Kuzenim Koç'tan en iyi arkadaşlarım Bilkent ve ODTÜ'den mezun mühendisler. Koç mezunu olan kuzenim yurt içinde çok rahatlıkla iş buldu ve çalışıyor, yakında daha da rahat bir pozisyona geçecek.

Bilkent ve ODTÜ mezunu olanlar endüstri mezunu, biri yurt dışında arge biriminin başında bulunuyor. Diğeri yurt içinde kalite kontrol zincirinde sorumlu olarak görev yapıyor.

Hangisine gidersen git iş imkanını bulacaksın. Ancak bana sorarsan Koç eğer tercihler arasında yer alacaksa, daha sonra Koç şirketleri bünyesinde iyi bir referans elde etmiş olursun ki Özyeğin dahi Koç'tan oyuncu olabilecek öğrencileri daha o yıllardan bünyesine katıyor.

Burada senin için en önemli faktör, sana staj imkanı sunabilecek okulda yer alman. Son dönemde Koç bu üç üniversite arasında öne çıkmış durumda. Sıralama yapmak yersiz olur kalite anlamında ancak benim tercih sıralamamı sorarsan ODTÜ'de ciddi bir kalkulus ile karşılaşırsın ve ciddi zorlar. Bilkent ve Koç biraz daha esnektir, dil konusunda kendini geliştirebilme kabiliyetini kendinde görüyorsan bence Bilkent ve Koç daha iyi konumdalar. Ama ben olsam sosyal imkanları ve İstanbul'u sevmeme ihtimallerimi bi kenara koyarak Koç daha mantıklı geliyor derdim.