ve çevreme sorduğum sadece bilgisayar-yazılım mühendislerinin itibar görmesi geri kalanın asgari ücretlere tabi tutulmasını duydum.
okuduğum bölümü bırakıp tekrar hazırlansam(eğer kazanırsam ki kazanırım arkadaşlarımın 4 yıllık üniden mezun olduğu yaşta olacağım)
maden mühendisliğin bilgisayar mühendisliği üzerine yüksek lisans yapılması mümkün mü?
kısacası kafam çok karışık yardımlarınızı bekliyorum
-
-
Yaş/Cinsiyet
32 / E
-
Meslek
Web Yazılım Uzmanı
-
-
Ad Soyad
F** K**
-
-
-
Ticaret
13, (%100)
Şimdi şunu düzeltmek lazım. Sadece mühendisler rağbet görüyor vs diye bir şey yok. Büyük firmalar diplomaya bakıyor ama onlarda artık anlayacaklar. Önemli olan yaptığın projeler vs. Örnek olarak ben 2 yıllık mezunuyum şirketlerin bana teklif ettiği maaş 3.000 TL. Bence okulunu okumadan da yazılımcı olunabilir
1 kişi bu mesajı beğendi.
-
-
Yaş/Cinsiyet
31 / E
-
Meslek
BT Eğitmeni - Webmaster
-
-
Ad Soyad
i** B**
-
-
-
Ticaret
30, (%100)
Olunur tabi. İnşaat okumadan da inşaatçı olabiliyorsun. Amele oluyorsun, şöför oluyorsun ama soran olursa inşaatçıyım diyorsun. O hesap.
PERMedya
Üyeliği Durdurulmuş
Banlı Kullanıcı
-
-
Yaş/Cinsiyet
31 / E
-
Meslek
WEB
-
-
Ad Soyad
B** T**
-
-
-
Ticaret
9, (%100)
Günümüz internet firmaları çok farklı ve hızlı bir gelişme içerisinde. Bu gelişmede diploma, üniversite elbette bir yere sahip durumda. Ama asıl mühim olan, sizsiniz...
Şu ana kadar çalıştığım firmalarda bir çok yazılımcı ile tanıştım, görüştüm. Bir çoğu lise mezunuydu. Ama o kadar sağlam bir kişisel gelişim, deneyim süreci geçirmişler ki "en iyi üniversiteden koştum da geldim" diyene pabuç bırakmazlar.
- Firmalar; 4-5 yıl sadece puan ve ders odaklı çalışarak diploma alanla,
- Kendisini bildi bileli bu işin içinde olup, gece gündüz işi yalayıp yutmuş insanları ayırt edebiliyor artık.
O nedenle "evet, okuduğunuz bölümün önemi olmaksızın" sizin kendinizle alakalı geliştirme, öğrenme becerinize göre yazılımcı olmanız mümkün.
-
-
Yaş/Cinsiyet
35 / E
-
Meslek
.
-
-
Ad Soyad
K** T**
-
-
-
Ticaret
22, (%100)
Yazılımda önemli olan proje. Sen kendini ne kadar geliştirirsen o kadar iyi yazılımcı olursun ve diploma konuşulmaz. Şuanda Türkiye'de önde gelen bir çok yazılımcı lise mezunu veya üniversite işletme felsefe vs mezunu. Sen bölümünü oku, aynı zamanda yazılımla devam et. 2 seneni çöp etme. Veya yükseklisansını bu mühendisliklere yaparsın.