lostyazilim
tr.link

Her alanda yazılım, grafik için Imac mi? Toplama pc mi?

41 Mesajlar 4.991 Okunma
lstbozum
tr.link

Backlinkcigeldi Backlinkcigeldi Homo sapiens sapiens... Kullanıcı
  • Üyelik 19.06.2017
  • Yaş/Cinsiyet 26 / E
  • Meslek Öğrenci
  • Konum İstanbul Anadolu
  • Ad Soyad C** G**
  • Mesajlar 3334
  • Beğeniler 179 / 2222
  • Ticaret 139, (%100)

Mrtcn adlı üyeden alıntı

Söylemeyi unutmayalım NTFS desteği yok driver satın almanız gerekiyor. Satın almadanda yapabilirsiniz. hatta şuan pek çok uygulamada kampanya var ben bu site ile baya kar ettim uygulamaları ucuza alıp

https://bundlehunt.com/

Benim kullandığım uygulamalar şöyle sıralamıştım zamanında eksiklikleri var tamamlarım bi ara :)

https://mertcangokgoz.com/macbooklarinizda-kullanabileceginiz-uygulamalar/

Hocam bu macbooklari geniş bir ekrana baglayip rahat rahat calisabilirim di mi? Bi de macbook pro 2.el bakarken macbook retina 2015 3700TL ye buldum sizce nasıl?

Windows donanimdan falan muazzam derece de iyi anliyorum fakat bu apple konusunda kafamda muazzam sorular var. Bilgi kirliliği var ondan zaten ister istemez bir önyargı olusuyor. Yoksa youtube hangi yazilimci veya tasarimci video atsa hepsinin önünde mac var

wmaraci
reklam

moris moris ◡̈ Kullanıcı
  • Üyelik 11.12.2013
  • Yaş/Cinsiyet 27 / E
  • Meslek Yazılım Mühendisi
  • Konum İstanbul Anadolu
  • Ad Soyad M** B**
  • Mesajlar 831
  • Beğeniler 266 / 265
  • Ticaret 26, (%100)
Backlinkcigeldi Postta 2016 yazmışım pardon 2017 olacak. 13 inch benim için gayet yeterli oluyor, tasarım işleriyle çok fazla uğraşmadığım için fakat siz uğraşacaksanız ek bir monitör gerekebilir. Çok da sıkıntı olmayacaktır bu sizin için ev ortamında daha çok kullanacağınız için ek bir monitör alıp kullanırsınız zaten ayrı bir zevki olur. Bence akasya avm ye gidip ilk bir deneyin iMac mi alacaksınız yoksa Macbook pro mu daha rahat karar verebilirsiniz. Ama bence macbook pro daha iyi olur ister istemez dışarıda bir işiniz vs olursa rahatlıkla taşıyabilir ve işinizi halledebilirsiniz.

Mrtcn Mrtcn PrismaCSI Kullanıcı
  • Üyelik 06.09.2013
  • Yaş/Cinsiyet 32 / E
  • Meslek Cyber Sec & Project Manager
  • Konum Ankara
  • Ad Soyad M** G**
  • Mesajlar 3356
  • Beğeniler 481 / 1987
  • Ticaret 10, (%100)

Backlinkcigeldi adlı üyeden alıntı

Hocam bu macbooklari geniş bir ekrana baglayip rahat rahat calisabilirim di mi? Bi de macbook pro 2.el bakarken macbook retina 2015 3700TL ye buldum sizce nasıl?

