lostyazilim
tr.link

Her alanda yazılım, grafik için Imac mi? Toplama pc mi?

41 Mesajlar 5.175 Okunma
acebozum
tr.link

Backlinkcigeldi Backlinkcigeldi Homo sapiens sapiens... Kullanıcı
  • Üyelik 19.06.2017
  • Yaş/Cinsiyet 26 / E
  • Meslek Öğrenci
  • Konum İstanbul Anadolu
  • Ad Soyad C** G**
  • Mesajlar 3334
  • Beğeniler 179 / 2222
  • Ticaret 139, (%100)
Bunlara ek olarak 3d tasarım, unity maya vs.. ve yazilım dillerinde de bir problem yoksa tamamdir hocam. Aradigim cihazı buldum. Ya bazi forumlarda ve sitelerde çok kafa karıstırıyorlar. Yok windows daha iyi yok maclerde bazi programlar calismiyor. Yok yazilim yaparken zorlanirsin. Yok grafik tasarimcilar icin mac iyi vs.. vs..

İnanilmaz bir bilgi kirliligi var

googleasistan
webimgo

cnrsgr cnrsgr Caner Sağır Kullanıcı
  • Üyelik 04.07.2016
  • Yaş/Cinsiyet 31 / E
  • Meslek Ajans Direktörü
  • Konum Samsun
  • Ad Soyad C** S**
  • Mesajlar 738
  • Beğeniler 58 / 463
  • Ticaret 46, (%98)

Backlinkcigeldi adlı üyeden alıntı

Bunlara ek olarak 3d tasarım, unity maya vs.. ve yazilım dillerinde de bir problem yoksa tamamdir hocam. Aradigim cihazı buldum. Ya bazi forumlarda ve sitelerde çok kafa karıstırıyorlar. Yok windows daha iyi yok maclerde bazi programlar calismiyor. Yok yazilim yaparken zorlanirsin. Yok grafik tasarimcilar icin mac iyi vs.. vs..

İnanilmaz bir bilgi kirliligi var

Bahsettiğin bu bilgi kirliliği hem kullanım alışkanlığı, hem de fiyat skalası karşılaştırması açısından ortaya çıkıyor. Bana da alım aşamasında çoğu kişi 4 yaşında bilgisayara o kadar para verilir mi, o paraya sıfır bilgisayar var diye yazmıştı, ama ben 2014'te 1.500-TL'ye aldığım bilgisayarımda hard disk değişmeden, format atmadan, ram yükseltmeden 3.5 yıl doldurduğum için fazlasıyla mutluyum. :)
Backlinkcigeldi

kişi bu mesajı beğendi.

• Üyelik 19.06.2017
  • Yaş/Cinsiyet 26 / E
  • Meslek Öğrenci
  • Konum İstanbul Anadolu
  • Ad Soyad C** G**
  • Mesajlar 3334
  • Beğeniler 179 / 2222
  • Ticaret 139, (%100)
Hocam 27 inch imac mi?

Yoksa macbook retina 2015 mi?

2side 3700TL şu an sahibinden de bakiyorum

• Üyelik 04.07.2016
  • Yaş/Cinsiyet 31 / E
  • Meslek Ajans Direktörü
  • Konum Samsun
  • Ad Soyad C** S**
  • Mesajlar 738
  • Beğeniler 58 / 463
  • Ticaret 46, (%98)
Her ne kadar sabit çalışmayı, monitöre bağlanmayı öngörerek bilgisayar bakıyor olsan da, benim tavsiyem Macbook Pro serisi olacaktır. Biraz pahalı ama, HDM ile ikinci monitöre geçiş yapabiliyorsun, istediğin zaman yanında taşıyabiliyorsun vs.
Backlinkcigeldi

kişi bu mesajı beğendi.

wmaraci
wmaraci

• Üyelik 19.06.2017
  • Yaş/Cinsiyet 26 / E
  • Meslek Öğrenci
  • Konum İstanbul Anadolu
  • Ad Soyad C** G**
  • Mesajlar 3334
  • Beğeniler 179 / 2222
  • Ticaret 139, (%100)
Hocam dediğiniz şekilde mac miniler var
Aşağiya link birakiyorum monitöre bağlanabiliyor. Bu ihtiyacımi karşılamaz mi peki?
https://www.apple.com/tr/mac-mini/

