lostyazilim
tr.link

Her alanda yazılım, grafik için Imac mi? Toplama pc mi?

41 Mesajlar 4.986 Okunma
lstbozum
tr.link

Backlinkcigeldi Backlinkcigeldi Homo sapiens sapiens... Kullanıcı
  • Üyelik 19.06.2017
  • Yaş/Cinsiyet 26 / E
  • Meslek Öğrenci
  • Konum İstanbul Anadolu
  • Ad Soyad C** G**
  • Mesajlar 3334
  • Beğeniler 179 / 2222
  • Ticaret 139, (%100)
Merhaba
Ryzen 5li
Gtx 1060tili
Vs.. güzel bir sistem kurdum.

Amacım yazilimin her alaniyla ugraşip grafik tasarim, 3d tasarim vs.. yapmak ara ara da oyun oynasam fena olmaz yani.

Bu maçla sizce Imac mi yoksa toplama pc mi almaliyim? Yazilimin ve tasarimin her alaniyla ilgilenmek icin hangisi daha uygundur

Imac kullananlar vs.. varsa kiyaslarsa sevinirim

wmaraci
reklam

netman netman netman Kullanıcı
  • Üyelik 30.01.2017
  • Yaş/Cinsiyet 35 / E
  • Meslek Danışman
  • Konum İstanbul Avrupa
  • Ad Soyad H** K**
  • Mesajlar 729
  • Beğeniler 204 / 203
  • Ticaret 10, (%90)
Windowsta olan ve kullandigim bir çok programin maclerde olmamasindan dolayi vazgectim. Bende bir ara dusunmustum fakat bu durumdan dolayi vazgectim

// Acta est fabula

cooper cooper Üyeliği Durdurulmuş Banlı Kullanıcı
  • Üyelik 03.12.2017
  • Yaş/Cinsiyet 28 / E
  • Meslek Müh. öğrencisi
  • Konum İstanbul Anadolu
  • Ad Soyad E** F**
  • Mesajlar 531
  • Beğeniler 225 / 254
  • Ticaret 5, (%100)
Sadece tasarım ve yazılım için imac, ama ekstradan oyun oynayacağım diyorsan güzel bir toplama sistem fazlasıyla yeter.

MehmetFazilK MehmetFazilK - Kullanıcı
  • Üyelik 23.10.2016
  • Yaş/Cinsiyet 25 / E
  • Meslek Girişimci
  • Konum İstanbul Avrupa
  • Ad Soyad M** K**
  • Mesajlar 905
  • Beğeniler 198 / 255
  • Ticaret 30, (%100)
Kesinlikle mac çünkü apple odaklı yazılım sadece macde yapılıyor ama android odaklı yazılım macde de yapılabiliyor

wmaraci
wmaraci

Mrtcn Mrtcn PrismaCSI Kullanıcı
  • Üyelik 06.09.2013
  • Yaş/Cinsiyet 32 / E
  • Meslek Cyber Sec & Project Manager
  • Konum Ankara
  • Ad Soyad M** G**
  • Mesajlar 3356
  • Beğeniler 481 / 1987
  • Ticaret 10, (%100)
Mac alıp geçin toplama pc den 50 kat performanslı takır takır çalışır. Windowsdaki tüm uygulamalar var. Hatta daha iyisi olan uygulamalar bile var
ahmetozer

kişi bu mesajı beğendi.

• Üyelik 19.06.2017
  • Yaş/Cinsiyet 26 / E
  • Meslek Öğrenci
  • Konum İstanbul Anadolu
  • Ad Soyad C** G**
  • Mesajlar 3334
  • Beğeniler 179 / 2222
  • Ticaret 139, (%100)

netman adlı üyeden alıntı

Windowsta olan ve kullandigim bir çok programin maclerde olmamasindan dolayi vazgectim. Bende bir ara dusunmustum fakat bu durumdan dolayi vazgectim

Aynem hocam beni de o tedirgin ediyor, ben hobi olarak ilgilendigim yazilim, photoshop ve 3d tasarim alanlarinda profesiyonel olmak icin bunun uzerine bir pc almak istiyorum. Her seyi rahatlikla calistirabilsin yani butcem tabii ki 5k 10k 15k civarlarinda degil yani simdi bi mac proya 20k verecek durumum su anlik kesinlikle yok :)

Mrtcn adlı üyeden alıntı

Mac alıp geçin toplama pc den 50 kat performanslı takır takır çalışır. Windowsdaki tüm uygulamalar var. Hatta daha iyisi olan uygulamalar bile var

Hocam yazilim dillerinin ve uygulamalarinin tümünde rahatlikla calisabilirim di mi? Bi de 3d tasarim vs..de yani takilacağım veya beni ugrastiracak programlar varsa kesinlikle bunu bilmek istiyorum.

Ek olarak bu dediklerimi yapacak en uygun mac tavsiyeniz nedir?

