Arkadaşlar güzel insanlarsınız ama benim Rabbim bağışlayandır affedendir. Tövbe kapısını hiç kapatmamıştır. Bana her günahla gelin Kul hakkıyla gelmeyin demiştir. ( Bu diğer günahları rahatlıkla işleyeceğimiz anlamına gelmiyor) Affedici O'dur. O isterse diğer günahlarımızı affeder.
Fakat bir bakmak lazım yukarıdaki Rabbimin sıfatlarında da bahsettiğim gibi affedicidir. O kadar çok dinin temel konularını yerine getirmiyorken ve günah işliyorken evde köpek beslemek konusu bence en altlarda kalan bir konudur.
En üstün kılınan varlık biziz. Koyun, inek vs bizim için yaratılmışken köpeğinde bu sürüleri koruma amacıyla yani bizim için yaratıldığı aşikar.
Hayvan sevgisi çok güzel birşeydir. Yaradılanı severiz Yaradandan ötürü. Bize zararı olmadığı sürece karıncanın bile yoluna çıkmamamız gerekirken evde hayvan besledi diye kimse cehennemin 7. katına gitmez. Ahir zaman müslümanı olduğumuzu unutmayın. Çünkü benim inandığım Yaradan bana kolaylıklar dinini vermiştir.
Tedbirli olmakta yarar vardır. Namaz kılınan yere köpek sokmayınız. Mümkünse evinizde besliyorsanız ona bir oda veriniz ve vaktini orada geçirmesini sağlayınız.
Özetle; Sen bir canlıya bakıp büyütüyorsun onunla ilgileniyorsun güzel şeyler yapıyorsun. Evde köpek beslediğin için günahkar olmassın. Ama tedbirli olmakta senin elindedir. Temiz olmalı, ibadet edilen yere almamalı kedi köpeği.
Bu biraz fetvaya girdi ama rabbim bana akıl vermiş ve düşünüyorum.