• Üyelik 04.07.2016
  • Yaş/Cinsiyet 31 / E
  • Meslek Ajans Direktörü
  • Konum Samsun
  • Ad Soyad C** S**
  • Mesajlar 738
  • Beğeniler 58 / 463
  • Ticaret 46, (%98)
Macbook Pro dışındaki modellerini kullanmadım, tavsiye niteliğinde birşey söyleyemem onlar için

• Üyelik 19.06.2017
  • Yaş/Cinsiyet 26 / E
  • Meslek Öğrenci
  • Konum İstanbul Anadolu
  • Ad Soyad C** G**
  • Mesajlar 3334
  • Beğeniler 179 / 2222
  • Ticaret 139, (%100)
Hocam bu maclerde yazılimlar için aylık bir ücret odeniyor di mi? Hepsi lisanslı oldugundan siz kaç TL ödüyorsunuz

moris moris ◡̈ Kullanıcı
  • Üyelik 11.12.2013
  • Yaş/Cinsiyet 27 / E
  • Meslek Yazılım Mühendisi
  • Konum İstanbul Anadolu
  • Ad Soyad M** B**
  • Mesajlar 831
  • Beğeniler 266 / 265
  • Ticaret 26, (%100)
4 Aydır Macbook Pro 2017 kullanıyorum hiç bir sıkıntısını görmedim hocam. Yazılım mühendisliği öğrencisiyim istediğim her dilde çalışabiliyorum. Programlar konusuna gelince eğer üniversite öğrencisiyseniz, üniversitenin dosya sitesinde çoğu programın lisanslı sürümü oluyor onları indirip kurabilirsiniz. Ayrıca yine üniversite öğrencisiyseniz office programlarını ücretsiz bir şekilde kullanabilirsiniz.

Programlar konusunda şimdiye kadar çok fazla sıkıntı yaşamadım windowsta olupta osx de olmayan programların her zaman bir alternatifi oluyor. Küçük bir örnek vereyim Notepad yerine TextWrangler kullanıyorum.
Mrtcn

kişi bu mesajı beğendi.

Mrtcn Mrtcn PrismaCSI Kullanıcı
  • Üyelik 06.09.2013
  • Yaş/Cinsiyet 32 / E
  • Meslek Cyber Sec & Project Manager
  • Konum Ankara
  • Ad Soyad M** G**
  • Mesajlar 3356
  • Beğeniler 481 / 1987
  • Ticaret 10, (%100)
Söylemeyi unutmayalım NTFS desteği yok driver satın almanız gerekiyor. Satın almadanda yapabilirsiniz. hatta şuan pek çok uygulamada kampanya var ben bu site ile baya kar ettim uygulamaları ucuza alıp

https://bundlehunt.com/

Benim kullandığım uygulamalar şöyle sıralamıştım zamanında eksiklikleri var tamamlarım bi ara :)

https://mertcangokgoz.com/macbooklarinizda-kullanabileceginiz-uygulamalar/
moris

kişi bu mesajı beğendi.

• Üyelik 19.06.2017
  • Yaş/Cinsiyet 26 / E
  • Meslek Öğrenci
  • Konum İstanbul Anadolu
  • Ad Soyad C** G**
  • Mesajlar 3334
  • Beğeniler 179 / 2222
  • Ticaret 139, (%100)

moris adlı üyeden alıntı

4 Aydır Macbook Pro 2016 kullanıyorum hiç bir sıkıntısını görmedim hocam. Yazılım mühendisliği öğrencisiyim istediğim her dilde çalışabiliyorum. Programlar konusuna gelince eğer üniversite öğrencisiyseniz, üniversitenin dosya sitesinde çoğu programın lisanslı sürümü oluyor onları indirip kurabilirsiniz. Ayrıca yine üniversite öğrencisiyseniz office programlarını ücretsiz bir şekilde kullanabilirsiniz.

Programlar konusunda şimdiye kadar çok fazla sıkıntı yaşamadım windowsta olupta osx de olmayan programların her zaman bir alternatifi oluyor. Küçük bir örnek vereyim Notepad yerine TextWrangler kullanıyorum.

Hocam hangi tarihli macbook kullaniyorsunuz bi de ek olarak 13 inch ekran yeterli geliyor mu? Yani sonucta tasarimla da ilgilenecegimden ek bir monitöre ihtiyac duyar miyim sizce?

wmaraci
wmaraci
Konuyu toplam 1 kişi okuyor. (0 kullanıcı ve 1 misafir)
Site Ayarları
  • Tema Seçeneği
  • Site Sesleri
  • Bildirimler
  • Özel Mesaj Al