Bilkent Üniversitesi yurt dışı uzantıları daha kaliteli olan bir üniversitedir. Size ''bireysel'' gelişiminizde kanımca en iyi katkıyı Bilkent Üniversitesi katacaktır. He gelelim mesleki gelişime. Ankara'da olması sizi teknolojiden uzak tutacağı anlamına gelmesin zira ders alacağınız adamlar zaten teknolojinin kilit akademisyenleri olacak.

Koç Üniversitesi ise size mesleki açıdan biraz daha artı katacak bir okul. Okuldaki başarı seviyenize göre mezun olduktan sonra Koç Holding bünyesinde sağlam kadrolarda çalışma imkanı, öğrencilik döneminde staj imkanları sağlamaktadır.

İkisine kıyasla benim tavsiyem ''Türkiye'' şartları göz önünde bulundurulursa Bilkent Üniversitesi olacaktır. Zira bizim ülkede 2 tip iş bulunur. Ya akrabası olacaksın, adam kayırıcılık ya da etikete sahip olacaksın. Bu ülkede iş yapmayı değil havasını atmayı daha çok savunurlar. O yüzden ''Bilkentliyim'' etiketi sana daha şimdiden birçok kapıyı açacaktır. Ha diyorsan ki benim Bilkent gibi, ODTÜ gibi etikete ihtiyacım yok ben kendimi daha çok mesleki alanda yetiştirmek istiyorum o zaman Koç.