Windows donanimdan falan muazzam derece de iyi anliyorum fakat bu apple konusunda kafamda muazzam sorular var. Bilgi kirliliği var ondan zaten ister istemez bir önyargı olusuyor. Yoksa youtube hangi yazilimci veya tasarimci video atsa hepsinin önünde mac var

Dell E2417H ile kullanıyorum evde airi Thunderbolt to VGA kablom var bağlıyorum. Mis gibi kullanıyorum. zaten dönüştürücüler ile herşeyi halledersin. Sıkıntı çıkmaz

alacğaın macbook retinaya dikkat et bataryası bozulmamış olsun yoksa bin tl batarya parası vermek zorunda kalırsın daha sonradan ona göre seçimini yap

Sinan Sinan Grana Kullanıcı
  • Üyelik 18.07.2011
  • Yaş/Cinsiyet 31 / E
  • Meslek Yazılım Geliştirme Uzmanı
  • Konum İstanbul Avrupa
  • Ad Soyad S** Y**
  • Mesajlar 3509
  • Beğeniler 1321 / 1320
  • Ticaret 97, (%100)
Kesinlikle Windows. Hali hazırda uzun yıllar ikisini kullanan ve halen hem Mac OS hemde Windows kullanan biri olarak söylüyorum; eğer ileri düzey programlama yapacaksanız, kesinlikle Windows. Ama ben web tasarımla uğraşacağım, hemde grafik yapacağım diyorsanız, bu tamamen tercihe kalmış. Mac OS'da iş görür Windows'ta.

Ayrıca her yerde duyuyorum, neymiş efendim Mac OS daha stabilmiş. Yahu üç beş farklı cihaza yeni kendi cihazlarına hitap eden bir sistem ile, binlerce farklı cihaza hitap eden Windows'un stabilizesini nasıl karşılaştırırsınız? Yok neymiş hızlıymış. E bırakında hızlı olsun. Biri dediğim gibi üç beş cihaza, diğeri binlerce farklı cihaza ve donanıma hitap ediyor. Tabi ki daha yavaş olacak, tabi ki daha hantal olacak. Bu karşılaştırmayı doğru bulmuyorum.

wmaraci
wmaraci

• Üyelik 19.06.2017
  • Yaş/Cinsiyet 26 / E
  • Meslek Öğrenci
  • Konum İstanbul Anadolu
  • Ad Soyad C** G**
  • Mesajlar 3334
  • Beğeniler 179 / 2222
  • Ticaret 139, (%100)
Sinan hocamdan aldığım bilgiler ile
Windows veya linux üzerine bir toplama pc kuruyorum arkadaşlar.
Ryzen 5li
Gtx 1060tili
8gb ve ileride 16gb yapacagım ramli
256ssd 1tb harddiskli
23 24inch monitörlü
Mekanik klavyeli harika bir sistem kurdum. En kisa zaman da alip birlestirecegim. Sizlere de birer kutu açilim birleştirme ve test videosu çekip gönderirim

cihaneken cihaneken Üyeliği Durdurulmuş Banlı Kullanıcı
  • Üyelik 25.07.2014
  • Yaş/Cinsiyet 30 / E
  • Meslek Elektrik Teknisyeni
  • Konum Fransa
  • Ad Soyad C** E**
  • Mesajlar 3508
  • Beğeniler 488 / 1190
  • Ticaret 1, (%100)
Senin yapqcağın şey sisteme karar vermek. Paran yoksa toplarsın paran çoksa apple alırsın.
Şuda bir gerçek imac yada mac in yarı fiyatına aynı donanıma sahip (yüksekte olabilir) sistem toplayabilirsin.

Fakat 3000-4000 tl arası alacağın mac lar bahsettiğin konularda çokta iyi olmayacaktır. Çünkü bu fiyatlara alacağın bir mac de olsa olsa Geforce GT serisi bir ekran kartı olacak.

• Üyelik 19.06.2017
  • Yaş/Cinsiyet 26 / E
  • Meslek Öğrenci
  • Konum İstanbul Anadolu
  • Ad Soyad C** G**
  • Mesajlar 3334
  • Beğeniler 179 / 2222
  • Ticaret 139, (%100)
Hocam mackler ekran kartı olarak intel iris veya onboard kullanıyor :) yani çok gelismiş ekran kartlari yok keske gtx kullansalar.

