NuCLeuS adlı üyeden alıntı

Bu tarz korkuları yaşaman, şu an için çok yersiz. Oyun yapmak da öyle basit bir şey değil. Kısa sürede yapılacak bir şey de değil. Belki bir kaç yıl bununla uğraşman gerekecek. Tabii ki öğrenme hızına ve azmine bağlı.

Ben de zamanında kendi işletim sistemimi yazayım diyordum. Bir süre sonra bunun da mümkün olmadığını anladım. Ayrıca oyun dediğin şey öyle tek kişi ile yapılacak iş değil. Bu bir ekip işi. Senin şu anda yaşadığın korkular çok yersiz. Tek başına oyun yapabileceğini zannetmiyorum. Kendini yeterince geliştirdiğinde muhtemelen kendi oyununu yapmak yerine oyun yapımcısı bir firmada çalışırsın ki bu da öyle kolay bir şey değil.

Hevesini kırmak istemem. Şunu da unutma. Kaç yaşında olduğunu bilmiyorum ama eğer yaşın küçükse, bu düşüncelerin muhtemelen 1-2 yıl sonra değişecek. Belki de oyun yapma isteğin bile kalmayacak. Bu ihtimali de göz önünde bulundur. İleride bu hedefinden vazgeçeceksen hiç başlamamak en iyisi. Boşa geçirilen yıllar geri gelmiyor.


Çok azimliyim hocam, yaşım 17 bu arada.

MstDrsn adlı üyeden alıntı

Çok basit yapılı oyunları 1-2 haftaya çıkarırsın. :D


Boşum nasıl olsa basitten zora gideceğim. Ayrıca ekip işi kaç kişi olacak en az hocam?


Orkun adlı üyeden alıntı

Oyun yapmak zor değildir.Profesyönel oyun yapmak zordur.Ben bu sitede böyle biri çıkarmı diye düşünüyordum hep.Bak bu siteden Game Maker programı ve Game Maker Language dili ile oyun yapabilirsin motoru bir incele derim.

http://www.gamemakertr.com/forum/

Ayrıca da oyun yapımı hakkında bir kaç makale de sitemde bulabilirsin.

http://www.acikteknoloji.com/

Al bak mesela sırf örnek olsun diye arkadaşlarıma yaptığım bir script.Objeden uzaklaştıkça yavaşlama scripti.

------------------------

Arkadaşlar şuan Ubuntudayım ve Wine ile uğraşıp Game Maker yüklemedim kodları ezberden yazıyorum.Sistem basit obj_pl'nin obj_merkez'den toplam farkını maximum hızdan çıkartıyorsunuz.

Gelelim koda

if(obj_pl.x>obj_merkez.x)
{
xfark=obj_pl.x - obj_merkez.x
}
else
{
xfark=obj_merkez.x - obj_pl.x
}
if(obj_pl.y>obj_merkez.y)
{
yfark=obj_pl.y - obj_merkez.y
}
else
{
yfark=obj_merkez.y - obj_pl.y
}
speed=room_width+room_height/2-xfark+yfark/2

Oda 128*128 ise ve obje 24,16 koordinatında ise hız 20 dir.1 e 1 koordinatında ise hız 1 dir.(OBJ_MERKEZ Objesinin Odanın merkezin de olduğu varsayılmıştır.Kendinize göre düzenleyebilirsiniz.)

------------------------

Ek Olarak:

Hocam ilk yorumumu bir okursanız sevinirim oyun yapımı o kadar da abartılacak derecede zor değil.

Sağ olun hocam.

NuCLeuS adlı üyeden alıntı

@Orkun Ben zaten profesyonel oyun yapımından bahsediyorum. Öyle bir iki program bulup onunla yapılan oyunlara ben oyun demiyorum. Konuyu açan arkadaşın amacı boş işlerle uğraşmaksa senin dediğin şeyle kendini avutup, ben oyun yaptım diye ortalarda dolanabilir. Kendi bileceği iş.


Ben çok azim istiyorum.