-
-
Yaş/Cinsiyet
31 / E
-
Meslek
Yazılım Geliştirme Uzmanı
-
-
Ad Soyad
S** Y**
-
-
-
Ticaret
97, (%100)
Kesinlikle Windows. Hali hazırda uzun yıllar ikisini kullanan ve halen hem Mac OS hemde Windows kullanan biri olarak söylüyorum; eğer ileri düzey programlama yapacaksanız, kesinlikle Windows. Ama ben web tasarımla uğraşacağım, hemde grafik yapacağım diyorsanız, bu tamamen tercihe kalmış. Mac OS'da iş görür Windows'ta.
Ayrıca her yerde duyuyorum, neymiş efendim Mac OS daha stabilmiş. Yahu üç beş farklı cihaza yeni kendi cihazlarına hitap eden bir sistem ile, binlerce farklı cihaza hitap eden Windows'un stabilizesini nasıl karşılaştırırsınız? Yok neymiş hızlıymış. E bırakında hızlı olsun. Biri dediğim gibi üç beş cihaza, diğeri binlerce farklı cihaza ve donanıma hitap ediyor. Tabi ki daha yavaş olacak, tabi ki daha hantal olacak. Bu karşılaştırmayı doğru bulmuyorum.
-
-
Yaş/Cinsiyet
26 / E
-
Meslek
Öğrenci
-
-
Ad Soyad
C** G**
-
-
-
Ticaret
139, (%100)
Sinan hocamdan aldığım bilgiler ile
Windows veya linux üzerine bir toplama pc kuruyorum arkadaşlar.
Ryzen 5li
Gtx 1060tili
8gb ve ileride 16gb yapacagım ramli
256ssd 1tb harddiskli
23 24inch monitörlü
Mekanik klavyeli harika bir sistem kurdum. En kisa zaman da alip birlestirecegim. Sizlere de birer kutu açilim birleştirme ve test videosu çekip gönderirim
cihaneken
Üyeliği Durdurulmuş
Banlı Kullanıcı
-
-
Yaş/Cinsiyet
30 / E
-
Meslek
Elektrik Teknisyeni
-
-
Ad Soyad
C** E**
-
-
-
Ticaret
1, (%100)
Senin yapqcağın şey sisteme karar vermek. Paran yoksa toplarsın paran çoksa apple alırsın.
Şuda bir gerçek imac yada mac in yarı fiyatına aynı donanıma sahip (yüksekte olabilir) sistem toplayabilirsin.
Fakat 3000-4000 tl arası alacağın mac lar bahsettiğin konularda çokta iyi olmayacaktır. Çünkü bu fiyatlara alacağın bir mac de olsa olsa Geforce GT serisi bir ekran kartı olacak.
-
-
Yaş/Cinsiyet
26 / E
-
Meslek
Öğrenci
-
-
Ad Soyad
C** G**
-
-
-
Ticaret
139, (%100)
Hocam mackler ekran kartı olarak intel iris veya onboard kullanıyor :) yani çok gelismiş ekran kartlari yok keske gtx kullansalar.
Şu an toplama pc alacagim. Ileri de bir de macbook pro alirim 2.el 2sinden de bulundururum. Laptopum mac olur masaustum windows olur boylece ben de rahat ederim
-
-
Yaş/Cinsiyet
26 / E
-
Meslek
Öğrenci
-
-
Ad Soyad
C** G**
-
-
-
Ticaret
139, (%100)
Hocam sinan hocam senelerce hem windows hem mac kullanmıs. Ben laptop olarak mac masaustu olarak windows dusunuyorum. Mac al üzerine monitör al beni bir hayli zorlar şu an için gelecek sene de bir mac alırım. Ek olarak çinlileri kücümsememek gerektiğini düşünüyorum :) bir çok dünyaca ünlü sirket oraya fabrika açıp orada üretim yapıyor maliyeti az olduğundan. Dediğim gibi daha yolun başındayım önümde onlarca sene var yani.
Ek olarak ben profesyonel yazilimci veya grafiker degilim hocam mesela o üst segmente ulaştiktan sonra her ikisini de kullanmak istiyorum. Dediğim gibi laptop olarak mac masaustu olarak toplama pc dusunuyorum