-
-
Yaş/Cinsiyet
32 / E
-
Meslek
E-Ticaret Uzmanı - A+++ SEO
-
-
Ad Soyad
M** Ö**
-
-
-
Ticaret
18, (%100)
kalemsur adlı üyeden alıntı
Her şeyden önce şunu belirtmek gerekir. Hadislerde eğer kaynak verilmişse ve kaynak sağlam bir yere dayanıyorsa, büyük hocaların dediği " Uydurma hadislere inanmayın" sözleri elbette fesholur. TdWeb kardeşimin verdiği Resûl-i Ekrem (sav) şöyle buyuruyor: "Av, tarla, bahçe, sürü köpekleri müstesna olmak üzere köpek besleyen kimsenin sevabından her gün bir miktar eksilir."( Buhari, Ez-Zebaih, 6; Müslim, El-Müsakat, 46,50,56-58) delilli ve sahih kabul edilen, aynı zamanda Müslimde de geçen bir hadistir. İkinci bir hadis,
"Abdullah İbnu Mugaffel anlatıyor: "Resûlullah buyurdu ki: "Eğer köpek, ümmetlerden bir ümmet olmasaydı hepsinin öldürülmesini emrederdim. Öyleyse onların siyah olanlarını öldürün."
Şimdi namaz kılan bir insanı ele aldığımız zaman. Köpek 4 mezhebe göre de necistir. Dolayısı ile necaset bir evde barındırıldığında ev necis olu. Yani o evde namaz kılınmaz. Melekler girer girmez, melekler her zaman girer elbette girmez diye bir şey yok. Hiç bir melek girmese bile " Kiramen katibin " dediğimiz hayır ve şer melekleri her insanda vardır. Yani bu evde 5 kişinin olduğunu var sayarsak, 10 tane melek garanti o evde var :)
Ama mesele köpeğin beslenmesine gelince, ev içinde beslenemez çünkü haram bir hayvandır. Çoban ve bekçü köpeği dışında köpek beslemeyi hiç bir İslam alimi caiz görmemiştir.
KONYA’daki Diyanet İşleri Başkanlığı yetkilileri, konuyla ilgili şu açıklamayı yaptılar: ‘Hadis kaynaklarında peygamberimizin böyle bir ifadesi olduğu rivayet ediliyor. Ancak bundan neyi kastettiği açık değil. İslamiyet’te köpeğin evin içinde bulundurulmasında hiçbir sakınca yok. Köpek beslenen eve meleklerin girmeyeceği yönünde bir hüküm vermek ise çok yanlış.’
İnanırım ki Konya'da ki Diyanet İşleri Bakanlığı yetkilileri çok bilgili adamlardır. Artık sevabımda eksiliyorsa verdiğim sevgi helal olsun sonuna kadar. Ne acı bir durumdur gerçekliği var ise eğer.(ki sanmıyorum)
1 kişi bu mesajı beğendi.
N11'de Ürünlerinizi İlk Sıraya Taşıyorum. Detaylar İçin P.m Atınız.
-
-
Yaş/Cinsiyet
39 / E
-
Meslek
Bilgisayar
-
-
Ad Soyad
R** C**
-
-
-
Ticaret
13, (%100)
Konyadaki Diyanet İşleri başkanlığı neye dayanarak bunu demiş orası tartışılır. Onlara göre İmam nikahından önce, Resmi nikah kıyma zorunluluğu vardır. Oysa resmi nikah batıldır. İbn Kesir (r.a) der " Eğer bir şey iddia ediyorsanız, güneş kadar parlak bir deliliniz olsun." Diyanet işleri başkanlığı değil, bakanlığı bile böyle bir açıklama yapsa " Aslı nedir ?" diye sormak Müslüman üzerine farzdır. Zira Hz. Ömer (r.a) şöyle der;
" İnandığınız gibi yaşamazsanız, yaşadığınız gibi inanırsınız."
Böylesi bir durumda, köpek beslemek belki diyanetin hoşuna gidiyordur. Ki bu sene Kurban bayramında da sırf 29 ekim cumhuriyet bayramı ile birleştirmek için Suudi Arabistanda hacılara arafatta iken, burda biz bayram yaptık ve Kurban kestik. Türkiye dışında hiç bir yetde o gün bayram kutlanmadı. Dolayısı ile bu tür söylemler ve fetvalar delil gerektirir.
