lostyazilim
tr.link

Instagramdan Dolandırıldım. Ne Yapabilirim?

34 Mesajlar 23.147 Okunma
lstbozum
tr.link

iamemrhn iamemrhn İlterizTR (Instagram) Kullanıcı
  • Üyelik 22.08.2018
  • Yaş/Cinsiyet 25 / E
  • Meslek Founder
  • Konum İstanbul Avrupa
  • Ad Soyad E** D**
  • Mesajlar 161
  • Beğeniler 35 / 22
  • Ticaret 1, (%100)
enesgunduz Dostum öncelikle geçmiş olsun. Ticarette bu tarz olayların yaşanması gerçekten utanç verici.

Anlaşmanın yapılıp, istenilen ürünün net göründüğü mesajlar elindeyse eğer kargo firmasından alabileceğini düşündüğüm ödeme yaptığına dair belgeyle savcılığa gidip şikayette bulunabilir, anlaşmayı yapan (şahıs ve kargo arasında yazılı anlaşma varsa.) şahsın bilgilerini kargo şirketinden alabilirsin.

+Anlaşmanın WhatsApp üzerinden yapılıp yapılmaması bir şeyi değiştirmez zannımca. Sözlü ve yazılı anlaşmalar olarak ikiye ayrılıyor. Sizin aranızdaki anlaşma da imza durumu olmadığından sözlü anlaşmaya girer diye düşünüyorum.

(Dava açmaktan korkma. Doğru yolları izlediğin sürece mağdur taraf sensin. Ticarete hile hurda karıştırılmasının ve bu yaşadığın şeyin cezasının olduğunu hatırlıyorum. Korkma, davanı aç. Kazanırsan dava masrafları davalı tarafından ödenir.)

wmaraci
reklam

enesgunduz enesgunduz Blackflioww Banlı Kullanıcı
  • Üyelik 09.09.2018
  • Yaş/Cinsiyet 26 / E
  • Meslek Ögrenci
  • Konum Şanlıurfa
  • Ad Soyad E** G**
  • Mesajlar 106
  • Beğeniler 13 / 30
  • Ticaret 1, (%100)
iamemrhn Hocam elimde bulunan tüm belgeleri alıp e-devlet üzerinden tüketici haklarına suç duyurusunda bulundum. En yakın zamanda savcılığa da gideceğim. Bu iş artık beni aştı. Bunca insan kandırılıyor ve kimse buna dur demiyor. Bunun bir sorumlusu da biziz. Peşine vermemiz lazım artık. İş para meselesi olmaktan çıktı yani. Ki instagram sayfaları hala aktif. Herhalde bi ip adresini bulup birşeyler yapabilirler diye tahmin ediyorum.
iamemrhn

kişi bu mesajı beğendi.

• Üyelik 09.09.2018
  • Yaş/Cinsiyet 26 / E
  • Meslek Ögrenci
  • Konum Şanlıurfa
  • Ad Soyad E** G**
  • Mesajlar 106
  • Beğeniler 13 / 30
  • Ticaret 1, (%100)
Arkadaşlar şu kapıda kargoyu kontrol edip edememe hakkında bir bilgisi olan yok mu?

Backlinkcigeldi Backlinkcigeldi Homo sapiens sapiens... Kullanıcı
  • Üyelik 19.06.2017
  • Yaş/Cinsiyet 26 / E
  • Meslek Öğrenci
  • Konum İstanbul Anadolu
  • Ad Soyad C** G**
  • Mesajlar 3334
  • Beğeniler 179 / 2222
  • Ticaret 139, (%100)

enesgunduz adlı üyeden alıntı

Arkadaşlar şu kapıda kargoyu kontrol edip edememe hakkında bir bilgisi olan yok mu?

Maalesef kapıda ödemelerde kontrol ettirmiyorlar. Ürünü açıp almazsanız ihale kargo firmasına kalıyor çünkü

wmaraci
wmaraci

btnaslan btnaslan Bilinen Hayatı Kodlayın Kullanıcı
  • Üyelik 08.03.2017
  • Yaş/Cinsiyet 24 / E
  • Meslek WebMater, Seo, YouTuber
  • Konum İstanbul Avrupa
  • Ad Soyad B** A**
  • Mesajlar 1207
  • Beğeniler 131 / 220
  • Ticaret 16, (%100)
Hocam geçenlerde ben de saat aldım ama parayı vermeden kontrol ettim saat istedim saat değildi geri gönderdim. Keşke kontrol etseydiniz.

btnaslan btnaslan Bilinen Hayatı Kodlayın Kullanıcı
  • Üyelik 08.03.2017
  • Yaş/Cinsiyet 24 / E
  • Meslek WebMater, Seo, YouTuber
  • Konum İstanbul Avrupa
  • Ad Soyad B** A**
  • Mesajlar 1207
  • Beğeniler 131 / 220
  • Ticaret 16, (%100)

Backlinkcigeldi adlı üyeden alıntı

Maalesef kapıda ödemelerde kontrol ettirmiyorlar. Ürünü açıp almazsanız ihale kargo firmasına kalıyor çünkü

Hayır hocam ürünü iade ediyorlar üstüne satıcıdan para alıyorlar.

