lostyazilim

Kaza Yaptım. Suçlu Ben miyim?

37 Mesajlar 5.099 Okunma
lstbozum
wmaraci reklam

Being Being İçeriklerin Gücü Adına! Kullanıcı
  • Üyelik 08.04.2012
  • Yaş/Cinsiyet 32 / E
  • Meslek Metin Yazarı/Editörü
  • Konum İstanbul Avrupa
  • Ad Soyad B** G**
  • Mesajlar 935
  • Beğeniler 1087 / 1028
  • Ticaret 91, (%100)
webtegez bana kalırsa bu adamlar seni soymanın peşinde dostum haberin olsun. 2 kere trafik kazası geçirdim ikisinde de %100 kusur karşı tarafındı. Kimse cebinden çıkarıp 1 lira vermedi. Her işimi sigortayla hallettim. Keza çevremdeki insanlarda da öyle oldu.

Ayrı konu trafik sigortası hasarın tümünü öder. Muhabbete tanıklık ettiğim için kendimi sorumlu hissettim birkaç bilgili arkadaşı arayıp muhabbeti aynen anlattım. Hepsi beni doğruladı, taksi yattı parası işinin yasal boyutu varmış ama bunu belgeleyerek mahkemeye vermeleri gerekiyormuş. Mahkeme haklı bulursa da TUTARI SİZ DEĞİL SİGORTA ŞİRKETİNİZ karşılar. Trafik kazası yaparken insanlar adam mı seçiyor sanki. Uyanık olmanı öneririm. En net bilgiyi almak için sigorta şirketini ara durumu aynen anlat. Benim söylediklerimden de bahset daha net bilgi vereceklerdir. Kaza yaptığın arkadaşlar kolay yoldan paranı almanın peşindeler.

Bir kişinin fikirlerini çalmaya "alıntı", birçok kişinin fikirlerini çalmaya "araştırma" denir. Bir de hiçbir şeyi çalamayacak olanlar vardır.
wmaraci
reklam

faruk16 faruk16 WM Aracı Kullanıcı
  • Üyelik 07.12.2013
  • Yaş/Cinsiyet 31 / E
  • Meslek Muhasebe
  • Konum Bursa
  • Ad Soyad Ö** A**
  • Mesajlar 659
  • Beğeniler 324 / 170
  • Ticaret 3, (%100)

webtegez adlı üyeden alıntı

inşallah hocam gerçekten çok doğru konuştunuz. Kesinlikle haklısınız.

İşte bu üstadım. Artık bu süreçten sonra almak istediğim soruların cevaplarından bir taneside bu. Bize dediler ki 100% sen suçlu çıktığın için kendi arabanı komple kendin yaptıracaksın. Karşı tarafın hasarınıda benim kendi sigorta şirketim sadece bir kısmını yatırıp akabinde devamını ben verecekmişim. Bununla beraber taksi ne kadar yattıysa (yatar parası günlük 400 TL felan imiş.) hepsinide ben ödeyecekmişim. Bunları yapmak zorundaymışm.

Şimdi benim sence ne yapmam gerekir hocam. Allah aşkına bir yardımcı olun. Parayı vermiyim mi? Vermezsem ne olur? Bi avukatla görüştük karşı tarafı bir arayıp ne yapacaklarını sorun anlaşmaya varın dedi. Yoksa onlar araya kendilerini hayatta karıştırmızlar. Sessizce beklerler sizin 7 günlük itiraz süreniz dolduktan sonra ve siz hala parayı ödemedikten sonra kendi avukatlarına başvurup avukat parasıda dahil olmak üzere hepsini sizin üzerinize yıkarlar dedi.

Bir NOT olarak daha: Kaza yaptığım taksi şoförü sigortasız mış. Yani sigortasız eleman olarak ticari takside çalışıyormuş. Ne kadar etkisi olur, bizim kazaya bir faydası veya zararı olur mu bilmem ama söylemek istedim.

Ya nolur bi yardımcı olun valla çok sevinirim.

Kesinlikle kimseye kuruş ödeme yapmayın, kimse sizden ekstra para talep edemez. Sizin sigortanız onun masrafını karşılamak için var.

Avukatada verse hiç bir şey alamaz. Bir sıkıntınız olur pm atın.

webtegez webtegez İstersen Milyoner Olursun Kullanıcı
  • Üyelik 04.11.2013
  • Yaş/Cinsiyet 29 / E
  • Meslek Elektronik Teknikeri - PHP'ci
  • Konum İstanbul Anadolu
  • Ad Soyad B** P**
  • Mesajlar 329
  • Beğeniler 100 / 99
  • Ticaret 0, (%0)

faruk16 adlı üyeden alıntı

Merhaba, bu işi yapıyorum. Buraya çizdiğiniz krokiye göre %100 kusurlusunuz, polis rapor tutsaydı taksiye kavşaklarda yavaşlamadığı için %25'lik bir kusur verebilirdi. Ancak anlaşmalı tutanaklarda %25 yok, %100 kusurlusunuz.

Being adlı üyeden alıntı

webtegez bana kalırsa bu adamlar seni soymanın peşinde dostum haberin olsun. 2 kere trafik kazası geçirdim ikisinde de %100 kusur karşı tarafındı. Kimse cebinden çıkarıp 1 lira vermedi. Her işimi sigortayla hallettim. Keza çevremdeki insanlarda da öyle oldu.

