-
-
Yaş/Cinsiyet
26 / E
-
Meslek
Trader - Tüccar
-
-
Ad Soyad
F** K**
-
-
-
Ticaret
7, (%100)
Domuz dışlanmış bir hayvan değildir.
Sadece biz müslümanlara eti haram kılınmıştır.
Yani domuzda diğer hayvanlar gibidir köpekleri kedileri nasıl seviyorsak domuzlarıda o kadar sevmeliyiz.
"Zira biz yaradılanı yaradandan ötürü seviyoruz."
1 kişi bu mesajı beğendi.
-
-
Yaş/Cinsiyet
22 / E
-
Meslek
Öğrenci
-
-
Ad Soyad
E** S**
-
-
-
Ticaret
11, (%100)
Bende böyle bir şey duymuştum fakat ne kadar doğru ne kadar yanlış olduğu hakkında bir bilgim yok ama diğer hadislere de bakarak konuşursak bu hadisin doğruluğu nedir bilemeyiz.
VaveTR
-
-
Yaş/Cinsiyet
27 / E
-
Meslek
Ön muhasebeci
-
-
Ad Soyad
R** O**
-
-
-
Ticaret
0, (%0)
@Browland
Eğer dinde doğru olduğu biliniyorsa o yanlış olsa dahi günah sayılmaz ama yok ben bunun doğru olduğuna inanmıyorum kendince aklına uyanı yaparsan bu o yanlış olsa dahi sen dinde kabul edilen bir şeyi kendince değiştirdiğin için doğru değil olabilir büyük bir yanlışlıktır sana ters gelir bunu yapmazsan daha hayırlı olduğunu düşünürsen o ayrı bir konu araştırmak gerekir... ama hoşuna gitmediği için kendi kafandakini uygularsan bu yanlış olur.
Ateist değilseler sorun yok (yorum yapanlar) hocam ama bu konu islami açıdan sorulmuş diğer dini bilgiler konuyu dahada karıştırır.
Kimseye saygısızlık yapmıyorum tabiki herkes konuya dahil olabilir ama dediğiniz gibi bilmiyorsa yorum yapmaması daha iyi.
-
-
Yaş/Cinsiyet
36 / E
-
Meslek
Bilimci
-
-
Ad Soyad
Ç** B**
-
-
-
Ticaret
2, (%100)
Arkadaşlar güzel insanlarsınız ama benim Rabbim bağışlayandır affedendir. Tövbe kapısını hiç kapatmamıştır. Bana her günahla gelin Kul hakkıyla gelmeyin demiştir. ( Bu diğer günahları rahatlıkla işleyeceğimiz anlamına gelmiyor) Affedici O'dur. O isterse diğer günahlarımızı affeder.
Fakat bir bakmak lazım yukarıdaki Rabbimin sıfatlarında da bahsettiğim gibi affedicidir. O kadar çok dinin temel konularını yerine getirmiyorken ve günah işliyorken evde köpek beslemek konusu bence en altlarda kalan bir konudur.
En üstün kılınan varlık biziz. Koyun, inek vs bizim için yaratılmışken köpeğinde bu sürüleri koruma amacıyla yani bizim için yaratıldığı aşikar.
Hayvan sevgisi çok güzel birşeydir. Yaradılanı severiz Yaradandan ötürü. Bize zararı olmadığı sürece karıncanın bile yoluna çıkmamamız gerekirken evde hayvan besledi diye kimse cehennemin 7. katına gitmez. Ahir zaman müslümanı olduğumuzu unutmayın. Çünkü benim inandığım Yaradan bana kolaylıklar dinini vermiştir.
Tedbirli olmakta yarar vardır. Namaz kılınan yere köpek sokmayınız. Mümkünse evinizde besliyorsanız ona bir oda veriniz ve vaktini orada geçirmesini sağlayınız.
Özetle; Sen bir canlıya bakıp büyütüyorsun onunla ilgileniyorsun güzel şeyler yapıyorsun. Evde köpek beslediğin için günahkar olmassın. Ama tedbirli olmakta senin elindedir. Temiz olmalı, ibadet edilen yere almamalı kedi köpeği.
Bu biraz fetvaya girdi ama rabbim bana akıl vermiş ve düşünüyorum.
2 kişi bu mesajı beğendi.
İmza!!! Get Closer!