lostyazilim
tr.link

"Köpek giren eve melek girmez" aslı astarı var mıdır ?

127 Mesajlar 28.423 Okunma
lstbozum
tr.link

HyungSuk HyungSuk WM Aracı Kullanıcı
  • Üyelik 31.08.2019
  • Yaş/Cinsiyet 25 / E
  • Meslek Öğrenci
  • Konum Adana
  • Ad Soyad K** M**
  • Mesajlar 51
  • Beğeniler 28 / 16
  • Ticaret 0, (%0)
https://sorularlaislamiyet.com/evde-kopek-beslemek-hakkinda-bilgi-verir-misiniz

Bu yazı da konuya açıklığı kesin olarak getiriyor. Boş insanların boş sözlerine gerek yok. Ortada sağlam kaynaklı bir hadis varsa, bu zamanın okumayan insanları konuşmasınlar. İnanmak tercihtir. Fakat tartışma çıkarmaya gerek yok. Bu hadisi birilerine kanıtlamaya çalışanlar, önce karşınızdakinin durumunu sorgulayın. Zira kafasında Allah'ın ispatını yapamayan namazı orucu olmayan birine ufak detay içeren bir hadisi ispatlamaya çalışmak saçma olurdu.

wmaraci
reklam

NakitBilgiCom NakitBilgiCom Üyeliği Durdurulmuş Banlı Kullanıcı
  • Üyelik 04.10.2017
  • Yaş/Cinsiyet 26 / E
  • Meslek Trader - Tüccar
  • Konum İstanbul Avrupa
  • Ad Soyad F** K**
  • Mesajlar 134
  • Beğeniler 24 / 13
  • Ticaret 7, (%100)
Domuz dışlanmış bir hayvan değildir.

Sadece biz müslümanlara eti haram kılınmıştır.

Yani domuzda diğer hayvanlar gibidir köpekleri kedileri nasıl seviyorsak domuzlarıda o kadar sevmeliyiz.

"Zira biz yaradılanı yaradandan ötürü seviyoruz."
bQnyy

kişi bu mesajı beğendi.

NeMerak NeMerak WM Aracı Kullanıcı
  • Üyelik 20.01.2019
  • Yaş/Cinsiyet 22 / E
  • Meslek Öğrenci
  • Konum İstanbul Anadolu
  • Ad Soyad E** S**
  • Mesajlar 659
  • Beğeniler 14 / 213
  • Ticaret 11, (%100)
Bende böyle bir şey duymuştum fakat ne kadar doğru ne kadar yanlış olduğu hakkında bir bilgim yok ama diğer hadislere de bakarak konuşursak bu hadisin doğruluğu nedir bilemeyiz.

VaveTR

Browland Browland WM Aracı Kullanıcı
  • Üyelik 13.02.2017
  • Yaş/Cinsiyet 40 / E
  • Meslek Melaturji ve Malzeme Mühendisi
  • Konum Çanakkale
  • Ad Soyad Ö** Ş**
  • Mesajlar 1154
  • Beğeniler 747 / 748
  • Ticaret 3, (%100)

HyungSuk adlı üyeden alıntı

miyondemli Kardeş Kuran sonsuz belagat ile yazılmış. Tüm okuyan insanlar kuranın tamamını anlayamaz. Ömürlerinin tamamını verseler dahi Kuranın tamamı anlaşılamaz. Bunun için kuranı anlayan alimlere ihtiyaç duyuyoruz. Çünkü onlar Allah tarafından üstün bir zeka ile donatılmıştır. Bu çok basit bir mesele. Nasıl ki matematik ilminde herkes tüm matematiği anlayamaz anlamak için daha iyi matematik bilenin yorumuna ihtiyaç vardır. Bu da aynen öyle. Herkes kuranı (tamamıyla) anlayamaz. Kuranı daha iyi bilenin yorumuna ihtiyaç vardır. Eğer okuyarak anlaşılsaydı herşey, ameliyat kitabını alıp okuyup ameliyata girebilirdik. Bu kadar sığ bir tıp ilminde bile insanlar 7-8 sene bunu öğrenmeye adıyorlar. Diğer yandan sonsuz belagat ile yazılmış, bir daha benzerinin yazılamayacağı, 1400 sene önceden günümüzde bile sırları ortaya çıkmaya devam eden bir kitap için; nasıl olurda "Alın elinize okuyun, anlarsınız. Alime gerek yok" diyebilirsin. Bu çok sığ bir düşünce.