-
-
Yaş/Cinsiyet
32 / E
-
Meslek
E-Ticaret Uzmanı - A+++ SEO
-
-
Ad Soyad
M** Ö**
-
-
-
Ticaret
18, (%100)
kalemsur adlı üyeden alıntı
Konyadaki Diyanet İşleri başkanlığı neye dayanarak bunu demiş orası tartışılır. Onlara göre İmam nikahından önce, Resmi nikah kıyma zorunluluğu vardır. Oysa resmi nikah batıldır. İbn Kesir (r.a) der " Eğer bir şey iddia ediyorsanız, güneş kadar parlak bir deliliniz olsun." Diyanet işleri başkanlığı değil, bakanlığı bile böyle bir açıklama yapsa " Aslı nedir ?" diye sormak Müslüman üzerine farzdır. Zira Hz. Ömer (r.a) şöyle der;
" İnandığınız gibi yaşamazsanız, yaşadığınız gibi inanırsınız."
Böylesi bir durumda, köpek beslemek belki diyanetin hoşuna gidiyordur. Ki bu sene Kurban bayramında da sırf 29 ekim cumhuriyet bayramı ile birleştirmek için Suudi Arabistanda hacılara arafatta iken, burda biz bayram yaptık ve Kurban kestik. Türkiye dışında hiç bir yetde o gün bayram kutlanmadı. Dolayısı ile bu tür söylemler ve fetvalar delil gerektirir.
Şimdi bende bu konu için Diyanet İşleri Bakanlığın daki Bakan , bakan yardımcılarına mail atiyorum bizi aydınlatmaları için eğer ki geri dönüş olursa burada tam metin halinde paylaşacağım :) Böylelikle bilmediğim konuları öğrenmiş olurum güzel yorumlarınız için hepinize teşekkür ederim arkadaşlar
N11'de Ürünlerinizi İlk Sıraya Taşıyorum. Detaylar İçin P.m Atınız.
-
-
Yaş/Cinsiyet
39 / E
-
Meslek
Bilgisayar
-
-
Ad Soyad
R** C**
-
-
-
Ticaret
13, (%100)
Tabi diyanet işleri bakanlığına, diğer imamlara, elinizden geleni yapın. Bu sizin üzerinize farzdır. Müslüman insan bilmediği şeyden de mesuldür. Çünkü araştırmak Onun üzerine farzdır. Biz de bekliyoruz cevabı
-
-
Yaş/Cinsiyet
39 / E
-
Meslek
Bilgisayar
-
-
Ad Soyad
R** C**
-
-
-
Ticaret
13, (%100)
Hadislere inanmamak için bir sebep var mıdır? Mesela Neden hadise inanmıyorsunuz, ya da buna sebep olan nedir?
Onur89TR
Üyeliği Durdurulmuş
Banlı Kullanıcı
-
-
Yaş/Cinsiyet
35 / E
-
Meslek
.
-
-
Ad Soyad
** **
-
-
-
Ticaret
1, (%100)
Aslında inanmamak değil bu... 600'lü yılların şartlarına göre yazılmış, o günün şartlarında gelişmiş fakat bugüne kıyasla gelişmemiş bir anayasadan bahsediyoruz. O zamanlar asayiş olmadığından insanlara Tanrı, Tanrılar veya Allah korkusuyla yön veriliyordu. Görmediğim şeyler hakkında da çok net konuşamıyorum açıkçası.
-
-
Yaş/Cinsiyet
26 / E
-
Meslek
Öğrenci
-
-
Ad Soyad
Ö** D**
-
-
-
Ticaret
24, (%100)
Hocam tartışıliacak bir konu. Ancak şahsi görüşüm şöyle:
köpek yada kedi veya başka bir hayvan hiç farketmez, beslenilebilir hatta sevaba dahi girilir.
Ancak kediyi köpeği evin içinde beslemek biraz farklı bir konu. Mesela bende severim köpekleri ama asla evime almam, onu sevdikten sonra kıyafetlerimi değiştirir ellerimi yıkarım. Çünkü gün içinde ellerimle yemek yiyorum, yüzümü kaşıyorum vs. Ne kendimi nede çevremdeki insanları hasta etmek istemem.
Eve almak istemiyorum çünkü temiz olmayacağını biliyorum. Sonuçta o bir hayvan.
Ancak bahçede beslemenin bir zararı olmaz.
Bunlar benim şahai görüşümdür.
not: apartmanda oturduğum için köpeğim yok. Bahçeli müstakil bir evimiz olsaydı köpek beslerdim.
yazi telefondan yazildigi icin hatalar olabilir.