sergennaslan adlı üyeden alıntı
Eğer siz savcılığa gidip şikayet etmezseniz bu arkadaşlar daha da çoğalacaklar. Yarın çocuklarınızı dolandıracaklar. Duyarlı bir vatandaş olun ve görevinizi yapın. Mahkeme kararıyla paranızı geri alın.
Sırf bunun için şikayet edeceğim. Hep bu yüzden kaybediyoruz biz. Her şeyi oluruna bırakıyoruz. Ben elimden geldiğince tüm makamlara şikayette bulunacağım. Büyük ihtimal ile bi sonuç alamayacağım ama en azından üzerime düşen görevi yapmış olacağım.
Kargo görevlisine "Kontrol edebiliyor muyuz içini" diye sordum fakat ısrarla hayır dedi. Kargo firmasına gittiğimde ise yine aynı cevabı aldım.
alperi adlı üyeden alıntı
Savcılık bu tür olaylardan dolayı başvuruyu genelde kabul etmez. Şikayetini tüketici hakem heyetine yaparsın ki ürün fiyatı da bunu gerektiriyor. Ama iade söz konusu olursa mesafeli satış sözleşmesine göre yapılabilir, sizde mesafeli satış sözleşmesi olmadığı için iade söz konusu olmayacaktır. Bu tür ************** insanlar genelde yanlış adres ve telefon bilgisi verirler. Ürünü almadan önce kargo görevlisinin yanında kontrol etmeniz gerekirdi. Ülkemizde uygulanmayan bir şey var. Kargoyu kabul etmeden önce yetkilinin yanında açıp bakmaya yetkilisiniz bu hakkı kullanın. Size parasını ödemeden açamazsınız diyeceklerdir kargoların böyle bir hakkı yok!
Ben aynı durumla karşılaştım. Kredi kartına kapıda ödeme aldım. Ups kargo kredi kartına ödemeyi aldı sonra bana ürünü teslim etti. Açtım baktım sipariş ettiğim ürünle gelen ürünün alakası yok. Firmaya telefonla ulaşmaya çalıştım ulaşamadım. UPS kargo genel merkezini arayıp söz konusu mağduriyeti yapan firmanın ücreti tahsil eden firma olarak, sorumluluk sizde dedim. Anlayışlı bir yöneticiymiş haklısınız dediler. Kredi kartı tahsili iptal edip, ürünü benden aldılar. Ondan sonra mesafeli satış sözleşmesi olmayan kimseden bu şekilde alışveriş yapmadım.
Hocam Kargo görevlisine "Kontrol edebiliyor muyuz içini" diye sordum fakat ısrarla hayır dedi. Kargo firmasına gittiğimde ise yine aynı cevabı aldım. Ana merkezi aradım Aras kargonun ve paranın şahsın hesabına gitmemesini istedim fakat bunu yapamayacaklarını, sadece gönderici için şikayet alabileceklerini söylediler. Ne yapacağımı bilemez oldum.
FurkanCanöz adlı üyeden alıntı
Kardeşim instagramdan alışveriş mi yapılır ya Allah için biraz mantık kurun. Forumda takipçi satan var, sahte WhatsApp sohbet uygulamaları var. Yani teknoloji forumundasınız, olayın içerisindesiniz. Ben şimdi gidip internetten bulduğum fotoları paylaşıp, buradan da takipçi satın alıp satış yapsam kim engelleyebilir?
Resmen dolandırılmak için uğraşıyorsunuz, geçmiş olsun yine de.
Çok haklısın hocam. Bir daha böyle bir kerizliğe kesinlikle düşmeyeceğim.
Ayrıca şu kargonun kapıda açıp kontrol edebilme yetkisinin olup olmadığı hakkında kesin bilgisi olan var mı? Eğer yapabiliyorsak kargo firmasını da şikayet edeceğim.