MehmetFazilK adlı üyeden alıntı

Kesinlikle mac çünkü apple odaklı yazılım sadece macde yapılıyor ama android odaklı yazılım macde de yapılabiliyor

Hocam c dilleri php python android ios, photoshop ve diger adobe programlari render vs.. yani akliniza gelecek her seyi yazilim ve tasarim olarak rahatca yapmak istiyorum. Oyun icin daha sonradan bir pc alabilirim. Bu ihtiyaclarimi gidersin ve film izliyebileyim yeterli

cooper adlı üyeden alıntı

Sadece tasarım ve yazılım için imac, ama ekstradan oyun oynayacağım diyorsan güzel bir toplama sistem fazlasıyla yeter.

Yazilim ve 3d tasarimin butun alanlari android ios uygulama gelistirme ve photoshop odakli olarak kullanacagim. Oyun da olsa guzel olurdu fakat eger bu saydiklarimda imac daha ondeyse kesinlikle imac tercih edecegim cunku zamanimin cogu bu işlerle gececek

Mrtcn Mrtcn PrismaCSI Kullanıcı
  • Üyelik 06.09.2013
  • Yaş/Cinsiyet 32 / E
  • Meslek Cyber Sec & Project Manager
  • Konum Ankara
  • Ad Soyad M** G**
  • Mesajlar 3356
  • Beğeniler 481 / 1987
  • Ticaret 10, (%100)

Backlinkcigeldi adlı üyeden alıntı

Hocam yazilim dillerinin ve uygulamalarinin tümünde rahatlikla calisabilirim di mi? Bi de 3d tasarim vs..de yani takildigim veya beni ugrastiracak programlar olursa kesinlikle bunu bilmek istiyorum.

Ek olarak bu dediklerimin yapacak en uygun mac tavsiyeniz nedir?

Hocam kendimden örnek vereyim yaklaşık 4 yıldır apple ürünleri ile çalışıyoruz. Tasarımcılar imac kullanıyor. Ben sistem ve network üzerine çalışıyorum. Macbook Pro kullanıyorum her işime yarıyor.

Geçen birileri çıktı yok efendim network cihazlarına bağlanmazmışta. O yapılmazmışta bu yapılmazmış. Parasını verip alıyorsun uygulamayı oda oluyor. :) Efsane ötesi uygulamalar zaten var

Mac aldığınızda yapacağınız ilk şey

- Homebrew kurmak
- Cargo kurmak (rust-lang için)
- Geliştirici araçlarını kurmak
- İstediğiniz IDE'yı kurmak

Zaten grafik ile ilgili tüm yazılımlar çalışıyor. İnsan ötesi süper render alma hızıda cabası ayrıca macos zaten kompozit bir yapıda her işinize yarar

özet :)

windows + linux = mac os x
Backlinkcigeldi

kişi bu mesajı beğendi.

• Üyelik 19.06.2017
  • Yaş/Cinsiyet 26 / E
  • Meslek Öğrenci
  • Konum İstanbul Anadolu
  • Ad Soyad C** G**
  • Mesajlar 3334
  • Beğeniler 179 / 2222
  • Ticaret 139, (%100)
Peki hocam en alt maliyetli önereceginiz işimi görecek mac cihazı nedir? Şu an 8 10k vs.. verme durumum yok yani ögrenciyim biliyorsunuzdur bu durumlari sonucta

eneskamis eneskamis WM Aracı Kullanıcı
  • Üyelik 04.09.2014
  • Yaş/Cinsiyet 28 / E
  • Meslek Yazılım Mühendisliği Öğrencisi
  • Konum İstanbul Avrupa
  • Ad Soyad E** K**
  • Mesajlar 921
  • Beğeniler 42 / 246
  • Ticaret 27, (%96)
Zaten Mac kullanılmaz vs. diyenlerin çoğu Macbook deneyimi olmayan kişilerdir. Bana göre Mac'de yaşayacağın tek sıkıntı o yıllardır Windows alışkanlığından kurtulmak olacaktır yoksa diğer her türlü yazılım ve grafik için Mac son derece iyidir.
Mrtcn Backlinkcigeldi

kişi bu mesajı beğendi.

eneskamis.com

• Üyelik 19.06.2017
  • Yaş/Cinsiyet 26 / E
  • Meslek Öğrenci
  • Konum İstanbul Anadolu
  • Ad Soyad C** G**
  • Mesajlar 3334
  • Beğeniler 179 / 2222
  • Ticaret 139, (%100)
Peki uygun maliyetli bir imac veya mac tavsiye edecek olan var mı? 2.el de alabilirim modeli belirtin bu ihtiyaçlarimin hepsinin rahatca karsilayip 2 3 sene en az beni gotursun yeterli

wmaraci
wmaraci
Konuyu toplam 1 kişi okuyor. (0 kullanıcı ve 1 misafir)
Site Ayarları
  • Tema Seçeneği
  • Site Sesleri
  • Bildirimler
  • Özel Mesaj Al