-
-
Yaş/Cinsiyet
29 / E
-
Meslek
Tasarım , Öğrenci
-
-
Ad Soyad
M** K**
-
-
-
Ticaret
0, (%0)
Bilkent Üniversitesi yurt dışı uzantıları daha kaliteli olan bir üniversitedir. Size ''bireysel'' gelişiminizde kanımca en iyi katkıyı Bilkent Üniversitesi katacaktır. He gelelim mesleki gelişime. Ankara'da olması sizi teknolojiden uzak tutacağı anlamına gelmesin zira ders alacağınız adamlar zaten teknolojinin kilit akademisyenleri olacak.
Koç Üniversitesi ise size mesleki açıdan biraz daha artı katacak bir okul. Okuldaki başarı seviyenize göre mezun olduktan sonra Koç Holding bünyesinde sağlam kadrolarda çalışma imkanı, öğrencilik döneminde staj imkanları sağlamaktadır.
İkisine kıyasla benim tavsiyem ''Türkiye'' şartları göz önünde bulundurulursa Bilkent Üniversitesi olacaktır. Zira bizim ülkede 2 tip iş bulunur. Ya akrabası olacaksın, adam kayırıcılık ya da etikete sahip olacaksın. Bu ülkede iş yapmayı değil havasını atmayı daha çok savunurlar. O yüzden ''Bilkentliyim'' etiketi sana daha şimdiden birçok kapıyı açacaktır. Ha diyorsan ki benim Bilkent gibi, ODTÜ gibi etikete ihtiyacım yok ben kendimi daha çok mesleki alanda yetiştirmek istiyorum o zaman Koç.
1 kişi bu mesajı beğendi.
kramper
<?php echo "hi world!" ?>
Kullanıcı
-
-
Yaş/Cinsiyet
34 / E
-
Meslek
Yazılım & SEO
-
-
Ad Soyad
M** B**
-
-
-
Ticaret
37, (%100)
Bilkentin PR'si daha yüksek Koç'tan, bilkente git :D
Şaka bir yana, Bilkent daha uygun fiyatı, istanbul pahalı. Tabi üniversite istanbulda yaşanır fakat ekonomik anlamda bilkent.
-
-
Yaş/Cinsiyet
28 / E
-
Meslek
Bilgisayar mühendisi
-
-
Ad Soyad
A** Ç**
-
-
-
Ticaret
41, (%100)
Akademisyen olmayacaksan eğitim kalitesine fazla bakmamalısın. Yani İstanbul'daki dediğin üniversitelerdeki 4 yılın, Bilkent'teki 4 yılından çok daha faydalı olacaktır İstanbul'un sana vereceği iş tecrübesi sayesinde.
32095
WM Aracı
Anonim Üyelik
-
-
Yaş/Cinsiyet
- /
-
Meslek
-
Ad Soyad
** **
-
-
-
Ticaret
5, (%100)
koç universitesine gitmek iş fırsatlarını aralayacaktır
2 kişi bu mesajı beğendi.
-
-
Yaş/Cinsiyet
40 / E
-
Meslek
Doktor
-
-
Ad Soyad
M** B**
-
-
-
Ticaret
10, (%100)
Kuzenim Koç'tan en iyi arkadaşlarım Bilkent ve ODTÜ'den mezun mühendisler. Koç mezunu olan kuzenim yurt içinde çok rahatlıkla iş buldu ve çalışıyor, yakında daha da rahat bir pozisyona geçecek.
Bilkent ve ODTÜ mezunu olanlar endüstri mezunu, biri yurt dışında arge biriminin başında bulunuyor. Diğeri yurt içinde kalite kontrol zincirinde sorumlu olarak görev yapıyor.
Hangisine gidersen git iş imkanını bulacaksın. Ancak bana sorarsan Koç eğer tercihler arasında yer alacaksa, daha sonra Koç şirketleri bünyesinde iyi bir referans elde etmiş olursun ki Özyeğin dahi Koç'tan oyuncu olabilecek öğrencileri daha o yıllardan bünyesine katıyor.
Burada senin için en önemli faktör, sana staj imkanı sunabilecek okulda yer alman. Son dönemde Koç bu üç üniversite arasında öne çıkmış durumda. Sıralama yapmak yersiz olur kalite anlamında ancak benim tercih sıralamamı sorarsan ODTÜ'de ciddi bir kalkulus ile karşılaşırsın ve ciddi zorlar. Bilkent ve Koç biraz daha esnektir, dil konusunda kendini geliştirebilme kabiliyetini kendinde görüyorsan bence Bilkent ve Koç daha iyi konumdalar. Ama ben olsam sosyal imkanları ve İstanbul'u sevmeme ihtimallerimi bi kenara koyarak Koç daha mantıklı geliyor derdim.