3525
WM Aracı
Anonim Üyelik
-
-
Yaş/Cinsiyet
- /
-
Meslek
-
Ad Soyad
** **
-
-
-
Ticaret
0, (%0)
Bu güne kadar epeyce ve iyice planladım ayrıca her yeri kurcalamadan edemeyince bazı şeyleri bozacağım diye korkuyorum. Yavaş yavaş konuya geçeyim.
Neyse, ben kodlama dili öğrenmeye aşırı merak sardım, bu biraz ürkütebilir ama alışa gelecek durumlara benzememektedir. Elimden geleni yapacağım ama nesneye yönelik kodlama dili öğreneceğim, nesneye yönelik kodlama dilinde oyun yazmanın yanı sıra program yazabilme özelliği vardır. Bu nesneye yönelik kodlama dilini öğreneceğim, ama ben çekiniyorum.
Daha sonra, kodlama dilini öğrendik diyelim, Remake ve özgün oyunlarımı sevdirebilecek miyim, malum şeytanca davranmadıkça oyunlar tutmaz belki şansım varsa sevebilirler ise ben mutlu olurum gerçekten ve en azından acı çekmemiş olurum. Ama sadece işin para boyutu var ama en azından “Açık Kaynak Kod” felsefesini yapacağım. Fakat çıkaracağım oyunları kötüye kullanacaklar diye korkuyorum ve ister istemez vazgeçiyorum.
Ben eğer hata yapacaksam, iki mislisini ödemeye hazırım. Çok ciddiyim.
1 kişi bu mesajı beğendi.
-
-
Yaş/Cinsiyet
39 / E
-
Meslek
Öğrenci
-
-
Ad Soyad
** **
-
-
-
Ticaret
1, (%100)
Bu tarz korkuları yaşaman, şu an için çok yersiz. Oyun yapmak da öyle basit bir şey değil. Kısa sürede yapılacak bir şey de değil. Belki bir kaç yıl bununla uğraşman gerekecek. Tabii ki öğrenme hızına ve azmine bağlı.
Ben de zamanında kendi işletim sistemimi yazayım diyordum. Bir süre sonra bunun da mümkün olmadığını anladım. Ayrıca oyun dediğin şey öyle tek kişi ile yapılacak iş değil. Bu bir ekip işi. Senin şu anda yaşadığın korkular çok yersiz. Tek başına oyun yapabileceğini zannetmiyorum. Kendini yeterince geliştirdiğinde muhtemelen kendi oyununu yapmak yerine oyun yapımcısı bir firmada çalışırsın ki bu da öyle kolay bir şey değil.
Hevesini kırmak istemem. Şunu da unutma. Kaç yaşında olduğunu bilmiyorum ama eğer yaşın küçükse, bu düşüncelerin muhtemelen 1-2 yıl sonra değişecek. Belki de oyun yapma isteğin bile kalmayacak. Bu ihtimali de göz önünde bulundur. İleride bu hedefinden vazgeçeceksen hiç başlamamak en iyisi. Boşa geçirilen yıllar geri gelmiyor.
2 kişi bu mesajı beğendi.
MstDrsn
Yine Yeni Yeniden
Kullanıcı
-
-
Yaş/Cinsiyet
26 / E
-
Meslek
Öğrenci
-
-
Ad Soyad
** **
-
-
-
Ticaret
15, (%100)
Çok basit yapılı oyunları 1-2 haftaya çıkarırsın. :D
-
-
Yaş/Cinsiyet
39 / E
-
Meslek
Öğrenci
-
-
Ad Soyad
** **
-
-
-
Ticaret
1, (%100)
@Orkun Ben zaten profesyonel oyun yapımından bahsediyorum. Öyle bir iki program bulup onunla yapılan oyunlara ben oyun demiyorum. Konuyu açan arkadaşın amacı boş işlerle uğraşmaksa senin dediğin şeyle kendini avutup, ben oyun yaptım diye ortalarda dolanabilir. Kendi bileceği iş.
Orkunx
Üyeliği Durdurulmuş
Banlı Kullanıcı
-
-
Yaş/Cinsiyet
28 / E
-
Meslek
Öğrenci
-
Ad Soyad
** **
-
-
-
Ticaret
6, (%100)
Hocam biraz beklerseniz bir makale yazıyorum tüm sorularınıza cevap olarak.