Tabii gerçek alimlerden bahsediyorum. Günümüzdekilerden değil.

Kur'an'ı tüm insanlar anlamıyor demek? Sadece alimlere ihtiyaç var demek? Hahahahahahahha

Kendi dinini, kitabını küçültme bari.

"Anlayabilesiniz diye ap açık arapça olarak gönderdik" buna benzer bir ayet vardı. Hem Müslüman, hem inkarcı.

wmaraci
wmaraci

• Üyelik 13.02.2017
  • Yaş/Cinsiyet 40 / E
  • Konum Çanakkale
  • Ad Soyad Ö** Ş**
  • Mesajlar 1154
  • Beğeniler 747 / 748
  • Ticaret 3, (%100)

Bu yazı da konuya açıklığı kesin olarak getiriyor. Boş insanların boş sözlerine gerek yok. Ortada sağlam kaynaklı bir hadis varsa, bu zamanın okumayan insanları konuşmasınlar. İnanmak tercihtir. Fakat tartışma çıkarmaya gerek yok. Bu hadisi birilerine kanıtlamaya çalışanlar, önce karşınızdakinin durumunu sorgulayın. Zira kafasında Allah'ın ispatını yapamayan namazı orucu olmayan birine ufak detay içeren bir hadisi ispatlamaya çalışmak saçma olurdu.

Tamam kendince bir şeyler geveleyebilirsin, saçmalayabilirsin, bu senin en doğal hakkındır.

Ancak başka insanlara "boş" insan demek doğru değil, kendinden bahsetmiyorsan tabi.

Her kişi kendi düşüncesini ifade edebilir. Senin gibi başkasına laf atan "boş", "bom boş" mahluklarda elbet cevabını senin üslübunca alır.
Backlinkcigeldi

kişi bu mesajı beğendi.

joyned joyned WM Aracı Kullanıcı
  • Üyelik 05.04.2019
  • Yaş/Cinsiyet 27 / E
  • Meslek Ön muhasebeci
  • Konum Adıyaman
  • Ad Soyad R** O**
  • Mesajlar 797
  • Beğeniler 225 / 224
  • Ticaret 0, (%0)
Edit...

yilmaz70 yilmaz70 Güzel olacak Kullanıcı
  • Üyelik 03.02.2017
  • Yaş/Cinsiyet 53 / E
  • Meslek Web Tasarım
  • Konum İstanbul Anadolu
  • Ad Soyad D** K**
  • Mesajlar 4765
  • Beğeniler 3157 / 3156
  • Ticaret 12, (%100)

Boş insan deyimi olmamış. Herkes kendi inancını yaşamakta özgürdür; bunu da Allah serbest bırakmıştır. İnsanlara da akıl vermiştir özellikle; ne olduğunu kavrayabilelim diye.

Her hadis doğru diye bir kural yok maalesef. Hatta aslı astarı olmayan çok hadis mevcuttur. Kuran-ı Kerim bu yüzden okumamız gerekiyor. Anlamadığımız yerlerde alimlerin eserlerine müracaat edebilirsiniz.

Sağlam kaynaklı hadis dediğiniz nedir? Sağlam kaynaklı bir hadis bulsaydınız zaten bu yorumu yapmamış olurdunuz. Bir zahmet iyi araştırın.

Yahu Kıtmir var mesela. Cennete gireceği de yazılı bir çok kaynakta. Bir araştırın. Bir köpek cennete girebilecek ise bana bunun cevabını nasıl açıklarsınız?

İnternette bulduğunuz kimin yazdığı belli olmayan kaynaklara itibar etmeyin.

Namaz kılınan bölgede ( ev tek oda ise mesela) köpek bulunması tabii ki olmaz, bunu da herkes söyleyebilir zaten. Ama evde köpek beslemek günahtır haramdır vs güvenilir olan hiç bir kaynakta yer almaz.

• Üyelik 13.02.2017
  • Yaş/Cinsiyet 40 / E
  • Konum Çanakkale
  • Ad Soyad Ö** Ş**
  • Mesajlar 1154
  • Beğeniler 747 / 748
  • Ticaret 3, (%100)
joyned

Talihsiz bir açıklama.