Ayrı konu trafik sigortası hasarın tümünü öder. Muhabbete tanıklık ettiğim için kendimi sorumlu hissettim birkaç bilgili arkadaşı arayıp muhabbeti aynen anlattım. Hepsi beni doğruladı, taksi yattı parası işinin yasal boyutu varmış ama bunu belgeleyerek mahkemeye vermeleri gerekiyormuş. Mahkeme haklı bulursa da TUTARI SİZ DEĞİL SİGORTA ŞİRKETİNİZ karşılar. Trafik kazası yaparken insanlar adam mı seçiyor sanki. Uyanık olmanı öneririm. En net bilgiyi almak için sigorta şirketini ara durumu aynen anlat. Benim söylediklerimden de bahset daha net bilgi vereceklerdir. Kaza yaptığın arkadaşlar kolay yoldan paranı almanın peşindeler.

faruk16 adlı üyeden alıntı

Kesinlikle kimseye kuruş ödeme yapmayın, kimse sizden ekstra para talep edemez. Sizin sigortanız onun masrafını karşılamak için var.

Avukatada verse hiç bir şey alamaz. Bir sıkıntınız olur pm atın.

Çok sağolun. Sİgortam şirketiyle detaylı görüşme yaptığımda karşı tarafın masrafını tamamen sigorta karşılıyormuş. Ben de kendi hasarımı kendi cebimden karşılıyormuşum. Yatar parası varmış evet, doğru fakat adam bizi mahkemeye de verse yatar parasını da biz karşılıyormuşuz. Sigorta şirketi yatar parası bizlik bir iş değil dedi yasal olarak. Sizin ödemeniz gerekiyor dedi..

Batuhan P. | SoftVore.com

berkangndz berkangndz Php & Swift Developer Kullanıcı
  • Üyelik 04.01.2014
  • Yaş/Cinsiyet 34 / E
  • Meslek .
  • Konum Diğer
  • Ad Soyad B** G**
  • Mesajlar 366
  • Beğeniler 175 / 87
  • Ticaret 7, (%100)
çok saçma birşey yatar parası nedir arkadaş ulan sanki bilerek gidip ticari taksiye çarptı bana kalsa 1 kuruş vermem bilgim yok ancak aşırı saçma geldi adam soyma peşindeler gibi bir de adam sigortasız çalışıyormuş öyle birşey resmiyette varmı sigortasız çalışabilir diye yok sanırım ? neyse geçmiş olsun hocam insanı yaşlandırır böyle ş... insanlar

wmaraci
wmaraci

impjix impjix WM Aracı Kullanıcı
  • Üyelik 10.03.2013
  • Yaş/Cinsiyet 33 / E
  • Meslek Yazılım Mühendisi
  • Konum Ankara
  • Ad Soyad F** A**
  • Mesajlar 2426
  • Beğeniler 809 / 814
  • Ticaret 17, (%100)
Yolda ışım yoksa 4 yolum bir tarafında dur şevhası vardır. O levha kimde ise o suçludur. Onun haricinde com büyk ihtimalle siz tamamen suclusunuz.

webtegez webtegez İstersen Milyoner Olursun Kullanıcı
  • Üyelik 04.11.2013
  • Yaş/Cinsiyet 29 / E
  • Meslek Elektronik Teknikeri - PHP'ci
  • Konum İstanbul Anadolu
  • Ad Soyad B** P**
  • Mesajlar 329
  • Beğeniler 100 / 99
  • Ticaret 0, (%0)

berkangndz adlı üyeden alıntı

çok saçma birşey yatar parası nedir arkadaş ulan sanki bilerek gidip ticari taksiye çarptı bana kalsa 1 kuruş vermem bilgim yok ancak aşırı saçma geldi adam soyma peşindeler gibi bir de adam sigortasız çalışıyormuş öyle birşey resmiyette varmı sigortasız çalışabilir diye yok sanırım ? neyse geçmiş olsun hocam insanı yaşlandırır böyle ş... insanlar

Çok sağolun hocam. Valla haklısınız. Kaç gündür düşünmekten helak oldum. Bakalım bizi daha neler beklicek bu olayda.

impjix adlı üyeden alıntı

Yolda ışım yoksa 4 yolum bir tarafında dur şevhası vardır. O levha kimde ise o suçludur. Onun haricinde com büyk ihtimalle siz tamamen suclusunuz.

Ben suçluyum hocam tamamen. Bende vardı Dur tabelası. Bende bekledim baktım cadde boşaldı ticari taksi de baya ilerideydi o gelene kadar geçerim dedim ama olmadı işte.

Frene basıp yavaşlasa ölür sanki..

Batuhan P. | SoftVore.com

PcDelisi PcDelisi Kısa bir ara Kullanıcı
  • Üyelik 09.05.2014
  • Yaş/Cinsiyet 39 / E
  • Meslek Grafiker
  • Konum Ankara
  • Ad Soyad E** K**
  • Mesajlar 705
  • Beğeniler 227 / 226
  • Ticaret 387, (%100)
Hocam ilk olarak geçmiş olsun. Taksi, dolmuş veya otobüs gibi ticari araçlarla yapılan kazalarda eğer karşı taraf haklı olursa "araç mahrumiyet tazminatı" adı altında ücret talep edebiliyorlar. Bu ücreti hiç bir şekilde trafik sigortanız karşılamaz.

Benzer Karar: https://goo.gl/BLcU3R

Siz en sağlıklısı sigorta şirketinizi arayarak durumu izah edin. Onlar daha net bilgi verebilirler.

WebMoney hesabıma ödeme yapmadan önce mutlaka adresin güncel olduğuna dair bilgi isteyin.
wmaraci
Konuyu toplam 1 kişi okuyor. (0 kullanıcı ve 1 misafir)
Site Ayarları
  • Tema Seçeneği
  • Site Sesleri
  • Bildirimler
  • Özel Mesaj Al