lostyazilim

Kaza Yaptım. Suçlu Ben miyim?

37 Mesajlar 5.109 Okunma
lstbozum
wmaraci reklam

Postolache Postolache WM Aracı Kullanıcı
  • Üyelik 09.07.2014
  • Yaş/Cinsiyet 29 / E
  • Meslek Freelance programmer
  • Konum Antalya
  • Ad Soyad T** E**
  • Mesajlar 46
  • Beğeniler 1 / 8
  • Ticaret 2, (%100)
kontrolsüz kavşakta her zaman sağ tarafta kalanlar önce geçer, yani beklemen gerekiyordu
ama çıktığın yer sanırım cadde değil tali yol
geçmiş olsun

wmaraci
reklam

ermaneray ermaneray proje danışmanlığı Kullanıcı
  • Üyelik 18.11.2013
  • Yaş/Cinsiyet 42 / E
  • Meslek satınalma/proje danışmanlık
  • Konum İstanbul Avrupa
  • Ad Soyad E** Ç**
  • Mesajlar 2627
  • Beğeniler 77 / 644
  • Ticaret 12, (%100)
Geçiş üstünlüğüne göre kabahat sende hocam :(

WWT WWT NazımYılmaz Kullanıcı
  • Üyelik 09.08.2016
  • Yaş/Cinsiyet 30 / E
  • Meslek Web Tasarım Departman Sorumlus
  • Konum Konya
  • Ad Soyad N** Y**
  • Mesajlar 340
  • Beğeniler 86 / 94
  • Ticaret 2, (%100)
geçmiş olsun hocam, allah kimseye kaza bela vermesin. geç gidelim gideceğimiz yere ama sorunsuz gidelim derim hep :)

Kişisel : nazimyilmaz.com.tr

Mc4ntrk Mc4ntrk www.Leyyin.net Kullanıcı
  • Üyelik 01.06.2016
  • Yaş/Cinsiyet 28 / E
  • Meslek Öğrenci
  • Konum Ankara
  • Ad Soyad M** C**
  • Mesajlar 33
  • Beğeniler 9 / 2
  • Ticaret 0, (%0)
Geçmiş olsun. Geçiş üstünlüğü sizde olması lazım.

wmaraci
wmaraci

furki1906 furki1906 WM Aracı Kullanıcı
  • Üyelik 23.03.2017
  • Yaş/Cinsiyet - / E
  • Meslek Yazılım Uzmanı
  • Konum Bursa
  • Ad Soyad F** A**
  • Mesajlar 90
  • Beğeniler 24 / 10
  • Ticaret 0, (%0)
Geçmiş olsun hocam. Bu konuda kendi fikrimi beyan etmek isterim. Şimdi taksi ana caddeden gidiyor ve sende tahli yoldan caddeyi kullanarak karşıta geçmeye çalışıyorsun takside caddeden gidiyor senin yoldan çıkmadan önce durup sağı solu kontrol etmen gerekirdi fakat taksi tahminimce süratliydi veya yola bakmıyordu ki senin caddeye çıktığını görmemiş hocam her halukarda suçlusun fakat 8 de 8 de olabilir 8 de 4 de olabilir emin değilim

webtegez webtegez İstersen Milyoner Olursun Kullanıcı
  • Üyelik 04.11.2013
  • Yaş/Cinsiyet 29 / E
  • Meslek Elektronik Teknikeri - PHP'ci
  • Konum İstanbul Anadolu
  • Ad Soyad B** P**
  • Mesajlar 329
  • Beğeniler 100 / 99
  • Ticaret 0, (%0)

Ranay adlı üyeden alıntı

üstadım aynı kazayı bir kaç ay önce bende yaptım. Üstelik yola büyük oranda cıkan bendim son sürat arabanın ön yan kısmından girmişti. ve %100 suçlu bulundum.

Eğer sürücüde alkol ve evrak eksikliği yoksa sigorta şirketi kanunlar gereği ilk olarak cadde de kim var diye bakıyor olacak. Ve ne yazıkki cadde de siz yoksunuz. Bu nedenle suç sizde.