Backlinkcigeldi Backlinkcigeldi Homo sapiens sapiens... Kullanıcı
  • Üyelik 19.06.2017
  • Yaş/Cinsiyet 26 / E
  • Meslek Öğrenci
  • Konum İstanbul Anadolu
  • Ad Soyad C** G**
  • Mesajlar 3334
  • Beğeniler 179 / 2222
  • Ticaret 139, (%100)

btnaslan adlı üyeden alıntı

Hayır hocam ürünü iade ediyorlar üstüne satıcıdan para alıyorlar.

Hocam aras da yurtici de kontrol isteyince kesinlikle izin vermediler. Kargodan kargoya degisiyor demekki. Size iyi niyetli biri gelmistir.

AliTasc1 AliTasc1 www.alitasci.com.tr Kullanıcı
  • Üyelik 24.11.2016
  • Yaş/Cinsiyet 31 / E
  • Meslek Grafik&Editör&WP
  • Konum Kocaeli
  • Ad Soyad A** T**
  • Mesajlar 581
  • Beğeniler 45 / 189
  • Ticaret 11, (%100)
Öncelikle geçmiş olsun diyorum.

Sorunuza gelecek olursak, bu durumdan birşey çıkartabilmenizin mümkünatı yoktur. Sonuç olarak karşı taraf size kargo göndereceğini garanti vermiş ve ürünü tarafınıza yollamış. Kargo firmasında imzaladığınız teslim kağıdı bile karşı taraf için yeterli bir gerekçedir. Mahkeme olduğunu var sayalım, adamın söyleyecei tek kelime " ürünü teslim almış " olacaktır. Buda karşı tarafı haklı konuma sokacaktır.

Ne yazık ki ülkemiz de bu konudan dolayı çok tokatçı var. Kargo firmalarının bu katı kurallarının arkasına sığınarak insanları mağdur ediyorlar. Yukarıda ki bir arkadaşımızın dediği gibi paranızı ürünü teslim almadan ve teslim aldım diye onaylamadan satıcıya iletmeyen platformlar kullanınız. Zira talep ettiğiniz kargo bozuk, yırtık veya beklediğiniz ürün çıkmaması durumunda bu tür platformlardan geri iade alabilmeniz mümkün.

Fakat söz konusu instagram veya diğer sosyal platformlar olunca şahıslar kargo firmasının arkasına sığınıyor. Kargo firması da biz ürünü teslim ettiğimize dair imza almadan teslim etmeyiz diyorlar. Yani iki tarafı da ... değnek varın siz hesap edin.

Büyük geçmiş olsun, umarım bundan sonrası için böyle birşey yazamaz ve buda size ders niteliğinde olur. Ama savcılıkmış, oymuş buymuş sadece yorulduğunuz ve dilekçe yazdırma masraflarınızı ödediğinizle kalırsınız.

• Üyelik 09.09.2018
  • Yaş/Cinsiyet 26 / E
  • Meslek Ögrenci
  • Konum Şanlıurfa
  • Ad Soyad E** G**
  • Mesajlar 106
  • Beğeniler 13 / 30
  • Ticaret 1, (%100)
AliTasc1 Kesinlikle haklısınız. Deneyimlemeden olmuyormuş demek ki. Bundan sonra her şeye temkinli yaklaşacağım. Güvenilir siteler dışında alışveriş yapmam daha. Ama savcılık vs. uğraşma demeniz bence yanlış. Ben uğraşmasam, başkası uğraşmasa nereye kadar gidecek bunun sonu? En sonunda bunlar benim oğlumu da torunumu da nesiller boyu bütün herkesi dolandırır. Nede olsa karşı çıkan yok. Ben parayı geçtim artık. Vatandaşlık görevi olarak gerekli mecralara suç duyurusunda bulunacağım. Elime bir şey geçecek mi? Hayır fakat üzerime düşen görevi yapmış olacağım. Ben o parayı onlara haram ettim zaten. Bir hayır görmezler o paradan. Gelenleri de köy okuluna bağışta bulunacağız. Umarım böyle bir vaka ile kimse karşılaşmaz.
Saygılar..

Dursun05 Dursun05 WM Aracı Kullanıcı
  • Üyelik 22.07.2016
  • Yaş/Cinsiyet 27 / E
  • Meslek Türkçe-İngilizce Çevirmen
  • Konum İstanbul Anadolu
  • Ad Soyad D** S**
  • Mesajlar 385
  • Beğeniler 95 / 96
  • Ticaret 8, (%75)
Hem kapıda ödemeli hem de dolandırıldınız?

wmaraci
wmaraci
Konuyu toplam 2 kişi okuyor. (0 kullanıcı ve 2 misafir)
Site Ayarları
  • Tema Seçeneği
  • Site Sesleri
  • Bildirimler
  • Özel Mesaj Al