-
-
Yaş/Cinsiyet
23 / E
-
Meslek
Seo’webmaster
-
-
Ad Soyad
F** A**
-
-
-
Ticaret
1, (%100)
Merhabalar ben lise son sınıf öğrencisi ve 2000 doğumluyum 1sene geç yazılma gibi olaylardan dolayı 2 ay önce askerlik yoklama kaçağı bildirimi gelmiş henüz yeni farkettim. Biraz araştırmalar sonucu gbt de yoklama kaçağı olarak gözüküyorsanız sizi en yakın şubeye götürüyorlarmış. Buraya kadar tamam sorun burda değil. Şimdi henüz lise mezunu olamadım için korona vb gibi olayrdan haziranın sonunu bulacak diplomayı almam diplomayı aldıktan sonra tecil ettireceğim lakin şuan ben sınava gireceğim için kimlik vb yenileme işlemlerini dahil nasıl yapacağımı bilmiyorum. Şuan şubeler telefonlara bakmıyor pandemi sözkonusu. 18-19 mayıs günlerinde sokağa çıkma yasağı var ama kimlik yenilemek için bu günler son günler. Yks kağıdı olanlar çıkıp gidip kimliğimi değişcem diyerek izin alabiliyor. Bende yks kağıdı var sorun değil. Lakin sokağa çıkma yasağı sorun çıkartıyor benim askerlik sorunu var orda kontrol aşamalarında çıkar ve bir sorun olur mu? ne yapmam gerekiyor şuan lise bitmesini ve diploma almayı beklemeyi düşünüyorum. Şimdiden teşekkürler.
1 kişi bu mesajı beğendi.
-
-
Yaş/Cinsiyet
30 / E
-
Meslek
Öğretmen
-
-
Ad Soyad
A** D**
-
-
-
Ticaret
0, (%0)
Kardeşim bildiğim kadarı ile sen kaçaksın hadi askere diye bir olay yok. Tutanak yazıp imzalatırlar bırakırlar. Zaten götürüyoruz deseler de gidemezsin askere alımlar haziran gibi başlayacak.
-
-
Yaş/Cinsiyet
31 / E
-
Meslek
Dijital Baskı Operatörü
-
-
Ad Soyad
C** K**
-
-
-
Ticaret
3, (%100)
Dostum
fbdogmus1 hocamın dediği gibi öyle şak diye yaka paça götürme yok eğer çevirmede yakalanırsan tutanak imzalatıp bırakırlar yoklama kaçağı gezdiğin gün olarak para cezası kesiyorlardı tutarı bilmiyorum ama 5-10 tl arasında idi.
Üniversite olsaydı okuldan ek c4 belgesini alıp şubeye götürünce tecil ediyorlardı ama lisede nasıl bilmiyorum en doğru bilgiyi şube verir diyeceğim ama bizim buradaki şubedeki memurun yüzünden şubatta gitmem gereken askere ağustosta gideceğim..
-
-
Yaş/Cinsiyet
29 / E
-
Meslek
İş Güvenliği Uzmanı
-
-
Ad Soyad
S** K**
-
-
-
Ticaret
7, (%100)
Şöyle anlatayım hocam sana
Ben üniversiteyi dgs ile 4 yıllığa tamamlamak için geçiş yapmıştım fakat okul kendi tecil etmesi gerekiyorken etmemiş böyle bi hata çıkmıştı karşıma. Birgün eminönünden dönerken otobüste polisler kimlik kontrolü yapmışlardı beni rica edip "kardeşim gel çayımızı iç hem de şu belgeyi imzalatalım sana, kaçak gözüküyorsun" dediler. Ama ben okuyorum tecil olmuş olması lazım falan demiştim "tamam bu imzaladığın belge ile askerlik şubesine gidip tecil ettirebilirsin" demişlerdi.
En nihayetinde korkulacak bir şey yok dostum :) Sen yeni mezunsun ve sınava çalışacam diyerek 1 yıl tecil ettirebiliyorsun zaten hiç dert etme. Hiçbir aşamada sorun yaşamazsın.
ocuu
WM Aracı
Kullanıcı
-
-
Yaş/Cinsiyet
28 / E
-
Meslek
Öğrenci
-
-
Ad Soyad
Ö** A**
-
-
-
Ticaret
3, (%100)
Liseden belge alip askerlige gotur tecil etsinler ben öyle tecil ettirdim
Praticaret
Praticaret | Tam Entegre E-Ticaret
Kullanıcı
-
-
Yaş/Cinsiyet
30 / E
-
Meslek
E-Ticaret Sistemleri
-
-
Ad Soyad
E** C**
-
-
-
Ticaret
2, (%100)
Aynı durumu bende yaşadım lisede yıllar önce hatta gelip evden polisler almıştı 😂 Lisede tecil belgem gitmiş ancak ordaki memur işleme almadığı için boyle bir durum yaşamıştım. Daha sonrasında once emniyete sonra askerlik şubesine giderek olayı hallettik. Belgemin işleme henüz alınmadığı ve tamamiyle askeriyedeki memurdan kaynaklı bir hata olduğu için tekrar eve kadar bırakmışlardı. Bir problem olmaz kısacası okuldan bir öğrenci belgesi almanız en yakın askerlik şubesine gitmeniz ve durumu anlatmamız yeterli olacaktır. Korkulacak cezai durum vs yok.
Praticaret | Pratik E-Ticaret Sistemleri
Praticaret
Praticaret | Tam Entegre E-Ticaret
Kullanıcı
-
-
Yaş/Cinsiyet
30 / E
-
Meslek
E-Ticaret Sistemleri
-
-
Ad Soyad
E** C**
-
-
-
Ticaret
2, (%100)
Tecil ettirmek için gittiğinizde zaten 2 ve ya 3 yıl gibi bir süre uzatıyorlar bende öyle olmuştu. Diplomanın önemi yok yani en azindan benim zamanında öyleydi. Bence siz öğrenci belgenizi alın hicbir yere uğramadan öncelikle emniyete ve ya semt karakoluna gidin durumu açıklayın ne yapmam gerekiyor diye sorun daha sonra sizi en yakın askeriyeye götüreceklerdir. Gerekli belgeyi teslim edip tekrar gittiğiniz ekiple dönüş sağlayabilirsiniz. Bende lise son iken tecil eğitmiştim 2 ve ya 3 yıldı tam hatırlamıyorum ardından o süre dolduğu için hala okumaya devam ettiğin için 2 yıl daha tecil ettirdim. Suan hala okuyorum henüz 28 yaşını da doldurmadım 2 sene daha tecil ettirebilirim diye düşünüyorum. Kısacası 28 yasin a kadar siz gitmek istemediğiniz sürece her şartta tecil ettirebilirsiniz sorun yok.
Praticaret | Pratik E-Ticaret Sistemleri