Postolache adlı üyeden alıntı

kontrolsüz kavşakta her zaman sağ tarafta kalanlar önce geçer, yani beklemen gerekiyordu
ama çıktığın yer sanırım cadde değil tali yol
geçmiş olsun

ermaneray adlı üyeden alıntı

Geçiş üstünlüğüne göre kabahat sende hocam :(

WWT adlı üyeden alıntı

geçmiş olsun hocam, allah kimseye kaza bela vermesin. geç gidelim gideceğimiz yere ama sorunsuz gidelim derim hep :)

Mc4ntrk adlı üyeden alıntı

Geçmiş olsun. Geçiş üstünlüğü sizde olması lazım.

furki1906 adlı üyeden alıntı

Geçmiş olsun hocam. Bu konuda kendi fikrimi beyan etmek isterim. Şimdi taksi ana caddeden gidiyor ve sende tahli yoldan caddeyi kullanarak karşıta geçmeye çalışıyorsun takside caddeden gidiyor senin yoldan çıkmadan önce durup sağı solu kontrol etmen gerekirdi fakat taksi tahminimce süratliydi veya yola bakmıyordu ki senin caddeye çıktığını görmemiş hocam her halukarda suçlusun fakat 8 de 8 de olabilir 8 de 4 de olabilir emin değilim

Amin hocam çok sağolun. Çok teşekkür ederim. Ama ben her defasında diyorum. Işıkları olmadığı ve orada arabalar hiç eksik olmadığı için ben yola çıktığım vakitte ticari taksi epey ilerdeydi. Son sürat gittiğini ya ben tahmin edemedim yada kendisi sonradan hızlandı onu bilmiyorum. Hiç araba bitmeyecek bir cadde. Hep sağdakini bekleyeceğimizi varsayarsam hiçbir zaman karşıya geçiş yapamayız ki orada. Belki biraz saçma bi yorum yapmış oldum ama aklıma ilk gelende bu oldu.
Gucluyazar

kişi bu mesajı beğendi.

Batuhan P. | SoftVore.com

Altay Altay MW Aracı Kullanıcı
  • Üyelik 04.07.2012
  • Yaş/Cinsiyet 28 / E
  • Meslek Öğrenci
  • Konum Antalya
  • Ad Soyad E** K**
  • Mesajlar 563
  • Beğeniler 111 / 121
  • Ticaret 11, (%100)
Öncelikle çok geçmiş olsun, size veya karşıdaki kişiye bir şey olmamış ya en önemlisi bu, gerisi halledilir bir şekilde. Sürekli sürücü kurslarında takılan, sürücü hocalarıyla trafiğe çıkan (gözlemci olarak) bu konuda ben de bir kaç şey söylemek isterim. Öncelikle yazılı trafik kurallarına göre kesinlikle suçlusunuz. Tali yol, yani ana-yola bağlantı yolu. Sizin geçiş üstünlüğünüz kesinlikle bulunmamakta; karşı tarafı beklemek zorundasınız.

Fakat pratikte; siz haklısınız. Türkiye'de trafik sistemi ne yazık ki pek iyi değil. Genellikle kimsenin size yol vermediği veya sizi düşünmediği bir yer. Bu sebeple eninde sonunda insanlar risk alıp yola atlıyorlar; yayaları ele alalım. Bazı yerler var ki; siz araçların önüne atlayıp da herhangi birini durdurmadıkça saatlerce orada bekleyebilirsiniz; otobüsler, neredeyse günde yüzlerce kez durağa yanaşıp yolcu indirip-bindirirler; eğer direk önünüze kırmayıp yani risk almayıp, kendilerini yola atmazlar ise emin olun, o günkü turlarını bile bitiremezler. Eee hal böyle olunca; karşı taraftaki affedersiniz öküzün de dikkat edip, buradaki yol hakkı benim, bu yolu kullanmak için gerekirse ona geçiririm ya da kaza yaparız; nasılsa "ben haklıyım" demeyip; yol vermesi, yavaşlaması ve gerekirse hemen ayağının yanında bulunan o "fren"e basıp durması gerekir. Ama ne yazık ki bu böyle olmuyor.
Tekrardan geçmiş olsun diyorum. Umarım kimsenin başına gelmez.
webtegez

kişi bu mesajı beğendi.