Şu an toplama pc alacagim. Ileri de bir de macbook pro alirim 2.el 2sinden de bulundururum. Laptopum mac olur masaustum windows olur boylece ben de rahat ederim

• Üyelik 06.09.2013
  • Yaş/Cinsiyet 32 / E
  • Konum Ankara
  • Ad Soyad M** G**
  • Mesajlar 3356
  • Beğeniler 481 / 1987
  • Ticaret 10, (%100)

Hocam mackler ekran kartı olarak intel iris veya onboard kullanıyor :) yani çok gelismiş ekran kartlari yok keske gtx kullansalar.

Şu an toplama pc alacagim. Ileri de bir de macbook pro alirim 2.el 2sinden de bulundururum. Laptopum mac olur masaustum windows olur boylece ben de rahat ederim

Onboard ? neye göre kime göre

Abode ürünlerinde en hızlı renderi mac cihazda alıyoruz. GTX ve cuda bize bu konuda yardım etmiyor. Grafikçilerimiz memnun allahtan önemi olanıda o zaten

Ayrıca bizi o kadar uğraştırdınızda sizin kafanızda zaten AMD nin o çin malı işlemcili kasayı toplamak varmış. biz niye mac önerdiysek :D

• Üyelik 19.06.2017
  • Yaş/Cinsiyet 26 / E
  • Meslek Öğrenci
  • Konum İstanbul Anadolu
  • Ad Soyad C** G**
  • Mesajlar 3334
  • Beğeniler 179 / 2222
  • Ticaret 139, (%100)
Hocam sinan hocam senelerce hem windows hem mac kullanmıs. Ben laptop olarak mac masaustu olarak windows dusunuyorum. Mac al üzerine monitör al beni bir hayli zorlar şu an için gelecek sene de bir mac alırım. Ek olarak çinlileri kücümsememek gerektiğini düşünüyorum :) bir çok dünyaca ünlü sirket oraya fabrika açıp orada üretim yapıyor maliyeti az olduğundan. Dediğim gibi daha yolun başındayım önümde onlarca sene var yani.

Ek olarak ben profesyonel yazilimci veya grafiker degilim hocam mesela o üst segmente ulaştiktan sonra her ikisini de kullanmak istiyorum. Dediğim gibi laptop olarak mac masaustu olarak toplama pc dusunuyorum

• Üyelik 06.09.2013
  • Yaş/Cinsiyet 32 / E
  • Konum Ankara
  • Ad Soyad M** G**
  • Mesajlar 3356
  • Beğeniler 481 / 1987
  • Ticaret 10, (%100)

Hocam sinan hocam senelerce hem windows hem mac kullanmıs. Ben laptop olarak mac masaustu olarak windows dusunuyorum. Mac al üzerine monitör al beni bir hayli zorlar şu an için gelecek sene de bir mac alırım. Ek olarak çinlileri kücümsememek gerektiğini düşünüyorum :) bir çok dünyaca ünlü sirket oraya fabrika açıp orada üretim yapıyor maliyeti az olduğundan. Dediğim gibi daha yolun başındayım önümde onlarca sene var yani.

Ek olarak ben profesiyonel yazilimci veya grafiker degilim hocam mesela o üst segmente ulaştiktan sonra her ikisini de kullanmak istiyorum. Dediğim gibi laptop olarak mac masaustu olarak toplama pc dusunuyorum

Çinli küçümseme olayını ben bi ara detaylıca anlatırım girersek oraya çıkamayız. :D Network cihazlarında huawei tercih eden bir kurumdan ben güzelce örnekleri veririm forumda hatta sırf bir başlık bile açılır buna.

Masaüstü için düşünüyorsunuz madem ekran kartını 1070 ti alın. Rami direk 16 dan başlatın

Mekanik klavyeyede çok para vermemek için amazondan board alıp kendi mekanik klavyenizi yapabilirsiniz total maliyeti 30 dolar oluyor. Buradan kıstığınızı sisteme aktarırsınız. Hazır dolarda düşmüşken

wmaraci
wmaraci
Konuyu toplam 1 kişi okuyor. (0 kullanıcı ve 1 misafir)
Site Ayarları
  • Tema Seçeneği
  • Site Sesleri
  • Bildirimler
  • Özel Mesaj Al