İnanmayan değil de anlamayan olsaydı doğru olurdu. Ateist bir üye (ateist var mı bilmiyorum) pekala da konu hakkında bilgili olup yorum yapabilir.

Mesele inanıp inanmamak değil, mesele yalan yanlış şeyleri ulu orta doğruymuş gibi lanse etmeniz. Kendi aranızda konuşmanız daha makul olur.

joyned joyned WM Aracı Kullanıcı
  • Üyelik 05.04.2019
  • Yaş/Cinsiyet 27 / E
  • Meslek Ön muhasebeci
  • Konum Adıyaman
  • Ad Soyad R** O**
  • Mesajlar 797
  • Beğeniler 225 / 224
  • Ticaret 0, (%0)
@Browland

Eğer dinde doğru olduğu biliniyorsa o yanlış olsa dahi günah sayılmaz ama yok ben bunun doğru olduğuna inanmıyorum kendince aklına uyanı yaparsan bu o yanlış olsa dahi sen dinde kabul edilen bir şeyi kendince değiştirdiğin için doğru değil olabilir büyük bir yanlışlıktır sana ters gelir bunu yapmazsan daha hayırlı olduğunu düşünürsen o ayrı bir konu araştırmak gerekir... ama hoşuna gitmediği için kendi kafandakini uygularsan bu yanlış olur.

Ateist değilseler sorun yok (yorum yapanlar) hocam ama bu konu islami açıdan sorulmuş diğer dini bilgiler konuyu dahada karıştırır.

Kimseye saygısızlık yapmıyorum tabiki herkes konuya dahil olabilir ama dediğiniz gibi bilmiyorsa yorum yapmaması daha iyi.

ctnbckci ctnbckci Oku! Kullanıcı
  • Üyelik 03.11.2018
  • Yaş/Cinsiyet 36 / E
  • Meslek Bilimci
  • Konum İstanbul Anadolu
  • Ad Soyad Ç** B**
  • Mesajlar 940
  • Beğeniler 429 / 442
  • Ticaret 2, (%100)
Arkadaşlar güzel insanlarsınız ama benim Rabbim bağışlayandır affedendir. Tövbe kapısını hiç kapatmamıştır. Bana her günahla gelin Kul hakkıyla gelmeyin demiştir. ( Bu diğer günahları rahatlıkla işleyeceğimiz anlamına gelmiyor) Affedici O'dur. O isterse diğer günahlarımızı affeder.

Fakat bir bakmak lazım yukarıdaki Rabbimin sıfatlarında da bahsettiğim gibi affedicidir. O kadar çok dinin temel konularını yerine getirmiyorken ve günah işliyorken evde köpek beslemek konusu bence en altlarda kalan bir konudur.

En üstün kılınan varlık biziz. Koyun, inek vs bizim için yaratılmışken köpeğinde bu sürüleri koruma amacıyla yani bizim için yaratıldığı aşikar.

Hayvan sevgisi çok güzel birşeydir. Yaradılanı severiz Yaradandan ötürü. Bize zararı olmadığı sürece karıncanın bile yoluna çıkmamamız gerekirken evde hayvan besledi diye kimse cehennemin 7. katına gitmez. Ahir zaman müslümanı olduğumuzu unutmayın. Çünkü benim inandığım Yaradan bana kolaylıklar dinini vermiştir.

Tedbirli olmakta yarar vardır. Namaz kılınan yere köpek sokmayınız. Mümkünse evinizde besliyorsanız ona bir oda veriniz ve vaktini orada geçirmesini sağlayınız.

Özetle; Sen bir canlıya bakıp büyütüyorsun onunla ilgileniyorsun güzel şeyler yapıyorsun. Evde köpek beslediğin için günahkar olmassın. Ama tedbirli olmakta senin elindedir. Temiz olmalı, ibadet edilen yere almamalı kedi köpeği.

Bu biraz fetvaya girdi ama rabbim bana akıl vermiş ve düşünüyorum.
yilmaz70 HyungSuk

kişi bu mesajı beğendi.

İmza!!! Get Closer!
wmaraci
Konuyu toplam 2 kişi okuyor. (0 kullanıcı ve 2 misafir)
Site Ayarları
  • Tema Seçeneği
  • Site Sesleri
  • Bildirimler
  • Özel Mesaj Al