PHP Coder,
Kişisel Blog: http://evrimaltay.net

Being Being İçeriklerin Gücü Adına! Kullanıcı
  • Üyelik 08.04.2012
  • Yaş/Cinsiyet 32 / E
  • Meslek Metin Yazarı/Editörü
  • Konum İstanbul Avrupa
  • Ad Soyad B** G**
  • Mesajlar 935
  • Beğeniler 1087 / 1028
  • Ticaret 91, (%100)
webtegez sonuç açıklanmış %100 siz suçlu bulunmuşsunuz üstelik sırf teorik hatalar yüzünden. Buraya kadar hepsi okey sorun yok lakin cebinizden kimseye çıkarıp 1 lira vermek zorunda değilsiniz. arkadaşlar her sene trafik sigortası diye soyup soğana çeviriyorlar milleti. Karşıdaki arkadaşın arabası mı hasarlı? Götürsün sigortanın karşıladığı gibi nerede istiyorsa gönlünce yaptırsın.

Aynı şekilde sakın ha sakın, taksi yattı parası cart curt falan ödemeyin. Yatırmasın kardeşim, aracı vuruk diye yolda mı duramıyor sanki. Nasıl isterse öyle tamir ettirsinler orası seni bağlamaz.

Trafiğe çıkan herkes mevcut kaza riskini göze alarak çıkar. Aracın ticari olması senin sorunun değil, onların sorunu. Taksinin şoförü de dikkat etseymiş. Böyle bir mantık yok. Aman diyeyim ödemeyin gerekirse işi adli boyuta taşıyın.
webtegez

kişi bu mesajı beğendi.

Bir kişinin fikirlerini çalmaya "alıntı", birçok kişinin fikirlerini çalmaya "araştırma" denir. Bir de hiçbir şeyi çalamayacak olanlar vardır.

webtegez webtegez İstersen Milyoner Olursun Kullanıcı
  • Üyelik 04.11.2013
  • Yaş/Cinsiyet 29 / E
  • Meslek Elektronik Teknikeri - PHP'ci
  • Konum İstanbul Anadolu
  • Ad Soyad B** P**
  • Mesajlar 329
  • Beğeniler 100 / 99
  • Ticaret 0, (%0)

Altay adlı üyeden alıntı

Öncelikle çok geçmiş olsun, size veya karşıdaki kişiye bir şey olmamış ya en önemlisi bu, gerisi halledilir bir şekilde. Sürekli sürücü kurslarında takılan, sürücü hocalarıyla trafiğe çıkan (gözlemci olarak) bu konuda ben de bir kaç şey söylemek isterim. Öncelikle yazılı trafik kurallarına göre kesinlikle suçlusunuz. Tali yol, yani ana-yola bağlantı yolu. Sizin geçiş üstünlüğünüz kesinlikle bulunmamakta; karşı tarafı beklemek zorundasınız.

Fakat pratikte; siz haklısınız. Türkiye'de trafik sistemi ne yazık ki pek iyi değil. Genellikle kimsenin size yol vermediği veya sizi düşünmediği bir yer. Bu sebeple eninde sonunda insanlar risk alıp yola atlıyorlar; yayaları ele alalım. Bazı yerler var ki; siz araçların önüne atlayıp da herhangi birini durdurmadıkça saatlerce orada bekleyebilirsiniz; otobüsler, neredeyse günde yüzlerce kez durağa yanaşıp yolcu indirip-bindirirler; eğer direk önünüze kırmayıp yani risk almayıp, kendilerini yola atmazlar ise emin olun, o günkü turlarını bile bitiremezler. Eee hal böyle olunca; karşı taraftaki affedersiniz öküzün de dikkat edip, buradaki yol hakkı benim, bu yolu kullanmak için gerekirse ona geçiririm ya da kaza yaparız; nasılsa "ben haklıyım" demeyip; yol vermesi, yavaşlaması ve gerekirse hemen ayağının yanında bulunan o "fren"e basıp durması gerekir. Ama ne yazık ki bu böyle olmuyor.
Tekrardan geçmiş olsun diyorum. Umarım kimsenin başına gelmez.

inşallah hocam gerçekten çok doğru konuştunuz. Kesinlikle haklısınız.

Being adlı üyeden alıntı

webtegez sonuç açıklanmış %100 siz suçlu bulunmuşsunuz üstelik sırf teorik hatalar yüzünden. Buraya kadar hepsi okey sorun yok lakin cebinizden kimseye çıkarıp 1 lira vermek zorunda değilsiniz. arkadaşlar her sene trafik sigortası diye soyup soğana çeviriyorlar milleti. Karşıdaki arkadaşın arabası mı hasarlı? Götürsün sigortanın karşıladığı gibi nerede istiyorsa gönlünce yaptırsın.

Aynı şekilde sakın ha sakın, taksi yattı parası cart curt falan ödemeyin. Yatırmasın kardeşim, aracı vuruk diye yolda mı duramıyor sanki. Nasıl isterse öyle tamir ettirsinler orası seni bağlamaz.

Trafiğe çıkan herkes mevcut kaza riskini göze alarak çıkar. Aracın ticari olması senin sorunun değil, onların sorunu. Taksinin şoförü de dikkat etseymiş. Böyle bir mantık yok. Aman diyeyim ödemeyin gerekirse işi adli boyuta taşıyın.

İşte bu üstadım. Artık bu süreçten sonra almak istediğim soruların cevaplarından bir taneside bu. Bize dediler ki 100% sen suçlu çıktığın için kendi arabanı komple kendin yaptıracaksın. Karşı tarafın hasarınıda benim kendi sigorta şirketim sadece bir kısmını yatırıp akabinde devamını ben verecekmişim. Bununla beraber taksi ne kadar yattıysa (yatar parası günlük 400 TL felan imiş.) hepsinide ben ödeyecekmişim. Bunları yapmak zorundaymışm.

Şimdi benim sence ne yapmam gerekir hocam. Allah aşkına bir yardımcı olun. Parayı vermiyim mi? Vermezsem ne olur? Bi avukatla görüştük karşı tarafı bir arayıp ne yapacaklarını sorun anlaşmaya varın dedi. Yoksa onlar araya kendilerini hayatta karıştırmızlar. Sessizce beklerler sizin 7 günlük itiraz süreniz dolduktan sonra ve siz hala parayı ödemedikten sonra kendi avukatlarına başvurup avukat parasıda dahil olmak üzere hepsini sizin üzerinize yıkarlar dedi.

Bir NOT olarak daha: Kaza yaptığım taksi şoförü sigortasız mış. Yani sigortasız eleman olarak ticari takside çalışıyormuş. Ne kadar etkisi olur, bizim kazaya bir faydası veya zararı olur mu bilmem ama söylemek istedim.

Ya nolur bi yardımcı olun valla çok sevinirim.

Batuhan P. | SoftVore.com

faruk16 faruk16 WM Aracı Kullanıcı
  • Üyelik 07.12.2013
  • Yaş/Cinsiyet 31 / E
  • Meslek Muhasebe
  • Konum Bursa
  • Ad Soyad Ö** A**
  • Mesajlar 659
  • Beğeniler 324 / 170
  • Ticaret 3, (%100)
Merhaba, bu işi yapıyorum. Buraya çizdiğiniz krokiye göre %100 kusurlusunuz, polis rapor tutsaydı taksiye kavşaklarda yavaşlamadığı için %25'lik bir kusur verebilirdi. Ancak anlaşmalı tutanaklarda %25 yok, %100 kusurlusunuz.

wmaraci
Konuyu toplam 2 kişi okuyor. (0 kullanıcı ve 2 misafir)
Site Ayarları
  • Tema Seçeneği
  • Site Sesleri
  • Bildirimler
  • Özel Mesaj Al